Last news in Fakti

5 Май, 2018 08:14 3 985 15

Божидар Димитров: Радев е жив умрял в политиката без Иво Христов

  • божидар димитров

Юристите се смеят на мотивите, с които ни отказаха регистрация! Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ проф. Божидар Димитров.

Той коментира отказа на Агенцията по вписванията да регистрира неговия „Български надпартиен съюз Кан Кубрат“.

"Те са три реда и в тях пише, че Чл. 1 от Конституцията, постановяващ, че България е парламентарна република, не може да се смени. Нямало да бъдем правова държава и сме щели да извършим държавен преврат", посочи професорът. Според агенцията партията искала да прави преврат, защото настоявала за президентска република. 19-майският преврат е направен от армия, по-малка от сегашната, изтъква той.

„Това не беше искане за регистрация на партия, а на най-обикновена неправителствена организация, независимо от това, че тя ще се занимава с решаване и на политически проблеми“, уточнява проф. Димитров.

За да бъдем правова държава, трябва да ни регистрират, смята той.

"Самите депутати днес ни показаха защо трябва да станем президентска република. Цял ден се занимаваха с това дали трябва да си намалят заплатите и не ги намалиха. Това беше чист популизъм“, категоричен бе проф. Димитров.

„Парламентарната демокрация е атрофирала. Нашето движение е надпартийно“, коментира историкът. По думите му може и цялата Конституция да се смени и това е правено и преди. „Всичко можем да направим, включително и референдум. Аз съм демократ и искам да имаме правова държава", посочи той.

"Масата на българския народ иска промяна. Промяна не на "спасителя", а на формата на управление. Не съм срещнал един човек, който да е против президентската република.

Цели партии се присъединяват към нас. Като се поокикерча малко ще поканя и Борисов, и Корнелия. Ако искат, да се присъединят", посочи той.

„Ние няма да влезем в парламента. Ще изберем президент, той ще назначи за министри професори, а депутатите ще коват закони“, разясни политическата програма на движението проф. Димитров.

Запитан президентът Радев ли ще назначи премиера, Божидар Димитров вметна: „Румен Радев, ако не е Иво Христов, е жив умрял като политик. Ако някой му казва нещо политическо – и добро, и лошо, това е Иво Христов”.

Проф. Димитров каза, че в програмата на неговата партия има намаляване на депутатите, на кметовете. А на забележката на водещата Цветанка Ризова, че програмата на партията е малка, професорът припомни, че на Хитлер е била още по-малка и са я разхвърляли от самолети.

Проф. Божидар Димитров даде оценка "добра" на кабинета на първата му годишнина. И се аргументира - има 4% ръст на БВП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    35 8 Отговор
    Безсрамник пък се и обажда вместо да се скрие от срам само се чуди с каква простотия да влезе в светлината на прожекторите!
    Предател,измненник,сребролюбец!
  • 3 тъпо е

    11 7 Отговор
    да имаме президентска република. как точно президента ще защитава интересите на отделните класи на обществото когато уж трябва да е обединител а същевременно да назначи правителство което при разпределяне на средствата може и ще облагодетелства една група от обществото ?при нас проблема е ,че 80 % от материала не става и гласува за откровенни мошенници.
  • 4 Ефтини сензации

    12 30 Отговор
    Прав е човекът...
    Фатмака е прецедент, не президент...
  • 5 Ник

    20 1 Отговор
    Снощи го гледах ...
    Време му е да спре да се занимава активно с дейност. Взе мисълта му е бавна, заваля думите като алкохолик и разбира се започва да говори повърхностно.
    Общоизвестен факт, е че Димитров е твърда патерица на Борисов и някак не мога да проумея, принципно по- интелигентен и начетен човек да иска да постави начело на властта абсолютният тъпанар ( от Банкя) Предполагам, че мотивът е пари защото иначе няма логика!
    По- интересно е действително защо властта отказва регистрацията на движението му. Официалните причини са за пред нас- публиката! А истинската причина каква е?
    Аз мисля, че Цветанов и компания явно имат други планове понеже действията на Димитров не би трябвало да тревожат никого. Той е фракция на ГЕРБ и привлича част от десните, пък и от левите, което в крайна сметка е в полза на Борисов. Да му откажат регистрация, означава, че е Цветанов е изпитал страх от евентуалната дейност на подобно сдружение. Да не говорим, че като гледам рейтинга на президента ... -Ако се направят нови избори за президент Радев ще смачка ГЕРБ, а при президентска република това означава краят им.
  • 6 Толи

    14 0 Отговор
    Тоя е толкова прозрачен.Знаем какво му се върти в главата.Разчиства пътя за приятеля си Бай Бой.Да стане президент ,но с абсолтна власт.И за благодарност да го назначи за министър-председател.Ама той в Панорама си каза.Ние няма да сме в парламента Ние ще сме министри.
  • 7 Коментар

    14 0 Отговор
    Редактирам.
    ЕДИНСТВЕНОТО ХУБАВО НЕЩО КОЕТО НАПРАВИ БОЖКАТА.
    Е ЧЕ ИЗМИ ГЛАВАТА НА ШЕФА СИ С (ФЕКАЛНА) ВОДА КОЕТО БЕШЕ ФАКТ.
    И МУ РАЗПРЯВАШЕ.
    -МИ ТОВА Е ПОЛЕЗНО🤗

    Коментиран от #10

  • 8 Хрррррр диииййййй

    10 0 Отговор
    Е и на теб ти намериха цаката, взимай си пенсията хапвай и си пий уискито. Много ненадежден кандидат сте Божидар или Божитвар все едно , метаформозата
  • 9 Спас

    5 0 Отговор
    Тоя нали беше се забъркал в някоя далавера с фирма на на близък а сега говори за промяна.
  • 10 Ник

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коментар":

    Хе хе! - Вярно! - Да! - Така беше! :-))
    Голям смях падна тогава!
  • 11 Bahti

    4 0 Отговор
    Ако не ги изметем Всичките и малкото останали тук ще си заминат.
  • 12 ази бре

    3 1 Отговор
    Най-голямата глупост е вместо да разделяме властта на по-малки парчета, да я съберем всичката в една позиция. После веднага ще си намерим някой, който да ни обещае че за 84,36 дни с тази власт ще направи рай от България, ние просто да му я връчим всичката. Само че тогава истински (не като сега) ще се замаяме как да разкараме от държавата някой, който има пълен контрол над нея.

    Колко щеш умници, които си мислят, че държава се оправя като намериш непорочния светец, дадеш му всичко и после сядаш да го чакаш.
  • 13 кир

    3 1 Отговор
    Да не се забравя че тоя е ШЕСТАК,ЧЕНГЕ, БОЯДЖИЯ,ИНТЕРЕСЧИЯ и тн.
  • 14 МАГАРЕ ПЪЛНО С ГАЗОВЕ

    1 1 Отговор
    САМОЦЕЛ - ПРЕЗИДЕНТСКО УПРАВЛЕНИЕ А ПОСЛЕ?
    В НС, ЩЕ КОВЪТ ЗАКОНИ ? КАКВИ ЗАКОНИ ОБАЧЕ НЕ КАЗВА , ЗАЩО ? ЗАЩОТО НЯМА ИДЕОЛОГИЯ, ТЕОРИЯ ЗА СТРОЕЖ И УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА. ДЪРЖАВНА СИСТЕМА УТВЪРДЕНА, ИЗБИРАНО И ОТГОВОРНА ПРЕД НАРОДА ЗА ДА ОБСЛУЖВА НАРОДА. А НЕ НАРОДА ДА ОБСЛУЖВА НАРОДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ ! БОЖИДАРЕ И ТИ СИ КУХА ЛЕЙКА ОТ РОДА НА ИВО ХРИСТОВ - ЛАЙКУЧКА. НИЩО субщенсиал. ДЪСТ ОН ДЪ УВИНД - песен на Скорион не от Канзас а от Германия. БЕЗИЗХОДИЦА НЯМАМЕ ИДЕОЛОГИЯ ЗА СПАСЕНИЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА И МЕРАКЛИИ ДАНИ КЛАТЯТ И БОЖКО И ИВО - ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.ДА ПРОМЯНА Е НУЖНА НО ТИ НЕ СИ БЯЛАТА ЛЯСТОВИЧКА А ГАРГА ОТ КАТО ОНЕЗИ ДЕТО ГРАЧАТ И ДНЕС В НС.
  • 15 Не че те, в НС не са маскари НО !

    2 0 Отговор
    И Ти не си по-различен от тях. Куфара ти е празен в него няма нещо а убеждаваш нас, че носиш армагани от национален мащаб. Божко, ти си ощи Пръдливо селско магаре като тези дето вече са ни дотегнали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове