31 Януари, 2012 10:07 908 2

3 220 лв. глоби за столичани заради непочистен сняг

  • снегопочистване-
  • глоби
3 220 лв. глоби за столичани заради непочистен сняг - 1
Снимка: БГНЕС

Глоби за над 3 220 лева от глоби заради непочистен сняг в понеделник са наложени в София, съобщиха от Столичния инспекторат. Общо 322 са глобените. Съставени са пет акта за установени административни нарушения. Най-много нарушения са констатирани в районите "Триадица", "Средец", "Възраждане", "Лозенец" и "Красно село".

От инспектората напомнят, че собствениците и ползвателите на недвижими имоти или части от тях са задължени да почистват прилежащите си територии и тротоарите от сняг и лед, а също така и ледените висулки от сградите по силата на общинската наредба за чистотата.

Санкциите предвидени в наредбата за неизпълнение на това задължение са глоба с квитанция на място в размер от 10 до 50 лв. или акт за установяване на административно нарушение от 150 до 500 лв.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раитунд

    0 0 Отговор
    А кой ще глоби общината, че не си е почистила улиците питам аз ???
  • 2 Тони-София 37г.

    0 0 Отговор
    --- Вие нямате срам и станахте изключително нагли мили управляващи! Разходи за данъци и налози в рамките на 1година, на що годе нормална заплата в БГ. БРУТО 700лв. ; НЕТО 500лв.- удръжки около 2400лв. ; данък згради около 80лв. ; пътен данък за автомобил около 120лв. ; гражданска одговорност около 240лв. ; годишна винетка около 60лв. ! Вземате около 3000лв. на година само данъци от един БЪЛГАРИН ,а ще глобявате ! Снегорините постоянно барикадират портали и тротоари ! Толкова много плащаме -нетната ни заплата за 6месеца ви я даваме ,а вие се излагате като пладнешки разбойници ! Е това ако не е рекет от държавата ни в сравнение като приход и данъци /налози/ на година спрямо един Българин в уж правова Европейска държава то здраве му кажи.....!