Last news in Fakti

17 Февруари, 2012 09:13 1 836 1

С нови мерки Цветанов ще бори катастрофите

  • катастрофи-
  • цветан цветанов

Трябва да се направят законодателни промени, които да съответстват на обществения интерес. Към настоящия момент няма квалифицирани обстоятелства към ПТП и затова трябва да бъде въведен механизъм, с който да бъде ясно обяснено, че водач, употребил алкохол или наркотични упойващи вещества, ще бъде съден със строгостта на Наказателния кодекс.

Това поиска пред „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той заяви позицията си, че „споразумението” е изключително цинично като начин на прилагане. Това трябва да бъде премахнато или прилагано само, когато има съгласие на близките на жертвата.

Водач, който е неправоспособен или лишен от тези права, също трябва да носи висока наказателна отговорност, поиска Цветан Цветанов.

И към произшествие, което е станало на пешеходна пътека, трябва да бъдем безкомпромисни, защото това означава, че говорим за населено място, за оживено място, където винаги има ограничение на скоростта и когато имаме загубен човешки живот, означава, че някой е превишил скоростта и по този начин е застрашил живота на хората, каза вътрешният министър.

Годишно по пътищата на България загиват около 1000 човека. С мерките, които бяха предприети през последните две години, те са намалели, но остават 657 семейства, които очакват справедливост.

В понеделник ще бъде организирана кръгла маса в българския парламент, защото всяка промяна трябва да бъде обсъждана там, разкри Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    1 0 Отговор
    Проблема е че както шофьортие са масово говеда, така и пешеходците са много от тях тотални самоубиици, особено пенсионерите. На нас ни липсва култура като цяло, дали зад волана или пеша е все тая.