Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 12:29 1 276 1

ДСБ: Газпром да свали цените с 10 %

  • дсб-
  • газпром-
  • горива
ДСБ: Газпром да свали цените с 10 % - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството незабавно да започне да предоговаря условията и цените на доставка на гориво с „Газпром“ и понижаване на цените минимум с 10 %, както това направиха 4 европейски страни, 3 от които членове на ЕС, апелираха от ДСБ. Считаме, че това е възможно и коректно, заяви зам.-председателят на партята Димитър Бъчваров.

Според него рязкото повишение на цените на основните групи потребителски стоки се дължи на поскъпването на течните горива, които са постигнали исторически максимум. „В момента цената на дизела е по-ниска в 7 страни в ЕС, отколкото у нас“, уточни Бъчваров. Всичко това създава тежък шок за 90% от населението, милиони домакинства в страната са затруднени да го посрещнат, аргументира се той.

Бъчваров е на мнение, че по въпроса с отношенията на изпълнителната власт с „Лукойл“ правителството е абдикирало. Сините смятат, че ще помогнат на управляващите със законовите промени, които предлагат.

Наскоро предложихме допълнение на Закона за конкуренцията, с което да се предотвратяват такива кризи, да има прозрачност при ценообразуването и да се осигури защита на потребителя при подобен ценови произвол от страна на монополите и на компаниите с господстващо положение, продължи Бъчваров.

На темата за междинния доклад на ЕК и неговия отзвук се върна евродепутатът Светослав Малинов. Изводите от него отбелязват тенденция към влошаване на отношението към България, прогнозата е, че следващият доклад да бъде още по-критичен и още по-лош, каза той. Трябва да се върнем към един основен извод, направен много по-рано от десницата - да се направят промените в Конституцията, припомни той.

Ще организираме кръгла маса в следващите два месеца за това къде трябва да се направят промените с кратки тези и предложения, добави Малинов. Убеден съм, че това ще увлече и управляващото мнозинство, за да се обърне негативната тенденцията към България, останалите действия са твърде на дребно и закъснели, е неговото мнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Boiko glasuvahme za teb namesi se che horata iznemogvat,Zlatev veche e miliarder.