Last news in Fakti

5 Март, 2012 12:51 1 118 2

ДСБ: В "Лукойл" нещата трябва да бъдат осветени

  • лукойл-
  • дсб

"Очевидно в "Лукойл" стават неща, които трябва да бъдат осветени и да се видят истинските причини, поради които българската икономика и българските граждани са на колене от високите цените на петрола".

Това заяви Димитър Бъчваров, член на Националното ръководство на ДСБ.

От ДСБ се съмняват, че рафинерията продължително е извършвала данъчни злоупотреби в огромни размери.

"Това са съмнения, които не могат да останат така, имайки предвид структуроопределящата роля на "Лукойл" в българската икономика и директното влияние на действията на тази компания върху жизнения стандарт на всеки български гражданин.

За да не продължават тези съмнения, ние настояваме МИЕТ и МТИТС да направят анализ на цените на горивата и защо българите плащат толкова високи цени, имайки предвид ниския данък печалба в сравнение с другите европейски държави и ниските разходи за производство", обясни евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов.

От партията искат задълбочена данъчна ревизия на "Лукойл" и Министерството на финансите да провери има ли укриване на данъци, има ли фиктивен износ и дали има продажба на занижени експортни цени. Те настояват ДАНС да проверят паричните потоци и дали има основание за съмнение за пране на пари от страна на "Лукойл България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соти

    0 0 Отговор
    ДА А МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕМ СВ.......И ДА ИМ ПРАВИМ-АААААА??????
  • 2 Нема Бира

    0 0 Отговор
    Първо Костов на върне комисионната за продажбата на завода!!!