Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 14:51 941 0

Цветанов не коментира решенията на прокуратурата

  • цветан цветанов-
  • ваньо танов-
  • срс
Цветанов не коментира решенията на прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС

Не мога да коментирам постановление на прокуратурата, тъй като тя е компетентният орган. Това каза от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в отговор на въпрос във връзка със записи на разговори на директора на митниците.

Въпросът бе зададен от народния представител Георги Пирински. Той попита защо се е оказало невъзможно да бъде открит извършителят, осъществил записите на телефонните разговори на директора на „Митниците” Ваньо Танов с неговия заместник Антони Странджев, с финансовия министър Симеон Дянков и с премиера Бойко Борисов, отнасящи се до починалия бизнесмен Михаил Михов. Поради това, че не е открит извършителят е било прекратено досъдебното производство.

В отговор на въпроса министърът на вътрешните работи Цветанов заяви, че е имало и парламентарна комисия, която е направила своето разследване. „В нея участваха абсолютно всички институции, които бяха призовани да дадат съответните обяснения и всичко, което се е случило - по процедурата, по използването, дали са законосъобразни, дали не са“, припомни Цветанов.

„Това, което мога да ви кажа е, че аз не съм в състояние да коментирам постановление на прокуратурата, защото все пак е компетентният орган, който е разследвал всичко това, което е свързано на база всички факти и обстоятелства от службите, които са имали някакво отношение и експертизите, които са назначени за съдържанието на този запис, аз не бих могъл да ви дам отговор“, каза вътрешният министър.

Той увери депутатите, че МВР е предоставило всичко, което е било необходимо, за да може да се извърши „действително едно обективно разследване от прокуратурата, и прокуратурата е преценила на този етап това, което е постановила“. „Аз не бих могъл да давам коментар или да давам отговор за нещо, което не е от моята компетентност“, допълни Цветанов.

От началото на мандата на това правителство има комплексен подход относно борбата с акцизни стоки, заяви още от парламентарната трибуна вицепремиерът в отговор на въпрос относно мерките, които МВР предприема за преустановяване на престъпната дейност по отношение на акцизни стоки в ромските махали.

Там, където се установят такива стоки, се предприемат адекватни мерки от всички контролни органи. Не делим общините, не делим махалите на етнически или какъвто е да било друг принцип, подчерта Цветанов. За нас има цялостен подход, допълни той.

През 2010 г. са проверени 34 413 обекта, през 2011 г. има проверени 68 926. Съставени са актове за административно нарушение – 1350 през 2010 г., през 2011 г. те са 1632. През 2011 г. са 112 618 проверени лица и 71 184 моторни превозни средства. Образувани са 1317 досъдебни производства през 2010 г., а през 2011 г. са образувани 1769.

В пъти са повече задържаните количества цигари и алкохол и в пъти са повече образуваните досъдебни производства, което показва ефективност в работата, каза още Цветан Цветанов. „Разбира се, че има проблеми, но се надявам, че общите усилия и на гражданите, и на компетентните контролни органи ще можем действително да ограничаваме този вид дейност, който ощетява републиканския бюджет”, допълни министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА