Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 22:49 2 184 76

Манолова: Време е наистина ГЕРБ и ДПС да бъдат оставени в здравословна диета от властта

  • мая манолова-
  • герб-
  • дпс-
  • диета-
  • здравословна-
  • оставени

Не съм чула някой да иска "Борисов 4", казва Манолова 

Манолова: Време е наистина ГЕРБ и ДПС да бъдат оставени в здравословна диета от властта - 1
Снимка: БГНЕС

В лидерския дебат, организиран от Bulgaria ON AIR, Даниел Митов, Георги Свиленски, Асен Василев, Владислав Панев и Мая Манолова споделиха позициите си по темата политика и бъдеще. В края на дискусията те се обърнаха към българските граждани, призовавайки ги да гласуват.

Политика и бъдеще

"Много е важно след третите парламентарни избори тази година да възстановим нормалния политически диалог в парламента. Трябва да можем да си говорим. Има нужда от конструктивна опозиция и правителство от добре очертано парламентарно мнозинство. Не трябва да правим кампания на принципа да унищожим образа на политическия си опонент", заяви Митов от ГЕРБ.

Манолова подчерта, че надеждите на българските граждани са свързани с 47-ия парламент - той да състави редовно правителство, но правителство на промяната.

"Не съм чула някой да иска "Борисов 4". Време е наистина ГЕРБ и ДПС да бъдат оставени в здравословна диета от властта. Очакванията на хората от площадите е да има правителство на протеста и промяната. В ядрото на основата очакват да видят "Продължаваме промяната", ДБ, ИБГНИ. Ръцете са протегнати към ИТН и БСП", каза съпредседателят на ИБГНИ.

"Не са малко хората, които искат "Борисов 4", отговори ѝ Митов.

"Дано не провалим и следващия парламент. В следващия парламент ще е доста трудно да се сформира мнозинство. Призовавам всички да се държим отговорно в НС. Трябва да се действа рационално и по приоритети. Има опасност да дискредитираме в очите на българските граждани демокрацията, партиите и темата за борба с корупцията. Корупция се бори с еволюция на институциите", коментира той.

Свиленски от БСП настоя, че след 14 ноември България трябва да има работещ парламент, редовно избрано правителство, за да решава всички проблеми и кризи.

"БСП беше партията, която показа, че може да води диалог с партиите, които искат да се случи промяна в България. Отворени сме за разговори и за политики за промяна на модела на управление. Готови сме да бъдем силата, която да поведе промяната", заяви социалистът.

"Няма как да се олицетворявате като промяна, която ще спаси България. Какво направихте с вашата Комисия по ревизията? Направихте само медиен PR. Не е ясно дали ще влезете в парламента", обърна се Свиленски към Мая Манолова.

Асен Василев от "Продължаваме промяната" отбеляза, че силно вярват в необходимостта от редовно правителство. Отворени сме да говорим как да се състави правителство и как то да помогне България да излезе от всички кризи, в които е в момента, даде заявка той.

"Ако си стиснем ръцете, че искаме кражбите да спрат; смяна на главния прокурор; че тези пари искаме да ги инвестираме в образование, здравеопазване, читава инфраструктура - правителство ще има и България ще бъде много хубава държава, с която всички ще се гордеем след 4 г.", убеден е Василев.

Панев от ДБ е на мнение, че българската мечта е да може да търгуваме активно с целия свят. Образованието да бъде на добро ниво, така че българските предприемачи да бъдат конкурентоспособни на целия свят.

"Темата, около която трябва да се обединим след изборите, трябва да бъде за бъдещето на България. Трябва да се изгради инфраструктурата. Всички теми кой е по-виновен, е ала бала. Важно е, но трябва да гледаме в бъдещето. Трябва да има възмездие, за да има страх", коментира той.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 26 Отговор
    Доган, Борисов и Нинова срещу Кирил Петков, Христо Иванов и Мая Манолова.Слави е загадка.

    Коментиран от #20, #23, #58

  • 2 Раданч Татлъту

    45 14 Отговор
    Убуо Мая....,ама тоа път ти ша гледаш парламента от жълтете павета!👧🤡🥳👍
  • 3 ЛюбоПитков🤔🤔🤔

    27 6 Отговор
    А Бе Се Пе ❓❓❓ Светена вода ненапита 👼👼🥶
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 14 ноември

    18 42 Отговор
    Радев президент, Кирил Петков министър председател, ГЕРБ на бунището, Бойко подсъдим
  • 6 НОВ ДЪЛГ

    34 11 Отговор
    НОВИ 199 МАШИНКИ.....

    Коментиран от #22

  • 7 Майчееее

    11 35 Отговор
    Имаш подкрепа
    Мачкай

    Коментиран от #15

  • 8 Елементарно

    28 9 Отговор
    На тяхно място да се намърда хитрата баба Мая!
  • 9 комунист ☆

    12 41 Отговор
    Майчето е камъчето в обувката на Борисов.Нека да я подкрепим.Успех.
  • 10 ПРОМЯНАТА

    31 11 Отговор
    Президентският съветник Пламен Узунов уреди брат си с консултантски договор с КЦМ-Пловдив за 150 000 лева....

    Коментиран от #35

  • 11 кУмУнист

    29 9 Отговор
    Майче, метресо галеска, довиждане.
  • 12 мдаааа

    15 5 Отговор
    Сигурен съм , че не си чувала да искат и 1 , 2 , и 3 ... Сестро ..
  • 13 'Mata Hari'

    24 7 Отговор
    Мая, пеевски се връща в парламента, а ти оставаш вън. Може би трябва да се върнем към старите си глупости "дайте шанс на Пеевски", с новите много не ти провървя. Ти срам и достойнство нямаш бързо пак ще се нагодиш, остави ги Иво Прокопиев и Ясен Фалита, Доган бей плаща повече.
  • 14 Щерев

    7 6 Отговор
    Нашия съфорумник Петьо(Алфа Вълка) вече не е сред нас!Ловувай на воля в полетата и бъди щастлив там където и да е това!Поклон!

    Коментиран от #25

  • 15 Кого да

    16 8 Отговор

    До коментар #7 от "Майчееее":

    мачка,тя е от отбора на мутрите !

    Коментиран от #18

  • 16 Ост

    25 8 Отговор
    Галевице наистина ще има диета от власта АМА за теб и хажигеичо ма още ли не разбра
  • 17 Карадайъ

    26 9 Отговор
    Майче,време ти е да отиваш на магистралата.
  • 18 Решетников

    16 6 Отговор

    До коментар #15 от "Кого да":

    Мачка тя големи шланги мая и е името
  • 19 Герб ПобедаБойко Идвай

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "14 ноември":

    КОЙ ТИ Е ДАЛ ПРАВО ДА ИЗДАВАШ ПРИСЪДИ НА ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕР БЕ БАЛУР
  • 20 цървулан

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мая е един от най-провалените политици на прехода,ама сега се бута навсякъде само и само някой да я приюти под крилото си та белким пак да седне на мекото депутатско кресло.Дано повече да не я видя в парламента,моля ти се боже.Много ми е противна.
  • 21 MGehwer

    19 5 Отговор
    Селската сурла-торба-костинбродска на гости в града!
  • 22 Браво Радевисти

    17 5 Отговор

    До коментар #6 от "НОВ ДЪЛГ":

    БРАВО ПРОМЯНА БРАВО БКП Е ЧАК СЕГА ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЯ КАКВО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ СЕГА ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ БИЛИ ЕЙ ЛЪЖЦИ КАТО СЕ СЧУПИ САМОЛЕТ НОВ ЛИ КУПУВАТЕ ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЛЪЖЦИ МУТРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ
  • 23 Браво Радевисти

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    БРАВО ПРОМЯНА БРАВО БКП Е ЧАК СЕГА ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЯ КАКВО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ СЕГА ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ БИЛИ ЕЙ ЛЪЖЦИ КАТО СЕ СЧУПИ САМОЛЕТ НОВ ЛИ КУПУВАТЕ ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЛЪЖЦИ МУТРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ
  • 24 Тито

    3 10 Отговор
    Не на здравословна ,а на гладна диета
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Щерев":

    Лека му Пръст На човека
  • 26 Оля

    25 8 Отговор
    Не разбрали , че хората не те искат? Не се кахъри за ГЕРБ -те ще са в парламента , а ти в Кюстендил. Язък за ковчезите и рибите, които хвърляхте в София! Тези простотии ви изядоха главата!
  • 27 До Мая Манолова

    25 10 Отговор
    ИМА МНОГО БЪЛГАРИ КОИТО ИСКАТ БОРИСОВ ЧЕТИРИ А ТИ СИ ЗА МАГИСТРАЛАТА ЛЪЖКИНЯ НАГЛА ПРОДАЖНИЦА И ОСТАНАЛИТЕ БОЖКОВИСТИ

    Коментиран от #40

  • 28 Кинжал

    3 18 Отговор
    Очакваме ядрото на новото правителство да се сформира основно от БСП, ПП, ИБГНИ. За останалите две партии ИТН и ДБ имам доста сериозни резерви и трябва много да се внимава с тях. Всички бивши ортаци на Борисов, без значение дали в правителство или на белот са опасни!

    Коментиран от #36

  • 29 ха ха хаааа

    16 8 Отговор
    Майче , най-вероятно , ти ще си почиваш ...
  • 30 Electron

    7 19 Отговор
    При електронно гласуване по интернет герб и всички лешпери ще са под 4%. Но това не е важно - герб вече са политически труп. Просто дпс ще отиде у ряката. Нека да видим накъде ще се ориентира Мая...
  • 31 Дебатът

    21 12 Отговор
    Дебатът беше интересен,обаче Даниел Митов беше оставен сам срещу петима.Във всеки случай, на фона на неговата интелигентност,лъсна голямата простотия на Мая Манолова.Особено,когато се включи да говори за външна политика.Човекът,възпитан,успя само да каже,че е очаквал дебатът да е на друго ниво.Ама то човек като си е кифла,кифла си е.
  • 32 ГАЛЕВА

    24 5 Отговор
    ТИ ЛИ СИ ПРОМЯНАТА,ТИ САМА ВЯРВАШ ЛИ СИ.ТИ СИ ЕДНА ИЗМАМНИЦА.КАЖИ КОГА И ЗАЩО РАЗВАЛИ ДОСЛУКА С ПЕЕВСКИ.ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ОБИКАЛЯШЕ БЪЛВАШЕ ЧЕ ПОДКРЕПЯШ ПЕЕВСКИ И ОРЕШАРСКИ,ТИ ПОДКРЕПЯШЕ И ВАНКО1 ЗАТОВА ПРОМЕНИХТЕ ЗАКОНА МОЖЕ БИ БЕЗПЛАТНО И ВМЕСТО 12 ГД ВАНКО1 ЛЕЖА 4ГД.РАЗБЕРИ НЕ ТИ ВЯРВАМЕ.ДА ТИ СИ МУТРА И МНОГО НАГЛА.
  • 33 Станислав

    15 6 Отговор
    А очакванията на хората които не се въргаляха по площадите е точно ГЕРБ да управлява
  • 34 Инструктор

    6 10 Отговор
    Каква ти здравословна диета? Само фитнес в Белене и ако трябва– нови подобни дестинации да се открият!
  • 35 Припомни

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "ПРОМЯНАТА":

    😜Дали ЗАСНЕТИЯ в някакво софийско заведение, е СЪЩИЯ съветник НА ПРЕЗИДЕНТА, където беше ПОЛУЧИЛ ПЛИК С ПУРИ (И ОЩЕ НЕЩО В НЕГО), от ПОЗНАТ заради НАПРАВЕНА УСЛУГА или ХОДАТАЙСТВО по МЕТОДА "ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ"?😜
  • 36 Ало

    6 8 Отговор

    До коментар #28 от "Кинжал":

    Ти мутрите на Галева каде ги броиш ,те са в канала,не ги брой за живи.

    Коментиран от #39

  • 37 да питам

    7 5 Отговор
    Дали още бие камбаните на Ангел Найденов ?!
  • 38 ммм

    4 15 Отговор
    Майчето е супер, пак ще управлява.
  • 39 Ахааа

    9 3 Отговор

    До коментар #36 от "Ало":

    Кой канал ? Дубайския ..🤫
  • 40 Муха

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "До Мая Манолова":

    Само ти си натисна капса и искаш боко. Факт...
  • 41 Глад е

    4 3 Отговор
    От студена Канада идват дори. Богатата българска трапеза е свободна.. ръъъъъъш
  • 42 Борисов направи много

    12 4 Отговор
    за хората, бизнеса, спорта, туризма, за външните отношения на страната ни, за икономиката и всичко, което правеше сигурен и спокоен живота на българите...Борисов в опозиция ще е по-полезен в момента, но Галевица просто не се спря😂😂😂 Абе колкото е грозна, толкова е и нагла тая пач....и т.н.То бива да си перде, ама чак толкова....ужассс😂😂😂😂
  • 43 Последния Софиянец

    4 3 Отговор
    Майче, не те обичам вече! Аз съм Европеец! Цункам канадци!
  • 44 Алооо

    14 7 Отговор
    С пропаганда и с преливане от пусто в празно Мая Манолова се надява пак да се намести в парламента.Ама как се слага на дуото от Харвард,нямам думи.Тази жена няма грам достойнство и всички вече го забелязват.Даниел Митов едва се съдържаше да не й се сопне,но Свиленски й "скочи" грубо.Тя, по подобие на Кирил Петков, правеше коалиции,кабинет,забраняваше партии--много нагла.С Кирил и Асен са на малки имена.Простотия до шия.Та да си призная--аз съм една от над 650 000 българи,които искаме Борисов 4.Може и след като партиите на протеста се издънят и отидат за трети път под кривата круша.

    Коментиран от #49

  • 45 Кречетало

    5 3 Отговор
    Дървен философ.
  • 46 Filo

    8 3 Отговор
    Галева, по скоро ти ще си зад борда. Със сигурност си наясно с това.
  • 47 Тонев

    3 8 Отговор
    1. Мафията държи Борисов на къс повод със серия компромати като този и не само като този.

    2. Борисов е човек, който поради тежката си зависимост не може да има свободна воля, а това го прави изключително опасен за националната ни сигурност и правовата държава. Затова този човек и шайката му никога повече не трябва да управляват.

    3. Пускането на порции на компромати за Борисов има за цел както да подгрява неговата зависимост, така и да оформя политическия пейзаж, включително в полза на мнимите му противници, отглеждани внимателно от задкулисието докато дойде момент да го заместят.
  • 48 Hoho Boho

    3 8 Отговор
    В предишния парламент,
    Комисията "Мая Манолова" остави най-ярка следа.
    В следващия - мутрите нямат шанс.
    Благодаря!

    Коментиран от #56

  • 49 Да ви признаем

    2 9 Отговор

    До коментар #44 от "Алооо":

    И ние извън тези 650 000 дето подкрепят Гроб.. НЯМА да има Борисов 4
  • 50 Кукубенд

    9 2 Отговор
    Мая Манолова е като пчеличката Мая! От цвят на цвят да събира мед! Така е най- лесно! Харвардския модел ще повтори успеха на "Царските юпита"! Лека нощ
  • 51 Емил

    4 5 Отговор
    Тази Мата Хари явно е прекарала цялата нощ в бдение над уморения от работа и грижи за добруването на отечеството премиер. Гледам, че новите снимки са правени по светло.

    Лежи юнакът, а на небето
    слънцето спряно сърдито пече;
    Мата му снима отново кубето,
    А прокурорска проверка тече ли тече.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Перко

    11 2 Отговор
    Време е и ти да минеш на диета от болните ти амбиции за власт.Та и ние да отморим от тебе.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 реплика

    8 2 Отговор

    До коментар #48 от "Hoho Boho":

    Много се лъжеш за мутрите!
    Може да са с други лица, но мутри пак ще има!
    Просто така е устроен светът!
    Тия лозунги "Мутри вън" и всакакви други свързани с "изгонването" на мутрите са пушилка!
    Не съм го открил аз! То си съществува, независимо от нас! Само, че ние имаме недостатъци, като къса памет, тесен политически кръгозор, лесно ни манипулират и др.
  • 57 БОКЛУК

    8 2 Отговор
    ТАЯ МИШКА ,ПОВЕЧЕ В ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ..НО ЗЯПА ЗА ДА БЪДЕ ЗАБЕЛЯЗАНА, БЕЛКЕМ НЯКОЙ ЗАБЛУДЕН СЕ ИЗЛЪЖЕ ДА ГЛАСУВА ЗА НЕЯ. СЕСТРО ГАЛЕВИЦЕ,НЕ СЕ ПЪНИ ,СВЪРШИ ТИ БЛЕЕНЕТО,ОВЦО...ЕДИН ПСИХОПАТ МО-МАЛКО В ПАРЛАМЕНТА.
  • 58 78687968

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нинова каза, че няма да прави коалиция преди изборите, а след изборите ще иска да се състави програма.
  • 59 Мунчо Радев

    5 2 Отговор
    Мамагая общата... От кога взе да мисли адвокатката на мутрите
  • 60 Мъка

    6 2 Отговор
    Манолова скоро ще бъде забравена , Слави Т също !
    Компрометирани кандидат душмани .
    Тази държава не е случила на хора .Може би масовата ваксинация щеше да донесе нещо положително със промяна на гените , но ... уви !
  • 61 Купила си машини

    7 2 Отговор
    Никой я не ще, ама тая си купи машини, ще си гласува сама за себе си. Нагло женище.
  • 62 Алексей Сергеев

    7 2 Отговор
    Май на практика ще се окаже, че измислената партия на Манолова ще бъде на "здравословна диета" от властта
    Мая, Бабикян и Хаджигенов ще гледат Парламента от вън
  • 63 5577

    5 2 Отговор
    М. Манолова и нормален политически диалог. Ха, ха. Трябва озлобените мутри да бъдат наврени там където си бяха. Те са политически импотентни. Те не са политици и колкото и да се мъчат немогат да станат. Няма как без алтернатива да съществуваш за това че мутрите от другата кръчма не трябва да ги има. Това не са футболни агитки. Галеви да си излезнат от мишите дупки и да си оправят вересиите.
  • 64 Йонко Пенев

    5 2 Отговор
    Майчето Манолова и лъжльото Кирчо много си приличат.Да са хванат и да направят едно предаване на лъжците
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Диета, за маямата властта е

    1 3 Отговор
    ЛАПАЧКА
  • 68 Г-жо Манолова?? Ваш гласоподаватели съм!

    2 1 Отговор
    В началото на Кампанията си говорихте и Обещавах те, как ще се борите срещу Своеволията и Рекет на ЧСИ и Колектори!! Но тази тема е Забравихте вече?? Те са се Развихри ли, като Башибозук в момента!! Техни служители, на ЧСИ и Колектори се представят по домовете за служители на Общината!!??? Може би тези две Гилдии са сериозни Спонсори на Политически Партии и коалиции!! ЧСИ и Колектори вземат инвалидната пенсия и Интеграцията от 52 , 60лв на Инвалид в Банкя! Човека влачи един крак и има 4 зъба в устата! Озаптете тези акули и Хиени наречени ЧСИ и Колектори!! Обещава хте Г-жо Манолова!!! Успех!!
  • 69 Гласоподавател на Мая Манолова!!

    2 1 Отговор
    Гласоподавател на Мая Манолова!!
  • 70 Слави

    0 1 Отговор
    Щом си сигурна че ще влезеш в паралелелемента ясна е работата, толко машини дето изникнаха като гъби, няма смисъл от гласуване работата отдавна е опечена
  • 71 Слави

    0 1 Отговор
    Щом си сигурна че ще влезеш в паралелелемента ясна е работата, толко машини дето изникнаха като гъби, няма смисъл от гласуване работата отдавна е опечена
  • 72 Да излезем и да гласуваме на 14.11.2021г

    0 1 Отговор
    След като преминат успешно и честно изборите ще се реши от ,,влезлите" партии кой да управлява.
  • 73 ох, тази Мая

    0 1 Отговор
    Имаш си достойна професия. Работи си и си пей. Стига се бута в политиката, че просто сама си съсипваш имиджа.
  • 74 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    " ЛИДЕР " БАБЧЕ , Я КАЖИ ---КАКВО РАБОТИЛА СИ ТИ !?!?!?!?
  • 75 За протокола

    1 0 Отговор
    Време е самата Галева да бъде оставена на диета от всякакви държавни хранилки.
    Политическата проституция е до време.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол