Last news in Fakti

10 Май, 2018 19:22 2 368 32

Меркел към Борисов: Бойко, справи се блестящо

  • бойко борисов-
  • ангела меркел
Меркел към Борисов: Бойко, справи се блестящо - 1

Министър-председателят Бойко Борисов и канцлерът на Германия Ангела Меркел обсъдиха предстоящата среща на върха в София за Западните Балкани. Двамата разговаряха в Аахен след участието им в церемонията по връчването на международната награда "Карл Велики", съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

Ангела Меркел определи като категоричен успех действията на премиера Борисов за приобщаването на страните от региона към Европейския съюз. "Темата Западни Балкани не беше лесен приоритет, но ти, Бойко, се справи прекрасно и трябва да останеш медиатор по тази тема", заяви канцлерът.

Премиерът Борисов подчерта, че страната ни ще продължи да работи активно, за да остане свързаността на страните от региона приоритет и при следващите председателства. По думите му, въпреки напрежението между някои държави по отделни въпроси, техните лидери осъзнават голямата цел - Европейския съюз.

Министър-председателят отбеляза важността на транспортната, инфраструктурната и дигитална свързаност на страните от региона, за да бъдат осигурени стабилността и просперитета в цяла Европа. "За мен това трябва да правим - хората от тези държави да усетят, че ЕС и ние сме с тях", каза Бойко Борисов. Германският канцлер сподели напълно мнението на българския премиер, че хората от Западните Балкани очакват и искат конкретни и реални неща за подобряване на живота си.

В разговора премиерът постави въпроса за спорните предложения на Европейската комисия в Пакета "Мобилност", засягащи българските транспортни превозвачи. Той посочи, че транспортният сектор у нас създава 15% от БВП и страната ни ще губи 16 милиарда лева годишно, ако бъдат приети предложенията за нови регулации. Борисов подчерта, че от тях ще бъдат засегнати над 100 хиляди български семейства, а голяма част от бизнеса, който в основната си част е малък и среден, ще бъде доведен до фалит. Министър-председателят каза също, че е поставил въпроса по-рано днес и на президента Макрон, с когото са се разбрали да го обсъдят по-подробно в телефонен разговор.

Канцлерът Меркел изрази разбиране за притесненията на българската страна и посочи, че трябва да се намери приемливо решение за всички държави в ЕС.

Благодаря на Ангела Меркел за подкрепата, която оказа на страната ни пред гостите на церемонията за наградата "Карл Велики". Това написа по-късно премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

"Тя, както и останалите европейски лидери, оценяват високо усилията на България за организиране на срещата в София ЕС-Западни Балкани, защото всички сме убедени, че дебатът с тях е от жизнена важност за бъдещето на Европа и за запазване на мира и стабилността", написа още премиерът в социалната мрежа.

Премиерът пусна и кадри от понтификална служба в Катедралата на гр. Аахен и прием в Бялата зала преди церемонията по връчването на годишната Международна награда „Карл Велики".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    43 11 Отговор
    Като ги видя тези боклуци и ми се повдига
  • 2 патриотъ

    40 5 Отговор
    Боко,Боко!Престани да се занимаваш с глупости и да чакаш да те погалят по главичката и се заеми с проблемите на България и българите,че скоро ще останеш без народ!!!
  • 3 Варна

    22 5 Отговор
    "Ханс Зайдел" - "Ханс Зайдел" ... - НПО до НПО-то!

    Чий работник е този на снимката не е много ясно! Той говори, че е неуморен за народа, а пък ходи за оценка при спонсора.
  • 4 Иван Петрович Павлов

    26 5 Отговор
    Евробулонката получи похвала !
  • 5 garbage

    8 13 Отговор
    А Сланинова кога ще получи похвала от Москва?Или пък "'антикомуниста"' Командира похвала от някъде, от някого?!Ще получат похвала кога пръдне гугутка!Чакай, че ми се повдигна само като се сетих за тях.
  • 6 goni

    18 5 Отговор
    Боже! Влюбена двойка!:) Че си и мязат!:) Сигурен съм че ще се съберат!:) Тя мома, той ергенин!:) Интересно къде ли ще е сватбата?!Сигурно на некое неутрално место като Швейцария!:) Не ми се верва да се разкарат чак до Малдивските острови!:)
  • 7 бако

    23 5 Отговор
    Абе като толкова добре се справя защо не си го вземе е германия
    Тоа нашия отличник
  • 8 Ахаха

    18 5 Отговор
    Немците го хвалат защото те създадоха ГРОБ - едно тяхно НПО!!! Немците още от комунизма много харесват и искат БГ, затова назначиха ГРОБ да избие народа за да си вземат държавата за тях
  • 9 Тоягата

    6 5 Отговор
    Merkel Що не си го прибереш като е толкова блестящ наш Бойко
  • 10 Отвратително и грозно

    15 5 Отговор
    Ухилена бабичка хвали един от слугите си - ухилена мутроподобна тиква. Отврат! Какви Западни балкани, какви пет лева?!?! Тиквата, заедно със своята крадлива шайка, освен да "усвоява" еврофондове по най-вредния и безполезен за България начин, няма грам визия и желание да направи нещо за живота на хората тук, тръгнал да "оправя" Балканите. Пълен смех! Комедия и трагедия в едно!
  • 11 onq s konq

    11 17 Отговор
    Всяко похвала за Борисов от Меркел СЕ ИЗМЕРВА С МИЛИАРДИ ЕВРО УВРОФОНДОВЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.А тия пари влизат в икономиката ни за ИНФРАСТРУКТОРА,ПЪТИЩА,С.СТОПАНСТВО И ДЕСЕТКИ ОЩЕ ПРОГРАМИ ЗА РАЗВИТИЕ.Това обаче вас русофилите не ви топли,защото ЖИВЕЕТЕ ИЗВЪН СТРАНАТА И НАЙ-ВЕЧЕ В РУСИЯ.При това положение има ли смисъл да питам що си давате мнението?!

    Коментиран от #12, #17, #18, #31

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Боко

    5 6 Отговор
    Мен Папите и Патриарсите ме галят по главичката! А Меркел, по дисагите!
  • 14 Коментар

    9 3 Отговор
    През 1943г Имаше Страшен ГЕНОЦИД СРЕЩУ ЕДИН НАРОД.ЗА КОЕТО СВЕТЪТ ЩЕ ПОМНИ ВИНАГИ.
    ПРЕЗ 2018г.Има Страшен ГЕНОЦИД ВЪРХУ ДРУГ НАРОД ЗА КОЕТО СВЕТЪТ НЯМА ДА ЗНАЕ НИКОГА.
    БРАВО БОЙКО БЛЕСТЯЩ СИ.
    А МЕРКЕЛ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ НА КАКВО Е ПОДЛОЖЕН БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НА МОДЕРЕН КОНЦЛАГЕР.
    БРАВО БОЙКО БЛЕСТЯЩ СИ🤗
  • 15 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ford Prefect":

    Сигурно,но не съм го усетил щото съм бил хремав и носът ми е бил запушен.А ти ПЪРД@Л ЛИ СИ ОТ ГЛАД,ИЛИ НЕПРЕКЪСНАТО?
  • 16 Новина номер едно!!!!

    3 2 Отговор
    Караниколов: Защо да не продаваме земеделска земя на чужди инвеститори?Друго, което е изключително важно, трябва да видим съседните ни държави. Някои от тях, разбира се, не са в ЕС, но дават дори безплатно земя за потенциални инвеститори. Земеделската земя, ще кажете, е страшен проблем. Добре, защо да не даваме земеделска земя, да продаваме.
  • 17 Варна

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Я вземи да ги изброиш щото освен множественото число, което ГЕРБ използват друго е трудно да се установи.
    От 2009 година са изхарчени към 300 милиарда и дълговете скочиха 1,5 пъти ( Бюджет 32-33 млрд. и дългове от 9,4 на 25 млд към момента без лихвите)
    Така, че дай да видим къде отидоха тези пари. Какво бе построено? - Да не вземеш да се излъжеш да кажеш магистрали ...
  • 18 Коментар

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Човек ти сериозно ли ?
    Или Дразниш или Иронизираш.

    Коментиран от #22

  • 19 гост

    4 1 Отговор
    Браво. Дай и да бара меча малко и да ходи да праща кинти, че измрехме от глад.
  • 20 Препатил

    4 3 Отговор
    Бойко "оправи" източните Балкани , сега е ред на западните !
  • 21 гражданин

    4 3 Отговор
    Кпсс ни "оправи" за 45г и сега ще ни довършва Русия!!!
  • 22 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Коментар":

    Ха!А ти сериозно ли ,дали аз -сериозно?
  • 23 Съсел Командирски

    5 3 Отговор
    Сергей с Първвнов за два мандата ни "оправиха" като "'ни"' взеха от Русия Аец и не го построха за 10г и не си "'взеха"' комисионните и сега ще им изплащаме далаверата!Но преди тях Виденов ни " оправи" с един срив в банковата ни система като през 1990г и хич "'нямахме"' купонна система като през 1990 когато парите на България " излетяха" към чуди банки!!!След него другарите "ни" Костов и Нинова не ни направиха "'масова приватизация"' и не си "'взеха"' България в джоба с помощта на мама ни Русия като 96г с Виденов!!!През 2013г Станишев с Орешарски и Доган "'не събориха"' пак банка е този път беше само КТБ мустака!!!Да благодарим с "" уважение"' за хубавите неща на изброените "'ни"' лица за "'добрите им грижи"' за България!!!!

    Коментиран от #25, #30

  • 24 Голям Слон

    3 3 Отговор
    Или фирка нашия, или е ходил да се пече някъде на слънце и е заспал точно така, както вчера го показаха по Канал 1 :-))))) Ех, Буда, Буда...
  • 25 Голям Слон

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Съсел Командирски":

    Толкова много золуми пропусна, че няма накъде. Кажи нещо и за последните 6-7 години, де. Така ти личи от кои си.

    Коментиран от #27

  • 26 Васалът на моя васал

    3 2 Отговор
    Васалът на лов за други васали.
  • 27 Иво

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Голям Слон":

    Истината винаги боли!Убеждавам се за сетен път когато някой "" похвали масовия "" ни"" приватизатор!За последните няколко години може да се каже, че България се строи на ново и, че последния премиер увеличи за втори път минималната работна заплата!!!А Костов направи ли увеличение на заплата някаква?Никой не помни такова нещо, а се помни, че цяла България се приватизира в джоба на фракцията на Бкп - "" синьото"" им Сдс, сега Дсб!Нима не вярно писаното от този коментатор?!?!

    Коментиран от #29

  • 28 ПЕЕВ

    2 5 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ СМЕ МНОГО КАЛПАВ НАРОД.ДРУГИТЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ ЧЕ БОЙКО СЕ МЪЧИ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА СТРАНАТА СИ А НИЕ ГО ПЛЮЕМ ОТ ЗАВИСТ.ЯВНО 45 ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ НИ СЕ ОТРАЗЯВА ПО ТОЗИ НАЧИН.
  • 29 Голям Слон

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иво":

    Строи се наново? Кое се строи, че разбрах? За 30 години предох почти нищо ново няма в България. За сметка на това затънахме в дългове, направихме управниците си мултимилионери, а тоя от снимката милиардер. Народът тъне в мизерия, боледува и не иска да се възпроизвежда. Иначе много добре живеем. Строим всичко наново, като разпродадохме всичко държавно за без пари. Ти знаеш на кого... Не ви ли омръзна да бълвате откровени лъжи?
  • 30 Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Съсел Командирски":

    За АЕЦ Белене можеш да виниш Борисов! От 16 анекса по първият меморандум червените подписват 5. Останалите ги разписва Борисов! Борисов прави и нов меморандум за ново Българо- руско дружество за строеж на АЕЦ Белене. Това са факти, които лесно могат да се проверят. Аз си направих труда да я свърша тази работа преди година. Настоящата министърка на Енергетиката е шеф на Финансовата Инспекция и лично дава изявление, как руснаците няма да ни осъдят понеже нямало договор! - Също може да се провери! Проектът бе спрян и съборен от Борисов!
    Жан Виденов може би един от малкото честни хора като Ренета Инджова не се съгласи със списъците за приватизация дадени ни от МВФ. Имаше обещан заем от МФВ, който те не изпълниха докато не дойде подходящият човек - Костов. Бяха затворени и разпродадени онези предприятия, които бяха структуроопределящи за страната. Нашите мили "партньори" я свършиха тази работа, не някой друг! За това вече никога няма да произвеждаме кораби и няма да имаме тежка индустрия.
    Според справките в сайта на МФ правителствата до 2009 година имат видима и целенасочена роля в намаляването на общият (консолидираният) дълг. Така идва говедото от Банкя и от 9,4 млрд. за няколко месеца дългът скача с 500 млн. и се появява дефицит от над 600 млн. Така дълговете ни до миналата година стигнаха невероятната сума от 27 млрд. без лихвите. Между другото ако прегледаш данните от едногодишното управление на Орешарски, ще установиш, че финансовата система е по-
  • 31 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Точно така е,прав си.В Европа трябва да живеем в мир,но русофилите това не ги интересува.
  • 32 Георг Георгиев

    0 1 Отговор
    Той дали знае кой е Карл Велики и с леля ми на български ли бръщолевят?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове