Last news in Fakti

31 Май, 2018 15:00 862 12

България в топ 5 на предпочитаните дестинации за руските туристи

  • николина ангелкова-
  • туристически дестинации-
  • руснаци

Подготвяме обявяването на 2019-а за година на туризма на Русия в България и на България в Русия

България в топ 5 на предпочитаните дестинации за руските туристи - 1

България е в топ 5 на предпочитаните от руснаците туристически дестинации и има голяма база за растеж в броя на посетителите от федерацията у нас. Много важни са стъпките, които бяха подкрепени на високо политическо ниво от премиера Бойко Борисов и президента Владимир Путин в настоящата геополитическа обстановка и конкуренцията на страни като Турция и Египет.

Това заяви пред медии в Москва министърът на туризма Николина Ангелкова след разговорите в рамките на посещението на българската правителствена делегация начело с българския министър-председател. На срещите бе отбелязано отново, че нашата страна предлага изключително качествен туристически продукт особено за семеен и детски туризъм. Задържаме и позицията на първо място за търсене в тези направления според оценката на „Нешънъл джиографик травълър“, допълни тя.

Министър Ангелкова имаше среща и с министъра на културата на Руската федерация Владимир Мединский, в чийто ресор е и сектор туризъм. Тя разговаря и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм (ФАТ) Олег Сафонов. Имаме прекрасни отношения с г-н Сафонов и отново потвърдихме доброто взаимно сътрудничество за развитието на различни видове туризъм.

Освен към ключовия морски отдих посетителите от Руската федерация проявяват много голям интерес и към поклонническите, културно-историческите, балнео- и СПА, фестивалните и други специализирани услуги. Да не забравяме и детските лагери, които имат дълги традиции в нашите отношения, подчерта министър Ангелкова.

Тя припомни, че последните години, особено 2016-а, бяха рекордни за посещенията на руски туристи в България. Тогава имаше около 20 процента ръст, за миналата година запазихме тази устойчивост. Надяваме се през 2018-а да успеем да затвърдим тези резултати и да имаме около 550 хил. руски туристи, каза още тя.

Поехме като ангажимент да организираме съвместни инициативи и в България, и в Русия на двете министерства и ФАТ, но най-важното е, че получихме изключителната подкрепата и на премиера Борисов, и на президента Путин за това колко е важно да се развива туризмът, коментира Ангелкова.

Те подкрепиха нашето предложение да обявим 2019 г. за година на туризма на Русия в България и на България в Русия и на тази база предстои да подпишем специална програма до края на годината. Това се случва за първи път изобщо в отношенията между двете страни и съм убедена, че допълнително ще стимулира сектора. Вече имаме потвърждение за посещение на Олег Сафонов през есента в България в рамките на Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, който организираме, и тогава ще обявим официално взетото решение, стана ясно от думите на министъра.

Николина Ангелкова поясни още, че по време на срещите между премиера Борисов и президента Путин е било изтъкнато колко важна и сигурна дестинация е България за руските туристи. Благодаря изключително за подкрепата и на двамата, защото това ще допринесе още повече за стимулирането на туристопотока. Информирах нашите домакини, че стартираме специална комуникационна кампания от 1 юни за руския пазар по всички медийни канали. Получихме много положителни отзиви и подкрепа за нашата работа с регионите на федерацията. Фокусираме активно нашите двустранни отношения с тях, защото има подчертан интерес към България не само от големите градове, допълни българският министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    2 6 Отговор
    Абе що така мурзилките продължават да се натискат да идват в България? Нали имаха "висок стандарт" и предпочитаха да ходят "на майната си" но не и в България.

    Няколко насоки за "руския турист":
    - той като правило не знае чужди езици
    - винаги е от масква. Дори и да живее на 1000 км от там.
    - "мъй от групе не делим ся"
    - пие винаги на екс, дори това да е 30 годишен коняк или 50 годишно уиски
    - завършва вечерта "под масата". Любим на българските ресторантьори защото храната почти не го интересува и харчи "до копейка" за алкохол.
    - трябва да бъде воден по места с паметни плочи от 2WW за да подхранвате патриотарството му
    - след първата нощ с рускиня очаквайте "давай поженимся"

    Ако искате да се дистанцира от вас го попитайте на каква азбука пише и от къде е дошла. Не се опитвайте да му обяснявате с исторически факти - безполезно е, все едно да спориш с ВЕФ(стар радиоприемник от времето на социализЪма)

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Миро

    7 0 Отговор
    Естественно ))
    Почивката в руските курорти Сочи, Анапа, Крим за двама човека на 10 дена излиза около 180 000 рубли( 2500 евро)
    А в Бг и с 500 евро става
  • 4 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "BILL":

    Простичко е но явно не можеш да го осмислиш - ИМАМЕ ДА СИ ПРИБИРАМЕ ЕДНИ ПАРИ ДЕТО НИ ГИ ВЗЕМАТЕ СЪС НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ И БЕНЗИН.

    Пясък и море имаме достатъчно. Нито пясъка можете да изядете, нито морето да изпиете, но част от откраднатите от нас пари ще се върнат обратно. А като купите и апартаменти построени в нивите и по баирите около( на 10 км поне) Слънчев бряг ще върнете още, че и работа ще създадете за строители, адвокати и търговци. А данъците??? Освен това с рускините които остават си подобряваме генофонда :)...

    Коментиран от #5

  • 5 BILL

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    "ИМАМЕ ДА СИ ПРИБИРАМЕ ЕДНИ ПАРИ ДЕТО НИ ГИ ВЗЕМАТЕ СЪС НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ И БЕНЗИН."

    Тези удоволствия се дължат на крадливите български политици и бизнесменчета, които смучат комисионни от неизгодните за България сделки и договори.

    Коментиран от #10

  • 6 Плувец в свои води

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "BILL":

    Като говорим за пияници, та се сещам за един случай в едно кръчме в Приморско.
    На съседната маса имаше десетина девочки на възраст 6-7 клас и льокаха алкохол на поразия. Говоря ти за сериозен алкохол. Имаше няколко на по бира, която пиеха със сламки.
    Аз предлагам на тия паметник да им вдигнем.
  • 7 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Няколко насоки за "българския турист"
    - Него просто го няма, няма "стотинки" да ходи в чужбина
    - И все пак ако някъде в чужбина се срещне то той е мияч на чинии
    или върха на обществото - Бере ягоди

    Коментиран от #11

  • 8 Българина

    0 0 Отговор
    По скоро е по посоки , при пътувания на югозапад сме 5 от 5
  • 9 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Не те знам кога за последно си се срещал с руснаци, ама спомените ти , са от времето на Брежнев!:) Нещата са коренно променени и , ако искаш мога да те запозная с такива, които....!!! Ама, няма смисъл щом знаеш, какво е ВЕФ !:) Безнадежден си! Ти живееш още по времето на социализъмът!:)

    Коментиран от #12

  • 10 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "BILL":

    Това последното можеш да го обясниш на Златев с Нефтохима(Лукойл), дето не внася стотинка данък печалба и е ЕДИНСТВЕНИЯ НЕФТОХИМ В ЕВРОПА РАБОТЕЩ НА ЗАГУБА (според счетоводните му документи).

    Българиноооооооо отвори си очите и ушите и почни ДА РАЗСЪЖДАВАШ.
  • 11 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Без да ти давам други примери, по време на някой от празниците "мръдни" до магистрала Струма да видиш каква навалица е. Половин София се изнася "ей така - за кеф" до Гърция. И после пак ми говори за "ягоди"...
    А ТОВА БЕЗ ПАРИ НЕ СТАВА...
  • 12 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "goni":

    Хахахахаха, ти наистина ме разсмя - щом знам какво е ВЕФ, значи живея по времето на Брежнев. Ами аз знам и какво е каменна брадва, хахахахха....

    А с руснаците ми се налага да работя и работя, но това не означава че съм сляп за "Особеностите на руснака"... Стига сте им целували г...те и на едните и на другите. Докато не се почувствате БЪЛГАРИ, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ УВАЖАВА...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове