Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 16:12 1 164 0

Искат нова наредба за такситата в София

  • такси-
  • софия-
  • таксита-
  • наредба
Искат нова наредба за такситата в София - 1
Снимка: Факти.бг

Създаването на нова наредба, която да регламентира таксиметровите услуги в София ще инициират общинските съветници от БСП.

Това стана ясно след среща на социалистите с представители на Асоциацията на таксиметровите синдикати и представители на таксиметрови компании.

Необходимо е да бъде изяснена ситуацията със стоянките в столицата и какво се предвижда да бъде направено в тази насока след пускане на втория метро диаметър.

Друг проблем, който ще бъде засегнат е за получаването на разрешителни за извършване на услугата.

Една от идеите е шофьорите да имат три години стаж, преди да получат разрешително за извършване на таксиметрова услуга.

„Друго нещо, което ще предложим е, преди да бъде издавано такова разрешение на кандидатите, да се изисква свидетелство за съдимост", заяви Жельо Бойчев от БСП. Според него по този начин ще се избегне допускането на рецидивисти в бранша.

Представителите на бранша ще инициират среща с общинските съветници от другите партии. Те изразиха надежда наредбата да бъде готова до 6 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА