Last news in Fakti

31 Януари, 2012 12:39 976 1

1000 лв. е средният бонус на Дянков

  • симеон дянков-
  • бонуси-
  • мвр
1000 лв. е средният бонус на Дянков - 1
Снимка: БГНЕС

1000 лв. е средният бонус, раздаван на служители от администрацията, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

Финансист №1 участва в представянето на хода на реформата във вътрешното министерство от страна на колегата му Цветан Цветанов.

Паричните добавки са давани не като 13-на заплата или коледен подарък, а като награда за добре свършена работа, обясни Дянков.
Пример за подобни заслужили чиновници са тези, работили за оттеглянето на страната ни от проекта за нефтопровод „Бургас- Александруполис“.

Преди дни голям всекидневник писа, че Дянков е раздал над 230 000 лв. под формата на бонуси на служителите в ръководенето от него министерство. От информацията на в. „Труд“. става ясно, че са наградени 28% от всички 620 служители на Министерството на финансите по щатно разписание. Излиза, че всеки от отличените е получил средно по 1328 лв., което е приблизително една заплата отгоре. Твърди се, че някои от ръководителите на отдели получили по 30 бона и отгоре.

На свой ред Цветан Цветанов повдигна въпроса за намиране на начини за стимулиране на работещите в органите на реда. Една от възможностите е полицаите да се награждават с „обявяване на благодарност“, което е свързано с паричен бонус и отпускане на няколко дни почивка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ирина вълчовска

    0 0 Отговор
    Нека Дянков да живее с 200 лева на месец пожелавам му го от все сърце - да го видя как ще оцелее- този човек остави хората да бъркат по кофите а неговият врат да е сит - но всеки си носи кръста