Last news in Fakti

3 Май, 2018 15:29 1 247 8

ГЕРБ и БСП се скараха за пътищата

  • пътища-
  • герб-
  • бсп

Управляващи и опозиция влязоха в остър спор за състоянието на пътната инфраструктура и за корупцията в пътните проекти. Регионалният министър Николай Нанков бе изслушан в парламента по искане на депутата от ОП Искрен Веселинов, съобщи "Дир.бг".

ПГ на "БСП за България" определи изслушването на регионалния министър Николай Нанков за напредъка по пътните проекти като "кризисна пиар акция без съдържание". Това стана ясно по време на изказването на народния представител от ПГ на "БСП за България" Таско Ерменков.

"Вие явно още един път доказвате, че живеете в един паралален свят, нямащ нищо общо с действителността", каза Ерменков и подчерта, че днес не е трябвало да се говори не за успехите, а за проблемите. Според депутата днес е трябвало с прости думи да се обясни откъде ще се вземат 600 млн. лв. за довършване на магистрала "Струма" и колко дупки има по новопостроените пътища. По думите му, "колкото и да е раздута администрацията, тя не стига, за да има по един чиновник на дупка".

Ерменков припомни, че точно преди една година от БСП са поискали анкетна комисия по въпросите за магистралите и корупционните обществени поръчки. "През пролетта миналата година прокуратурата влезе в АПИ заедно с ОЛАФ и ДАНС и даде информация, че в агенцията се уговарят обществени поръчки. Поискахме тази комисия, за да видим кой носи политическата отговорност. Вие тогава се уплашихте, скрихте се, но проблемите лъснаха още повече. Днес след една година пак слушаме за магистралите, които вече даже не са и скоростни пътища, имайки предвид какви ограничения за движение има по тях", заяви Ерменков.

Важно е да се спре със спекулациите от някои политици, че в България се строят най-скъпите магистрали. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"По пътищата на България няма значение кой от коя политическа сила е. Всички искаме да имаме по-добра инфраструктура и инвестиции, както и безопасност по пътищата", изтъкна той. "С политиката на правителството на Борисов 1,2 и 3 направихме всичко възможно да използваме възможностите, които дава ЕС", посочи Цветан Цветанов.

"Убеден съм, че в края на този 4-годишен мандат ще можем да очертаем по-добрата перспектива за страната ни. Надяваме се и на подкрепа от опозицията за добрите политики на регионалното министерство", каза още той.

Имаше дългогодишен дефицит на мисъл в регионалното развитие, но в този мандат той се преодолява, каза заместник-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

"Днешният дебат беше важен, защото действително гражданите трябва да знаят какво прави държавата за тяхното развитие", каза Веселинов. Той заяви, че "Обединени патриоти" адмирират промяната в политиката на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

"Същевременно има системни проблеми. Част от тях са свързани с недофинансирането на сектора, част от тях са свързани с политизирането на процеса, включително с постоянните и неоснователни жалби, които бавят магистралите. Това отново ощетява българските граждани", допълни Веселинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаха

    6 2 Отговор
    А при партия ГРОБ 5000 кв.м плочки на НДК струват над 30 милиона лева и след няколко месеца вече имат нужда от основен ремонт!!! Санирването на 2000кв.м фасада на блок струва над 2 милиона лева и се оказва, че фасадата е изключително запалима. 24 тунелчета за костенурки на пътя Поморие-Ахелой струват над 1 милион лева. Да не говорим колко пътища строят, които след 2-3 месеца ги правят наново. Ще дам пример с пътя Бургас - Поморие, който го правиха 2 пъти!!!! Примели БОЛ !!!! Най-крадливата шайка са гробарите!!!! При БсП-ДПС-НДСВ се даваха 1 милиар за здраве и бяхме назад в класациите по смъртност, при ГРОБ се дават 5 милиарда за здраве и сме 2ри по смъртност! Убийциииииии, Въъъъън!!!!
  • 2 Реалист

    4 6 Отговор
    Исказал се Ташко(кръстен на дядо си Мъдьо), а бе то и Ермен-ков май не е българско име.

    Таааа господа другари комунисти, когато вашето тройно правителство на орешарски беше на власт, Европа панически спря траншовете, защото бяхте БЕЗОГЛЕДНО АЛЧНИ и крадяхте като партизанин от мандра. НЯМАТЕ НИЩО ПОЛЕЗНО СВЪРШЕНО ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА!

    Като започнем с крадливата ви лидерка, мазното курни, минем през изкуствоведа с тоалетната хартия кутев и завършим с гения на мисълта ташко, сте все отбор крадливи юнаци НАПРАВЛЯВАНИ ОТ РЕШЕТНИКОВ И СИЕ. А сие-то са такива като РОВЧ, Гергов с двойното поданство, Марешки с рускинята до себе си, Болен бялата златка и още много незнайни войни на "тихия фронт".

    Ние обаче, работещите избиратели, на следващите избори отново ще ви оставим в миманса. Защото освен изкукал бивш партиец пенсионер, или наследник на "червен барон", няма кой да гласува за партията бкп/бсп искаща да затрие Родината ни. А ВИЕ СТЕ И ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ МАЛЦИНСТВО - естествен процес на умиране на илюзиите и избирателите на курни.

    А дотогава можете да продължавате с шоуто наречено бесни стари пенсии.

    "Кооо речи ташкооооо?"
  • 3 анонимен

    0 4 Отговор
    В БСП не са високо образовани като в ГЕРБ, в която партия членуват високо квалифицирани кадри.
  • 4 Така де

    4 3 Отговор
    Партия ГРОБ ограби Евро Фондове, КТБ, бюджета, НЗОК, изтегли и открадна 20 милиарда кредити, отдаде златни концесии за стотинки, А сега ще гепа ЧЕЗ, НЕК и прочие
  • 5 ТРОПЧО

    1 2 Отговор
    АААА ОТ КАДЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ БИЗНЕСА ОТ КАДЕ АПИ ПАК ПОГНА ХОРАТА ДА ПРАВЯТ ПЪТНИ ОТБИВКИ ПО ПЪТИЩАТА ОТ КАДЕ НЕ ЗНАИТЕ ЛИ ОТ ГЛОБИ АКТОВЕ РУШВЕТИ ОТ ТАМ ОТ КАДЕ ПЛАЩАМЕ ВИНЕТКИ ДАНАЦИ А ПЪТИЩА НЯМА САМО ПЛОЧКИ ПРЕД КМЕТСТВАТА С КМЕТОВЕ ОТ ГЕРБ ЗА ЛУДИ ПАРИ А ЗА УЛИЦИ НЯМА ПАРИ ИДИОТИ ПЪЛНИ ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ТОЯГАТА ИНАЧЕ НЯМА УПРАВИЯ БРАТЯ НЕ СПЕТЕ ОРГАНИЗИРАИТЕ СЕ ВРЕМЕТО ИЗТИЧА
  • 6 ТРОПЧО

    1 2 Отговор
    ИСКАМ ДА ДАМ САМО ЕДИН ПРИМЕР И МОЛЯ ДА КАЖЕТЕ ТОВА В КОЯ ДЪРЖАВА СТЕ ГА ЧУВАЛИ !!!!!! ИМАМ ПАРЦЕЛ НА ВТОРОСТЕПЕНЕН ПЪТ ПРЕОБРАЗУВАН В ПРОМИШЛЕНА ЗЕМЯ ВСИЧКО В ПАРЦЕЛА Е УЗАКОНЕНО С НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ И ЕДИН СЛЪНЧЕВ ДЕН ПРИСТИГАТ ЕДНИ ШМАТАРОЦИ ОТ АПИ С ЧИСТО НОВА ТОИОТА ЛЕНД КРУИЗЕР И МИ ЗАЯВЯВАТ ЧЕ ЩЕЛИ ДА МИ СЪСТАВЯТ АКТ ЧЕ НЕ САМ ИМАЛ ОТБИВКА ТАКА ГЛАСЯЛ ЗАКОНА И ВНИМАВАИТЕ СЕГА !!!!! ЩЕ ДОИДЕ ФИРМА БЛИЗКА ДО ТЯХИ НЕ СЛУЧАИНА ДА ИЗГРАДИ САОРАЖЕНИЕТО ДА НАПРАВЯ ПРОЕКТ ПО ТЯХНО ИЗИСКВАНЕ И ПРИ ТЕХЕН ЧОВЕК НА СТОИНОСТ 3000 ЛВ ТОГАВА ТЕ ГРАДЯТ АЗ ПЛАЩАМ 60000 ЛВ. ИИИИИ СЛЕД ТОВА ИМ ПРЕОДСТАПВАМ ИЗГРАДЕНОТО ОТ МЕН ИИИИИ ЗАПОЧВАМ ВСЯКА ГОДИНА ДА ПЛАЩАМ НАЕМ ОТ 1500 ЛВ ДЕТО ГО ПОЛЗВАМ !!!! КАК Е ААААА ТОВА Е НАШТА УПРАВА !!! НА ВЪПРОСА ЩО НЕ ГО ИЗГРАДЯТ ТЕ ПЪК ПОСЛЕ АЗ ДА ПЛАЩАМ ОТГОВОРА Е НЯМАМЕ ПАРИ ВИИ ПРАВИТЕ БИЗНЕС ААА КАК Е ПАРИ ЗА ПЪТИЩА НЯМАТ А ЗА НОВИ И СКЪПИ КОЛИ ИМАТ И ТО ПО 4 5 НА УПРАВЛЕНИЕ НЕ СТАВА НИЩО В ТАЗ ДЪРЖАВА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА УПРАВИЯ ДА ЗНАИТЕ ДОКАТО ТАРПИМ ТАКА ЩЕ ЕЕ

    Коментиран от #7

  • 7 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТРОПЧО":

    Ти вземи първо научи български, преди да се пробваш да се представяш за българин в български сайт.

    С тоя правопис бизнеса ти е да стискаш дръжката на метлата, най-много.
  • 8 Гост

    3 0 Отговор
    Ами да, Искрен е прав - кажи-речи от 10 години е така.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове