Last news in Fakti

3 Май, 2018 17:48 5 040 14

Новият кмет на „Младост“ пусна строежа, заради който арестуваха Иванчева

  • владимир клисуров-
  • десислава иванчева

Временният кмет на столичния квартал „Младост“ Владимир Клисуров, който беше избран въпреки волята му на мястото на зрелищно задържаната с подкуп Десислава Иванчева, обяви, че е подал оставката си официално. Документът е входиран до кмета на София Йорданка Фандъкова.

На негово място той назначава другия зам.-кмет архитект Румен Русев. От понеделник Клисуров е в отпуска, а щом се върне, напуска поста – това бяха думите на пресконференция в община „Младост“. „Трябва да напускаме сумати строежи или другият вариант за работата в кметството е да им заведат дела, неспазени срокове по ЗУТ и т.н.“, каза Клисуров.

Румен Русев каза, че всичко, което е подадено в района и е законосъобразно, ще бъде придвижено. Ставало дума за десетки преписки. „Да, ще си изцапам ръцете, ако със закона се цапат ръце“, каза той в отговор на въпрос ще започне ли да придвижва преписките, бавени от Десислава Иванчева.

По думите му преписките могат да се движат много бързо – по 2-3 дни и след това отиват в другите отдели. А защо са бавени от Иванчева, Русев не можа да обясни. Каза, че въпросът е обсъждан, дори е трябвало да се предадат на него, но това така и не се случило.

На пресконференцията на двамата зам.-кмета стана ясно, че преписката за строеж на „Ваклин груп“ вече е придвижена в законоустановения срок. Именно името на собственика на фирмата Александър Ваклин се оказа в центъра на ареста на Иванчева. За него от прокуратурата обявиха, че той е изнудваният от кметицата на „Младост“ бизнесмен, чиито строежи тя е спирала.

Според БТВ, днес ще бъде отворен запечатаният кабинет на Десислава Иванчева. Очаквало се там да бъдат открити още преписки, които арестуваната кметица умишлено бавела, тъй като искала пари или услуги от бизнесмените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мижи да те лажем

    59 8 Отговор
    Дааа, назначиха тоя да им свърши мръсната работа с пускането на гербаджийските строежи, а той щял да напуска - демек да се покрие и да избяга от някаква отговорност та ако нещо се обърка да е виновен после някой друг и той да го отнесе. Явно бившата кметица доста им е бъркала в герберастките задници и затва й направиха тая постановка.

    Коментиран от #3

  • 2 Реалист

    16 38 Отговор
    Кметицата с парицата е напълнила кабинета с папки! Била "зелена" като цвета на парите които предпочитала - евро 100-ка.
  • 3 goni

    12 33 Отговор

    До коментар #1 от "мижи да те лажем":

    Аз, съм фризьорка:) Печеля добре!:) Но, изведнъж ми предлагат да печеля още по-добре!:) Ще защитавам екологията и ще печеля много повече отколкото да съм фризьорка!:) Е! Какво пък! Ще се жертвам за толкова чиста кауза!:0

    Коментиран от #7

  • 4 goni

    14 3 Отговор
    Прочете те :"Състояние на страх"! Лека му пръст автора почина! А, и книгата е доста обемиста! Кой ли чете в днешно време?! Даже и да се казва Майкъл Крайтън автора?! Кой ли пък ще прочете какво съм написъл?

    Коментиран от #10

  • 5 смях в залата

    28 4 Отговор
    Очаквало се там да бъдат още преписки коитоарестуваната кметица умишлено бавела тъй като искала пари или УСЛУГИ....Да излезат накрая само УСЛУГИ в интерес на община младост ,...Същия номер гробарите скроиха и на кмета на Перущица но номера не мина ...изглежда историята се повтаря БЪГАРИѝО БЛЕДНА.........СРАМ МЕ Е ДА ТЕ ПОГЛЕДНА
  • 6 Куровед

    22 3 Отговор
    То това е целта на мероприятието.Още много ще го последват.
  • 7 Ташко Мъдев

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "goni":

    Що само на такива като теб "предлагат".....
  • 8 Милен

    10 5 Отговор
    Поредната бъркотия, създадена от зелени. Представете си, ако ги пуснете в парламента какви ще ги забъркат.
  • 9 Не глеам таувизия

    4 1 Отговор
    Случаеност?!? Питам макло ас?... Не мисля... Клета майка България
  • 10 Голям прос

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Четем бе, даже и техническа литература. Не се притеснявай!
  • 11 Суйо

    3 0 Отговор
    Докато ни занимават с глупости - бъдещият съпруг на Очиларката, заплатите на депутатите, армейските хеликоптери за юбилея на ЦСКА, храните които ядем от 25години насам, по морето на 1май едни строителни изкопи се случват с "благословията" лично на министъра на туризма - на Север, на Юг - огради и временни постройки по план.
  • 12 незнайко

    4 1 Отговор
    ЕТО КАК СЕ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО ХОРАТА НЕ ИСКАТ ! Разрешаването да се строи !!! Пито платено !!! ЗАСТРОЯВАНЕТО ЗАПОЧВА !!!
  • 13 ПЕЮ

    0 0 Отговор
    СЛЕД ВРЕМЕ И ТОЙ В АРЕСТА?
  • 14 Нитро

    4 3 Отговор
    Зелената кметица Иванчева явно си е мислела, че е хванала господ за шлифера и тотално се е самозабравила като е действала по свои собствени правила, рекетирала е наред и е прибирала пари под масата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове