Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 09:33 1 389 0

София ремонтира язовири

  • софия-
  • язовири-
  • сняг
София ремонтира язовири - 1
Снимка: БГНЕС

Столична община има пет язовира, три от тях ще се ремонтират, заяви пред ТВ7 Йорданка Фандъкова, кмет на София. „Ние сме от малкото общини, които миналата година започнахме да ремонтираме водоемите и отстранихме проблем на язовир "Мрамор", изтъкна столичният кмет.

„По оперативна програма "Околна среда" се кандидатства за ремонт на язовир "Мърчаево". Имаме и проект за ремонт на "Суходол 2", обясни Фандъкова.

Язовир "Искър" е пълен на около 60%. Основният проблем е, ако при топенето на снега, водата не може да се поеме от канализацията. „Следим ежедневно нивата на язовирите и реките. Има списък с критични участъци“, поясни Йорданка Фандъкова.

„В София виждаме сняг, който от години не е валял. Вече трета седмица – изключително ниски температури и обилен снеговалеж. За нас важното е градът да е проходим при зимни условия. Основната ни задача е да не допуснем градският транспорт да спре“, заяви Фандъкова.

Тротоарите трябва да се чистят от собственика, припомни кметът, има и санкции. Все повече хора и фирми започнаха да чистят, показват наблюденията на Фандъкова.

„Само тази нощ сме прибрали 112 бездомници в кризисния център заради ниските температури. За първа година София има този център. Екипите работят денонощно“, отчете тя.

На живо се включи Златка Вълкова, кмет на село Бисер. Тя каза, че за проблема с язовир "Иваново" се е знаело от години. Доколкото знам кметът на Харманли е предупреждавал. Не знам дали е имало арендатор. За язовир "Иваново" трябва да се пита кметът на село Иваново. Село Бисер има система за известяване при аварии – сирена. Тя беше задействана. Освен това и камбаната биеше, каза Вълкова.

Тя предполага, че община Харманли са си свършили работата. Не знам обаче кой е собственик на язовира, добави Златка Вълкова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА