19 Февруари, 2012 08:07 749 0

София почита паметта на Апостола

  • васил левски

От 17.00 часа в храм „Света София” в столицата ще се състои Архиерейска панихида, след това литийно шествие ще се отправи към паметника на Левски.

 От 18.00 часа пред паметника на Апостола ще се проведе митинг-поклонение. Домакин на проявата е кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ще участва президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов.

Район “Витоша” на Столична община организира поход и панихида, посветени на 139-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Сборният пункт за похода, който ще премине под надслов „По пътеката на Левски”, е на площада пред читалището на квартал „Драгалевци”, в 10.00 ч. Драгалевският манастир, приютявал неведнъж Апостола, е финалната точка.

Панихидата ще бъде отслужена в църквата на Драгалевския манастир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА