Last news in Fakti

23 Юни, 2018 20:52 6 447 19

Да отслабнеш със 70 кг за две години

  • атанас узунов-
  • диета

При това, без да гладува и без да спортува активно –Атанас Узунов разказва за режима си

Да отслабнеш със 70 кг за две години - 1
Снимка: bTV

„Виж болестта си от дъното на чинията”, казват китайците. Софиянецът Атанас Узунов го знае най-добре, от личен опит.

Преди две години той тежи близо 140 кг и има сериозни здравословни проблеми. Днес е със 70 кг по-лек. Отслабва, без да спортува активно, като се храни обилно. Ключът е в менюто от храни, богати на естествени мазнини.

Историята му е много популярни в социалните мрежи, но всеки носи отговорност за себе си и трябва сам да реши дали да следва подобен режим. Консултацията с лекар винаги е от полза.

В студиото на „Тази събота” Атанас разказва, че заради високото тегло е имал редица здравословни проблеми – високо кръвно налягане, бил е в преддиабетно и прединфарктно състояние и е приемал много лекарства.

Тогава решава да потърси помощ от специалисти в сферата на здравословното хранене и започва да чете много по въпроса.

Избира режим с храни, богати на естествени мазнини – месо, масло, както и плодове и зеленчуци, но изключва напълно преработени захари и богатите на въглехидрати храни, като хляба и другите тестени произведения.

Узунов препоръчва и да се прави и здравословно гладуване – при него поне веднъж в седмицата не трябва се консумира храна в продължение на до 24 часа.

За подобно отслабване важността на храната е 80%, а само 20% се падат на движението и спорта, посочва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амтон 1

    27 2 Отговор
    Аз на 23.01 бях 118 кг .! Днес сутринта бях 95.4 кг .!
    Пет дена в седмицата кардио и режим с много ниски на въглехидрати храни !
    Висок съм 182 ,искам да стана 89-90 кг .!
    Два пъти съм отслабвам по толкова и после ги връщам за една година . Голяма свимщима !:)::)
    Зарекъл съм се този път да не се повтаря!
    Заради децата !
  • 2 Даниел

    10 1 Отговор
    И аз искам и уж успях да откажа завинаги цигарите, но явно нямам воля за храната... Движа се много и работя тежка физическа работа но явно не е достатъчно, защото много обичам паста, сладко и газирано...

    Коментиран от #3

  • 3 Антон 1

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Даниел":

    Отказах цигарите на 15.01.2015 г. !

    Коментиран от #4

  • 4 Даниел

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антон 1":

    Браво, аз от 7 години не пуша и вече дори не се изкушавам, а се отвращавам от цигарите. Тютюнопушенето е отвратителен навик.
  • 5 366

    0 8 Отговор
    Тоя 100% си е оперирал стомаха!
  • 6 Бесен Язовец

    6 6 Отговор
    На кой колко му е писано пафкаш не пафкаш всички ще си заминеме от този свят в точния ден минута и секунда в който ни е отредила Съдбата ни стотна повече така че си пафкайте цигаки!

    Коментиран от #7

  • 7 Антон 1

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Кой каквото си надроби !
    Вредните навици се връщат като бумеранг !
    Ти си пуши , пии и бъди дебел , па чакай на чене да ми падне тухла на главата ! Ако стане , то това е просто стечение на обстоятелствата !
    Я кажи тогава , що японците живеят най-дълго ?

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Лоренция

    4 1 Отговор
    Ах какъв красив е станал бравоо
  • 9 Бесен Язовец

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "Антон 1":

    Какви са тия японци бе? Това не са хора, и къв ти е кяра да живееш до 100г.? Да ти викат ЗЕЛЕЧУКА С КАСТАНЕТИТО! МН.СА МИ ЖАЛКИ НЯКАКВИ ХОРА ДЕТО СА СЕ ВКОПЧИЛИ В ЖИВОТА И МУ РОБУВАТ ДОКАТО НЕ ХВЪРЛЯТ ТОПА!щом си спрял да пушиш спри и да дишаш въздух мн.е мръсен! Или си купи противогаз!

    Коментиран от #15, #17

  • 10 гощо

    1 0 Отговор
    Гледах го този по телевизията. Какво е чел не знам но е стигнал до разделното хранене. Аз лично го практикувам от години. За да има ефект трябва да се спре с алкохола за онези които обичат чашката. Също така се прави и едно иследване с което се вижда коя храна как я усвоява организма. За себе си бях изненадан,че някой меса усвоявам по добре от някой риби. С зеленчука също.
  • 11 Чопър

    3 0 Отговор
    След като повече от 25 години пуши, отказах цигарите на 1.2.2005 г.- повече от 13 години не пуша, но на сън ми се е явявало, че пуша и съм се ядосвал, че съм развалил периода а "непушене".
    Но с храната не е така. Даже след като спрях цигарите апетита ми се "отвори". И съм с повече от 20 кг над това, което винаги съм бил.
    С Атанас Узунов съм съгласен в едно: един ден от седмицата (например сряда) - без храна, само на вода. А на следващия ден да се внимава - да не се яде като за два дни.
  • 12 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Антон 1":

    Японците си пафкат и си пият. По малко, защото не могат да носят. Изобщо няма истерия за здравословни био храни,се едно другите не са био 😂. Просто имат сигурност и са мотивирани. Храната им е добра. Цялата кухня,а не че са истерясали по био храни и диети.
  • 13 DaN

    0 0 Отговор
    Над 20 килограма свалих за 7 месеца, здравословно хранене(без това не става) и 3 пъти в седмицата кардио и фитнес по 1 - 1ч 30 мин. В началото ходих по 4 пъти, свалянето на килограми беше трудно, но се усети след видимо след първите 2-3 седмици, след това намалих тренировките до 3 пъти и килограмите почнаха да се топят по-плавно. На 1-2 седмици по 1-2 килограма, това е нормалното сваляне на тегло, всичко по-бързо от това се връща в последствие.
  • 14 B52

    5 0 Отговор
    Поздравявам момчето за волята, която има и в същото време му завиждам за същата тази воля.
    Над 60 г. съм, тежа 141 кг. при 192 см. и определено чувствам, че са ми много. Имам си и здравословни проблеми, но най-големият ми проблем са вафлите, хляба, тестените закуски и сладките удоволствия.
    Спрях цигарите преди 4 месеца и се оказа, че изобщо не беше трудно, но с диетата ударих на камък.
    Дано се справя, че вече трудно си връзвам обувките.
  • 15 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    А какъв ти е кяра да си дебелак и да не можеш да живееш пълноценно или да те хване някой рак от цигарите и да изживееш последните си години като подобие на човек.Нима мислиш ,че имаме здравеопазване в България ,което да ти облекчи мъките?Такова няма ,хора пазете си здравето,че в България всичко е на самотек,ако ви хване нещо сериозно ,в смисъл болест,ще се мъчите като кучета.Говоря ви от личен опит.

    Коментиран от #16

  • 16 Амтон 1

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Това исках да кажа на Бесния , не толкова ,колко ще живееш , а как !
    Видял съм години мъка , преди смъртта !
    Лоша работа и за човека, и за хората около него !
  • 17 Расулюлах

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Японците живеят 100 годин щото са сумисти хахах
  • 18 Чурулик чурулик

    2 0 Отговор
    Искам да стана 200 кг моля помогнете не става

    Коментиран от #19

  • 19 Почваш да тренирираш

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Чурулик чурулик":

    Почваш да тренираш един спорт има,казва се гребане с лъжица в пълна паница!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове