Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 16:12 1 256 0

Фандъкова сформира оперативен щаб, чака силен сняг

  • фандъкова-
  • сняг-
  • снегопочистване
Фандъкова сформира оперативен щаб, чака силен сняг - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с предстоящ обилен снеговалеж създаваме оперативен щаб в изпълнение на плановете и изискванията на закона, съобщи пред  журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след среща с областния управител Данаил Кирилов. Щабът ще се координира от  зам.-кметът на Столична община Ирина Савина. Ще бъдат създадени и районни щабове със задача постоянно да наблюдават всички водни обекти, реки и критични точки.

Имаме желание всички възможни институции да се координираме и аз съм благодарна на Кирилов, който е и председател на областния кризисен щаб, допълни тя. Целта е ясна, да направим всичко възможно за превенция във връзка с предстоящи евентуални наводнения, тъй като в обилния снеговалеж, е редно да имаме такива мерки – посочи столичният кмет.

През следващото денонощие времето у нас ще бъде студено. За района на София минимална температура около минус 18°, максимална – около минус 9°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

В петък и събота ще е студено. Минималните температури ще са между минус 15 и минус 20° в Северна и между минус 10 и минус 15 в Южна България, а максималните в по-голямата част от страната от минус 10 до минус 5°. В петък ще има и слънчеви часове, но в събота ще се заоблачи и в западните райони ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб, от североизток. В неделя почти навсякъде (без крайните североизточни райони) ще вали сняг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА