28 Юни, 2018 18:07 1 512 16

БСП дава шефа на Енергийния регулатор на прокурор

  • бсп-
  • кевр-
  • енергиен регулатор-
  • прокурор

Сделката за ЧЕЗ е тъмна и задкулисна, от началото до края

БСП дава шефа на Енергийния регулатор на прокурор - 1
Снимка: БСП

„Внасяме сигнал до Главния прокурор срещу Иван Иванов – председател на КЕВР, на основание чл.282 от НК, който гласи, че длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, се наказва с лишаване от свобода до 5 години”. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Нинова заяви, че основанието за този сигнал срещу Иван Иванов е днешното му изказване в парламента, с което той отказва да изпълни задълженията на Комисията, вменени в закона с промените, които се направиха заради случая с ЧЕЗ. „Тази промяна в закона бе направена, за да осъществява контрол държавата върху сделки, които застрашават националния интерес. Днес, г-н Иванов, пред целия парламент каза: ние този закон няма да го изпълним, защото той е лош. Един друг закон- НК предвижда за такова поведение-наказание”, категорична бе тя.

Корнелия Нинова обяви, че утре БСП внася в парламента предложение за освобождаването на Иван Иванов от поста председател на КЕВР заради тежко нарушение на служебните му задължения. „Председателят на КЕВР не просто нарушава служебните си задължения, той отказва да ги изпълни", коментира Нинова.

Лидерът на левицата призова Комисията да се произнесе по сделката с ЧЕЗ и продажбата на дружеството на Гинка Върбакова, независимо какво ще решат. „По-интересно е- защо г-н Иванов прави това. Толкова ли е голяма цената на това задкулисие, че го прави?”, попита Корнелия Нинова. Председателят на БСП заяви, че Иванов иска да прикрие цялата сделка, Гинка Върбакова, покровителите й, правителството, Бойко Борисов и всички, които са навързани в тази сделка.

Тя припомни, че сделката е влязла в КЗК, а КЕВР отказва да я провери, въпреки че законът ги задължава.

„Сделката тихомълком си върви и на 1-ви юли- нови цени. Питаме- има ли връзка между тези неща. Ние започнахме тази тема преди половин година, защото става въпрос за над 3 млн. българи, за националната сигурност, за непосилни цени, които хората трябва да плащат", заяви още Нинова. Тя изтъкна, че левицата няма да остави до края тази сделка, защото по нея няма никаква яснота, институции и банки са отказали да дават информация, институции са отказали да изпълняват закона. "Какво повече да се случи, за да разбере народът, че тази сделката за ЧЕЗ е тъмна и задкулисна, от началото до края", попита още председателят на БСП.

Нинова определи като цинично изказването на Иван Иванов, че 200 хил. подписа не означават нищо за КЕВР. Според нея така той казва на 200 хил. българи: няма никакво значение какво искате вие. "Вероятно много повече от тях искат, най-малкото, да има яснота по тази сделка и тя да бъде спряна, както искаме ние. Няма да оставим тази тъмна сделка да се случи на гърба на българския народ и българския национален интерес", заключи Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    13 5 Отговор
    ЗАЩО ВЪНШНИЯТ ни ДЪЛГ надмина 50 МИЛЯРДА..........Защо на Иван Ивано децата са в Америка с какви пари и колко къщи им е купил там

    Коментиран от #3, #6

  • 2 666

    11 10 Отговор
    А на КуРнелия децата къде са?

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Димитров":

    Външният далг на БГ не е 50 "милярда",а 33,6 МИЛИАРДА - ПРОВЕРИЛ СЪМ ГО В ВЕТА.Но дори и да стане 50 както казваш,КВО ТИ ПУКА-НЯКОЙ ДА ТИ Е ИСКАЛ ПАРИ?А знаеш ли колко МИЛяРДА Е ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА САЩ и ...кога ше ги стигнем американците?
  • 4 дончо

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    А твоите дека са?
  • 5 АЛО НАП

    12 6 Отговор
    Кога на Корнелия Нинова ще и бъде направена комплексна проверка-ревизия на имотното и състояние плюс това на роднини и деца . Да видим от къде цока пари . . . . На прокурор !
  • 6 Фидоска

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Димитров":

    Защото гробарите, тия които ни заробиха с 50 милиарда са от ГЕРБ - любимата партия на циганската напаст и са мнооого огладняли! Но кой ще връща тия пари?! Със сигурност няма да са те, а ние! Така че пак да си ги изберете тия убавци, за да връщаме догодина 100, а не някакви си 50 000 000 000! На чужд гръб и 100 тояги са малко! Ама сме прост народ! 😯

    Коментиран от #16

  • 7 ПЕЕВ

    10 6 Отговор
    ТАЯ НЕ СПРЯ ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ .А С КРАДЕНОТО МОЖЕ ДА СИ КУПИ 5 ОСТРОВА.

    Коментиран от #8

  • 8 дончо

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕЕВ":

    Като защитаваш бойко кво?
  • 9 арджентата

    5 4 Отговор
    Сами сме си виновни! Търпим до безумие! Душа да ни е яка! Едни ще харчат, други ще плащат! БСП не е на власт и няма вина за спрените проекти в енергетиката, за кражбите, за усвоените пари от евро фондовете и от бюджета. А управляващите гледат до къде ще стигне търпението на народа!
  • 10 арджентата

    4 2 Отговор
    ЗАЩО никой от управляващите не информира избирателите - народа, какъв е резултатът от безкрайните им пътувания в чужбина. КАКВО са научили от другите и техният опит по даден проблем / за който УЖ са заминали/? С КАКВО са допринесли за по-добрия живот на народа? С какво са допринесли за икономическия подем на България???? Май само знаят да се репчат, да ни поробват икономически и да харчат, като за последно!
  • 11 ЗЕВС

    8 1 Отговор
    Неоспорим е факта,че парламентарната демокрация работи само и единствено в интерес на олигархията. Пасивите от действията на корумпирани и меркантилни политици, автоматично се пришиват сметката на народа, а активите от кражбите и далаверите отиват безнаказано в тлъстите сметки на олигарсите. Вече 30 години сме свидетели на един и същ театър, в който през определен период от време участват различни актьори. След всеки спектакъл за олигарсите остават парите и лукса, а за народа глад и мизерия. Равносметката, страна с локация ЕС, и рейтинг с локация африка! Изхода от този порочен кръг е смяна на атрофиралата политическа система!
    Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент. Колкото по-бързо, толкова по-добре.
  • 12 Све

    3 2 Отговор
    Браво. Затвор
  • 13 Гацо

    3 1 Отговор
    Какоооо, на връзано куче леб не моо дадеш! Баце купи остров до де пункяш само глупости.
  • 14 Бат Вальо

    4 2 Отговор
    Да пази Бог тая и гранясалата и партийка да не се докопат до власт ... е тогава ще изтечем всички в канала ...
  • 15 НННН

    4 1 Отговор
    БСП само нещо дава на прокурар, само нещо иска като вот на недоверие, само да се намира на работа. Оставка е истинската дума. Прокурорите ще влачат дела както и съдиите с години, Иванов ще си взима заплатката, народа ще ругае и БСП ще си затрае .
  • 16 Да да

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фидоска":

    Стига сте писали льжи! Външния дълг нараства най-много при Станишев,плюс неизгодни за България договори! Ама по него не плюетеби по БСП! Само мизерия за вас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове