Last news in Fakti

18 Юни, 2018 20:19 3 726 19

Валери Симеонов: Бардаци получиха министерска подкрепа!

  • валери симеонов-
  • слънчев бряг-
  • николина ангелкова-
  • николай нанков

Вицепремиерът с поредна атака срещу незаконните заведения в курорта

Валери Симеонов: Бардаци получиха министерска подкрепа! - 1

Валери Симеонов даде пореден коментар около скандала с курорта "Слънчев бряг". Вицепремиерът е разочарован, че министър Николай Нанков се е наредил до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България, обявявайки за законни заведенията от южния план на "Слънчев бряг".

За мое голямо съжаление и мин. Нанков се нареди до мин. Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. В петък от Бургас той обяви заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки аргументите в сигнала, който му изпратих и резултатите от проверката на ДНСК и община Несебър. Същите категорично доказаха обратното: че "Спалнята", "Единият", "Какаовият плаж", "Кубинката" и ресторант "Морето" са НЕЗАКОННИ. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа!
Виждам, че днес в официалната позиция на МРРБ мин. Нанков вече е включил на задна скорост и избягва да се произнася категорично по законността, както направи в петък пред медиите в Бургас. Сега вече се говори, че заведенията отговаряли на схемата за поставяне, подписана от мин. Ангелкова (заради което съм сигнализирал прокуратурата, т.к. е в нарушение на ЗУТ и наредбата на община Несебър) и че имали разрешения за поставяне от гл. архитект на община Несебър (издадени също в разрез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата площ от 15 кв.м. и многократно височината от 3 м.). Значи ли това, че с подписите на министър и главен архитект се отменят закони и наредби?
Та нали за тези нарушения сезирах мин. Нанков и Прокуратурата? Защо няма нито дума за това, че заведенията са категоризирани като "нощни барове" и "ресторанти" с подписа на мин. Ангелкова, а такива заведения ЗУЧК забранява да има на пясъка?
Разбирам кой и кое диктува отказа от задължителното премахване на обектите и спирането на достъпа и ползването им чрез спиране на тока и водата. И ако първото (премахването) е спорно дали е задължение на министерството или общината, то спирането на достъпа и ползването на огромни незаконни заведения, изградени без проект, разрешения за строеж и разрешения за ползване, си е работа на МРРБ и ДНСК.
В изявленията си мин. Нанков пренебрегва констатациите на подопечната му Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), която с писмо от 13 юни (сряда) 2018 определя заведенията за НЕЗАКОННИ и разпорежда на кмета на Несебър в срок до 15 работни дни ДА ГИ ПРЕМАХНЕ!

Днес разпространена от МРРБ проверка на ДНСК показа, че 32 обекта в "Слънчев бряг" са незаконни, но при 5-те преместваеми обекта - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM (които вицепремиерът нарича демонстративно с имено в превод на български език) не са открити нарушения - констатирано е, че те отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    37 7 Отговор
    Тя държавата си е бардак от 44-а насам.

    Коментиран от #2, #12

  • 2 Киро

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    То държава няма, това е един театър на политиците.Няма закони, няма млади хора...Абе като цяло няма бъдеще.3 мен. цигани, 1 млн. турци, то българи няма, камо ли някакво развитие на държавата.

    Коментиран от #13

  • 3 Гербестан

    52 1 Отговор
    То е ясно, че герберастите са взели едни пари всичко да е "законно" и сега се гърчат, като червеи ! Ако имаше прокуратура тия министри Ангелкова и Нанков които ни убеждават, че черното е бяло барабар с шефа им на които се отчитат трябваше да са в затвора и море да не видят поне 15 години !
    Всички обаче знаем, кои са тримата дебели и как дружно "управляват" държавата, така че Валерката, ще подскача, подскача па, ще му дадат и на него нещо да замълчи !
    Така ще си има хотели във водата и бардаци на пясъка, как си "трябва" !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КУЧЕТО

    39 2 Отговор
    Ако тиквата иска да си запази властта веднага трябва да изрита Ангелкова !
  • 6 Борис

    17 5 Отговор
    Абе що ми намирисва на филма с доброто и лошото ченге .Лошото сее смут и паника а доброто оправя нещата и прибира парсата.
  • 7 мит

    12 1 Отговор
    Имаше един лав преди време ,,да разваляме седянката,,.Ами г-н Симеонов нима се учудвате -няма смисъл по добре развали им седянката знаеш как.
  • 8 Патър идиот

    21 3 Отговор
    А кво дириш още в коалицията ? Не ти се маха от софрата ?
    Ми остави ги да се сринат па кой дойде .
    Ние не забравяме големите пенсий и заплатите дето ни обеща, или изпълняваш обещанията или си дигаш багажа се махаш о време.
    Иначе и ти ставаш такъв като тях .

    Коментиран от #10

  • 9 Пуритан

    18 0 Отговор
    Недоразуменията ангелкова и нанков, наречени ,,министри,, изживяват своя звезден миг и ако трябва ханъми ще станат барем ги харесат.Жалко, много жалко че един нормално мислещ политик Валери Симеонов не получава подкрепа, за наистина сериозен проблем.
  • 10 цирк НФСБ

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Патър идиот":

    Това е правилният въпрос ! Чий го дири Симеонов в тази коалиция ?
    Явно кокала на властта е по-сладък от сухия сандвич извън нея!
    Така че всичко е само постановка и конфетки за заблуда на масите народни !
  • 11 Ден година храни

    11 2 Отговор
    Те сега преди сезона ако не ги натиснат да ги ушушкат с някой лев баровците няма кога. А и догодина ще дойдат други на власт а хората са министри сега треа се налапкат за поколения както всички останали а това със скромната им министерска заплата няма как да стане. Нека компи да изчакат да им мине мандата и след една година да провери с по колко имота по морето по ски курортите по софия и по градовете от които са са се сдобили тия сладкиши. И все имам чувството ,че Слави Трифонов ще им държи гарес и ще ги гони до край. Ама може да е само чувство де . Но моят глас на изборите ще е за него главно заради отсвирването на референдума от омбашиите
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ром

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Ти , като единственият и последен българин заслужаваш паметник !
  • 14 Ерген

    10 0 Отговор
    Много е грозна тази Ангелкова ! Прилича ми на несполучлив травестит !
  • 15 ААА

    3 5 Отговор
    Днес научих нещо ново от гн. вицепремиерът. Разбрах,че че борбата с продажбата и разпространението на наркотици, ще е ефективна ,ако се бутнат заведенията в които се продават. И "правилно" закона повелява - всеки който знае за извършването на престъпление, да посочи виновника , пред съответните държавни органи .Гн. Симеонов сочи сградите - Бой по виновните сгради, с издадени разрешителни подписи и печати ,и съдействие от местната власт. За пликовете с пари , натиска,ходатайстването - нищо. Мнозината от хората които работят са наематели на тези обекти , дошли да извадят "5 лева" и да създават малко истински реално БВП на тази територия , защо гоните тях , а не истинските виновници?И последно . Които иска тишина спокойствие , да си легне в 10 часа и сам да си лъска бастуна- Св. Константин. Който иска емоции ,алкохол , всичко останало -Сл. Бряг - с това е известен, и Дубай няма да стане.

    Коментиран от #17

  • 16 простотията българска

    5 4 Отговор
    Вальо е ПОПУЛИСТ от класа, патриотите от ВМРО, са чиста проба популисти, правят се на интересни, за да се задържат на власт, защото с друго не могат да блеснат, за другото се иска акъл, а не актьорски умения!!!!!!
    Пет пари не давам, нито за бардаците, нито за шума в Слънчака, боли ме швепса.
    По този начин държава не се оправя, само се хвърля малко прах в очите и тва е, медиите услужливо раздухват "подвизите" на Бай Вальо - Винкелов.
    Няма толкова жалка и смешна държава, поне в Европа, със сигурност. Бай Вальо да вземе един винкел и да си го удари в главата, дано му дойде акъла в главата.
  • 17 простотията българска

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "ААА":

    Бай Вальо е ол-инклузив, той съди, издава присъди и налага санкции и ред, той е велик Батман, той е Железният човек.
    Интересно, защо си избира все някакви барачки по плажа, а не отиде да се заяжда с Митьо Очите примерно, който е спряган за наркобос и може би е наясно с наркотиците.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Русенец

    6 0 Отговор
    Валери, като бламират ициативите ти за законност, просто свалете това продажно правителство ! Защо стоите в него ? За да ви сполети участа на Демократите ли - да гледате парламента по телевизията ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове