Last news in Fakti

24 Април, 2018 09:53 1 759 12

Нахалството на зелените няма край. Искат 40 млн. лв.

  • корал-
  • плаж-
  • инвеститор-
  • ибердрола инмобилиария

Ако и „Ибердрола Груп“ си тръгне, ще стане част от списъка на чуждестранните инвеститори, превърнали се в жертва на „еколозите“

Държавата да задели 40 милиона лева от парите на българските данъкоплатци, за да откупи частния имот зад плажа „Корал“ в община Царево – това е поредното безумие, което се опитват да прокарат „зелените“. Целта е те да продължат да си къмпингуват без пари по цяло лято.

Поредният „скандал“ „еколозите“ си измислиха миналата седмица, след като пуснаха снимки в социалните мрежи. Под тях те се вайкаха, че дюни на плажа са заградени незаконно, пише в. "Труд".

Още тук личи поредната им лъжа – мястото е оградено от неговия собственик, испанският инвеститор Ибердрола Инмобилиария, който е част от огромния консорциум Ибердрола Груп, чийто оборот е 32 милиарда евро годишно.

Инвеститорът

Тази група е посочена за електроенергийна компания в световен мащаб от престижната класация за устойчиво развитие Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – основният международен мерител на това как компаниите допринасят за устойчивото развитие. С други думи става въпрос за мегадружество, което залага на най-екологичните стандарти в своя бизнес и е най-голямата компания за производство на ток от ветрогенератори (най-зеленият метод – б.а).

Тоест на всички вече е ясно, че става дума за ключов чуждестранен инвеститор, който иска да строи зелено ваканционно селище.

„То ще се превърне в пример в Европа за ефективност и устойчивост, като отговор на най-новите пазарни тенденции и екологични изисквания на ЕС за устойчив туризъм“, пишат от „Ибердрола Груп“ до медиите. Те са купили земята за 40 милиона лева, като цялата им инвестиция в селището ще е близо 45 милиона евро. Покупката на имота е от 2007 година. Испанците разказват, че веднага започнали да се сблъскват със зелените организации тук.

"Зелен рекет"

„Направихме обезпокоително откритие: Някои от тези неправителствени организации участваха и се интересуваха от експлоатацията на морския бряг на „Корал“. Според нашата информация, в продължение на няколко години, са взимани такси от хора, които къмпингуват или са спрели с каравани в района. Никога не сме оправомощили никого да използва земята за тази или друга цел. В резултат на това, след всяко лято, тонове боклук трябваше да се събират и част от природата в района бе унищожена, поради неконтролируемия вход на всички видове превозни средства, незаконен къмпинг, палене на огньове и др.“, пишат от „Ибердрола“.

Те допълват, че оградили земята си сега, защото идвал летният сезон и искали да запазят инвестицията си от поредното замърсяване, което на практика унищожава природата в имота.

„Зелените“ за пореден път се опитват да изгонят ключов инвеститор и ако може за това държавата да плати 40 милиона.

Жертвите на "зелените"

Ако и „Ибердрола Груп“ си тръгне, ще стане част от списъка на чуждестранните инвеститори, превърнали се в жертва на „еколозите“ – като се започне от туристическите намерения като „Рила Дестинейшън“, мине се през концесиите за добив на злато в Трън и Генерал Тошево и се стигне до важни за българската икономика проекти с държавно участие като „Бургас-Алекснадруполис“, АЕЦ „Белене“, „Южен поток“.

В същото време министър Нено Димов обяви, че засега не са открити нарушения, въпреки че твърденията на „еколозите“ се проверяват. Димов уточни, че всичко се извършва от община Царево, в чийто задължения влизат подобни действия, както е било винаги – при такива сигнали кметовете са отговорни, МОСВ може да помага.

Но „зелените“ не чуват фактите и си знаят своето. За съжаление държавата ги слуша и им угажда, а в същото време властта говори за увеличение на чуждестранните инвестиции и развитие на туризма. Нищо от тези неща не може да се случи, докато у нас командват „зелените рекетьори“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    8 17 Отговор
    изключително неправилна статия ...
  • 2 Пеньо

    11 10 Отговор
    Поредната добре платена статия!
  • 3 ЙоЙо

    11 5 Отговор
    То как да задържиш инвеститор тука, направо нямам думи. На тия работата им е да саботират бизнеса и продължават упорито да се занимават с това. Дано в някакъв момент спре да им се получава.
  • 4 Калина

    9 3 Отговор
    Това ли е стратегията на зелените да запазят природата ни незастроена като изгонят всички инвеститори, дали нещата така трябва да се случват?
  • 5 Осем

    7 2 Отговор
    ако наистина е така просто тва е върховна наглост
  • 6 Григор

    11 3 Отговор
    "Зелените" рекетьори отново в действие!
  • 7 Ърбън

    3 6 Отговор
    Вас па кво ви топлат тея "инвестиции" бе, тъпаци?

    Коментиран от #12

  • 8 Azazel

    5 6 Отговор
    Само, че тази лъжлива статия (дело на в. Труд, чиито собственик - ченгето от ДС - Петьо Блъсков, е потънало в дългове към банката на Цеко Минев, с когото природозащитниците водят война и затова не пропуска брой, без да ги напада с разни подобни манипулативни съчинения) пропуска две важни подробности - не става дума просто за частни земи, а за сиви дюни, върху които по закон е забранено да се строи, и не става дума за това, че инвеститор си е оградил имота, а че някаква си чужда фирма така си е оградила имота (много важен въпрос е как поначало се е сдобила с имот със защитени природни забележителности в България!...), че по този начин ни е ограничила достъпа на нас - българите, до един от най-красивите български плажове. Затова, аз бих предложил друго заглавие: "Нагли чужденци заградиха достъпа до български плаж".
  • 9 Коко

    7 1 Отговор
    Ами ако не им бяхте дали толкова привилегии, нямаше да се стигне до тук. Нелепо е!
  • 10 Милен

    6 1 Отговор
    Голям грях на душите на еколозите е и спирането на довършването на магистрала Струма.
  • 11 Макето

    5 1 Отговор
    Ето това е положението в жалката ни държавица - идва инвеститор, който изпълнява всички законови изисквания, но въпреки това еколозите решават, че нещо не им харесва и започват организирана атака и рекет.
  • 12 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ърбън":

    А, теб какво какво те топли да прецакваш бизнеса на хората?! Умник!:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове