Last news in Fakti

16 Юли, 2018 09:02 9 121 22

Пак безумно решение на “Хемус”, пак безумно изнервящо задръстване

  • хемус-
  • витиня-
  • магистрала-
  • задръстване

Тежко е положението в целия участък между двата последни тунела

Неясно по каква причина между предпоследния и последния тунел на “Хемус” в посока София пътят е стеснен. Хиляди коли попадат в капана още от тунелите.

В същото време няма никакви строителни дейности, никакви полицейски сили. Шофьори, които позвъниха във в. “24 часа”, са категорични, че задръстването е можело да бъде избегнато, ако автомобилите, които се движат в посока Варна, са били пренасочените само в едната лента. “Нормално е някой да се сети, че в неделя трафикът ще е засилен към София”, коментират водачите.

Тежко е положението в целия участък между двата последни тунела. Втора тапа има само 3-4 километра след предпоследния тунел - движението е пренасочено само в едната тръба.

Повече от час се преминават десетината километри.

Има поне 30-40 прегрели коли, които са спрели в аварийното платно с вдигнати предни капаци и те допълнително задръстват пътя. Най-високата скорост, с която се движат автомобилите, е между 6 и 11 км в час.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милиционерите

    74 11 Отговор
    проблемите ги правят тия, които тарикатеят и се пререждат и врат от ляво и дясно !!! щото ги няма милиционерите да им вземат книжките на място !
  • 2 Гост

    55 2 Отговор
    Цяло приключение е да се пътува по тази част на магистрала "Хемус". Пътната настилка е в отвратително състояние. Вземете я затворете за 6 месеца и я оправете.
  • 3 ххх

    24 1 Отговор
    Така е от няколко месеца нищо не се прави в преградения участък. Сутринта в 7 без 10 минах без проблем но започваше забавянето на движението. Миналата година с ремонтите пак беше така по цяло лято задръствания и трябва 30 мин 1 час по рано от предвиденото да се тръгва.
  • 4 Boxer

    19 0 Отговор
    За да не прегрее колата - отваряш прозорците и пускаш парното и вентилацията на мах. Ако има деца в колата - по-добре спри и всички да си отдъхнат:)
  • 5 Ефтини сензации

    7 42 Отговор
    На Ганьо му прегряха таралясниците, естествен подбор му се вика. 😃😃😃😃
  • 6 Трифонов

    42 5 Отговор
    Нищо няма да "оправят", нищо не са "оправили" и никога нищо, никой в тая държава няма да "оправи"! Крайно време е да си вбием тая истина в простите, балкански кратуни и или да заживеем тихо и кротко, търпейки мизерията, в която тънем без звук дори да издаваме, или да си вземем чукалата и да напуснем завинаги без дори за миг да погледнем назад... Идеята на структурните фондове на ЕС бяха, за период от 10 - 15 години, да се излеят в изостаналите членки, вкл. у нас едни пари, с които да се компенсира огромната разлика - да се направят пътищата, да се модернизират градовете, да се направи икономиката и индустрията ни конкурентноспособни на Западноевропейските... Нищо подобно не се случи. Окрадохме парите и нищо не направихме. Разликата е вероятно по-голяма от тази през 2007... И ако си внушаваме, че сега е зле, ще видите след две години, като започнат да приключват фондовете какво ще се случи... Фалити, безработица, апартаменти на публична продан... трагедии във всяко семейство... Чакат ни ОЩЕ ПО-ТЕЖКИ ВРЕМЕНА... Не забравяйте, ние сме бугари!!! Колкото и да е тежко положението - не се отпускайте... защото може и ЩЕ стане още по-зле!

    Коментиран от #22

  • 7 Чеп

    1 0 Отговор
    Вчера минах от там и имаше катастрофа.
  • 8 Балканец

    18 1 Отговор
    Спрях да ползвам магистралата, за морето! Два пъти вече тази година пътувам по Подбалканския път, за морето! Да разликата е около 20 до 40 минути, но няма задръствания, няма колони по шосето, като стигна не съм скапан от напрежението по магистралата! Също и разхода на гориво доста спада!

    Коментиран от #9

  • 9 бай онзи

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Балканец":

    шшшт тихичко че ще вземат да се усещат овцете
  • 10 много зле

    23 0 Отговор
    Това не е от днес. Поне 5 години нщо постоянно се прави по тази магистрала в кавички и постоянно задръствания. Цицане на пари. Лапма уби жена, кой знае още колко катастрофи са станали и ето.... За толкова време хората строят магистрала, тук оправят 2 тунела. Мамичката им крадлива

    Коментиран от #18

  • 11 Вие в бг

    4 5 Отговор
    Не знаете какво е задръстване. Задръстване е паркинг в 6 ленти. Ако тръгнеш пеша, те закопчават куките щото създаваш опасност от ПТП, може да се блъснеш в спряла кола? И имат камери на всякъде.
  • 12 ПРЪЧА

    10 2 Отговор
    КРАДЛИВАТА ТИКВА Е ВИНОВНА
  • 13 Расулюлах

    5 4 Отговор
    Добре е 6 10 км за час е добре е така нема да има умрели от катастрофи ами ше има умрели от други причини хахаха тиквата и оназ дебелата ше ви оправат хахах тва е тиквенистан
  • 14 Хаха

    2 1 Отговор
    Така е гражданите столичани се прибират от селата си
  • 15 Kiril

    0 0 Отговор
    Имаше катастрофа в Неделя точно там, поставиха прегради и стесниха платното, лично бях на мястото! Днес ги няма вече!
  • 16 Toll road

    0 0 Отговор
    Обновяване и кеш,това е истината мрънкала-ама после пак ще мрънкате.
  • 17 Шофьор

    0 0 Отговор
    Мен до морето ми е има-няма...15-20 минути... И аз така се чудя от къде да мина:през Морската ли,през центъра ли...?Всеки ден така се чудя....
  • 18 Тиква банкя - пинчера

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "много зле":

    От както банкянската тиква си присвои примиерския стол е все така из цялата страна. СМЪРТ ЗА БОКО МЪРШАТА ОТ БАНКЯ трябва час по скоро да бъде убит публично
  • 19 marquise

    2 0 Отговор
    Затруднението се отстранява мигновено, ако в проблемния участък на магистрала "Хемус" се изпрати Главният Регулировчик на България.
  • 20 Ссс

    0 0 Отговор
    Просто не доумявам, защо чак сега се дава гластнос на този проблем, след като е от началото на пролетта??? Хиледи тираджии мачкат стария път към София. Разбиха и пътя от Ботевград до Е79 само за това, че има стеснение между двата тунела!!! После винетки и такси и какво ли не?? Няма алтернативен път за София, недай си боже да стане проблем...Никой не мисли само шлака е останала в тази държава. Рушим едно после правим друго. И Вие медиите дайте по адекватно да се отразяват сериозните неща в държавата не само жълтата спекула, давайте да се релават проблемите не само да брим лайкове!
  • 21 u98тъ

    1 0 Отговор
    Всъщност ремонтни работи има, долу по основите и колоните. Вече както точно налага да се затваря така целия виадукт- не знам. Обаче от години винаги има ремонт в този участък
  • 22 Страхлив наакан народ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трифонов":

    Като си страхливец и мижитурка бягай, от отговорност бягат знаеш кои, да си ти си от тези! Поне не пише по форумите да ни занимаваш с глупостите си, като не ти харесва тука, и като очевидно си негоден да промениш нещата към по-добро, бягай от тука час по скоро, нямаме нужда от такива като тебе, които само се оплакват и само реват като девственици.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове