Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 09:40 868 1

Законът за горите не е лобистки

  • мирослав найденов-
  • закон за горите-
  • кокошки-
  • хранителна банка

На земеделският министър му се плаче за кокошките

Законът за горите не е лобистки - 1
Снимка: БГНЕС

Няма драма със Закона за горите. Очаква се да влезе в пленарна зала. Това заяви министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов пред Нова телевизия. Той бе категоричен, че законът не се движи бързо.

„Това не е лобистки закон”, подчерта Найденов. „Законът не е написан за Витоша. Истината е следната, когато беше приет, ние оставихме рестриктивни текстове само за ски съоръженията”, поясни земеделският министър и добави, че категорично над него не е оказван натиск. „Имаше определен хаос, но нищо не се е случило, гората си е гора”, подчерта още Найденов.

По отношение на стартиралите проверки на Агенцията по безопасност на храните в производствени предприятия и обекти за търговия на едро и дребно с хранителни добавки, министър Найденов заяви, че санкциите ще бъдат тези, които са разписани в закона.

„Аз разпоредих да започнат тези масирани проверки, защото е факт, че част от обществото ни е мамено”, посочи Найденов и заяви, че всичко се прави в името на защитата на потребителите.

Министър Найденов заяви, че в понеделник е била учредена Първата хранителна банка в България, която е неправителствена. Предстои нейното съдебно подписване, след което тя ще започне да функционира, добави той.

Във връзка с отглеждането на кокошки у нас, земеделският министър каза, че има нови изисквания за отглеждане на кокошките. Мирослав Найденов подчерта, че законодателството на Европейския съюз не се коментира, то се изпълнява. Длъжни сме, посочи той. 

„За някои може да е смешно, но за мен не, на мен ми се плаче, защото ЕК обяви, че стартира наказателни процедури, включително и България, че кокошките не се гледат в добри, луксозни условия”, каза още по темата Найденов. Близо 3 млн. са щастливите кокошки у нас, а половин милион са нещастни, добави той. По думите му някои от собствениците, които няма да могат да изпълнят условията, ги колят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРО

    0 0 Отговор
    ГЕБР= ЕВРО-ЕНИЧРИ !!

    НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЦЕЛЯТ ДА ФАЛИРАТ БЕДНИТЕ СТРАНИ И ДА ОСТАНАТ ФУНКЦИОНИРАЩИ САМО БОГАТИТЕ СТРАНИ И ТЕХНИТЕ СУБСИДИРАНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.

    В ЕС БОГАТИТЕ СТАВАТ ПО-БОГАТИ А БЕДНИТЕ ПО-БЕДНИ !!