Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 16:29 2 956 0

Юлиян Митев е новият директор на Агенцията по вписванията

  • агенция по вписвания

Бившият шеф си писала 48 хиляди лв. допълнително материално стимулиране

Юлиян Митев е новият директор на Агенцията по вписванията - 1
Диана Ковачева, снимка: Факти.бг

Юлиян Митев е новият директор на Агенцията по вписванията, съобщи на пресконференция министърът на правосъдието Диана Ковачева. 

Шефът на Агенцията по вписванията Виолета Николова е освободена от поста, съобщиха по-рано от Министерството на правосъдието.

Бившият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова си е писала сама на себе си допълнително материално стимулиране в размер на около 48 хиляди лева за 2011 г., по данни на доклада на „Инспектората” в Министерство на правосъдието.  Парите са разпределени от юни до декември 2011 г., уточни Диана Ковачева.

Правосъдният министър добави, че през последните месеци са получени множество сигнали за нарушения в Агенцията.

Две са основните причини за смяната на Николова. Първо – били са написани десетки хиляди левове допълнително материално стимулиране. Нередно е, че изпълнителният директор си е позволил сам на себе си да си пише бонуси, без съгласуване с министъра, заяви министър Ковачева.

Втората причина е незадоволителната работа на агенцията. България в момента се намира в наказателна отговорност и процедура, защото не е разработен софтуер и фирмите не могат да се вписват в Търговския регистър. Подаден е и сигнал към Европейската комисия. Много неприятна ситуация, обясни Диана Ковачева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА