Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 11:09 919 2

10,5 млн. лв. платени за снегопочистване в София

  • фандъкова-
  • снегопочистване-
  • софия

Има възможност за пренасочване на допълнителни средства

10,5 млн. лв. платени за снегопочистване в София - 1
Снимка: БГНЕС

10 499 740 лв. е заплатила Столична община за снегопочистването през декември миналата година и януари месец на настоящата. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в началото на днешното заседание на СОС. От тях 2 258 170 лв. са платени през декември месец, а останалите 8 241 569 лв. - през януари.

Там, където е имало проблеми и работата е вършена не както трябва, са наложени санкции и удръжки. Удръжките са в размер на 1 300 000 лв., а санкциите до края на месец януари - 400 хил. лв.

В рамките на планирания бюджет ще има възможност за пренасочване на допълнителни средства, ако това се наложи, посочи Фандъкова.

От вчера е започнало почистването на спирките на масовия градски транспорт, големите площади и трасетата на най-натоварените линии от градския транспорт. Извозването на снежните маси се извършва предимно през нощта. От два дни е започнало и ръчното почистване на булевардите със синя зона.

Предприето е и почистване на шахтите с оглед предстоящото снеготопоне. Фандъкова поясни, че от общината имат готовност да реагират и в критична ситуация. Извършва се наблюдение на всички водни обекти на територията на Столична община.

Проведена е среща с областния управител и е създаден оперативен щаб. Според данните до момента язовир Искър е запълнен на 60%, ежедневно се получава информация и за нивото на реките. 

Само за тази нощ в кризисния център са прибрани 112 бездомници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'айдука

    0 0 Отговор
    Всичко е 100% бандитизъм.
  • 2 алм

    0 0 Отговор
    "10 499 740 лв. е заплатила Столична община за снегопочистването " ? ТАКАВА СУМА ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА !
    И НИЕ СТОИМ, ГЛЕДАМЕ ТЪПО И НИЩО НЕ ПРАВИМ !
    СРАМ МЕ Е ОТ ТОВА.................