Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 13:00 880 1

ДСБ искат битка с монополите

  • дсб-
  • монополи-
  • газпром

ДСБ настояват и за промени в законодателството за акцизите и данъчните складове. Те са категорични, че ограниченията върху вноса на горива са в противоречия с конкуренцията и са в полза на „Лукойл“. Това заяви зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов, евродепутат от ЕНП. „Добрата политика трябва да доведе до намаляване на цената на горивото“, настоя той.

Малинов подчерта още, че от ДСБ са поискали предприемане на бързи действия за предоговаряне с „Газпром“. „Настояваме за промяна на условията и цените на доставка на гориво с „Газпром“ и понижаване на цените на горивото и най-вече на дизела, който достигна рекорден максимум. Позицията на ГЕРБ относно изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията ще бъде ключова за отношението ни към тях“, категорични са от ДСБ.

Най-голямата ни загриженост е за малкия и среден бизнес. Искаме битка с монополите и реални мерки за подпомагане на малките фирми, каза още Малинов. „Само открита битка с монополите ще има пряко въздействие върху малкия бизнес“, добави той.

Евродепутатът посочи, че това е била основна тема по време на Националното съвещание на ДСБ, което се проведе през почивните дни в Хисар. „Малките стъпки, които ГЕРБ прави за промяна на законодателството в тази насока, са от полза единствено за зависими от властта фирми“, отбеляза той.

„Искаме да знаем кой и как досега е крал 1 млрд. лева от джоба на българските домакинства", заяви Радан Кънев от ДСБ по повод изказването на здравния министър Стефан Константинов, че имало резерви за намаляване на цените на лекарствата с 50 %.

Става въпрос за над 1 милиард лева, подчерта Кънев. Искаме да знаем, добави той - какво е правило правителството досега да не ги забележи и как ги забеляза изведнъж. От ДСБ припомниха и за разследването от страна на ЕК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо попа

    0 0 Отговор
    Всичко е бандитизъм,корупция и смрад.