Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 14:24 1 621 7

73 хил. лв. бонус взела уволнената шефка на Агенцията по вписвания

  • виолета николова-
  • агенция по вписвания-
  • бонус

Виолета Николова нямала и 100 000 лв. в банковата си сметка

73 хил. лв. бонус взела уволнената шефка на Агенцията по вписвания - 1
Снимка: БГНЕС

73 хиляди лева е годишният бонус, който е получила уволнената шефка на Агенцията по вписванията - Виолета Николова, съобщи самата тя на пресконференция. 25 000 от тях са разписани от правосъдния министър, а останалите 48 - лично от нея.

Николова досега отказваше да оповести колко пари е взела, защото е получавала телефонни заплахи, включително и от човек, който се е представил за главния прокурор Борис Велчев. Той й предложил да направи дарение, подобно на доскорошната управителка на НЗОК Нели Нешева, за да може „да я вземе под крилото си". „Аз обаче съм разговаряла с главния прокурор и знам, че това не беше неговия глас", заяви тя.

Тя бе категорична, че „няма 100 000 лева в банковата си сметка" и че „даренията не са чужди в живота й". Нямам и един лев в банковата си сметка, подчерта уволнената шефка на агенцията.

Всички 600 служителя в агенцията са получавали бонуси, обясни Николова. Месечно за допълнителни възнаграждения се отделят 166 000 лева, а в последните 2 месеца на годината - 199 000 лева.

Виолета Николова обясни раздаването на бонуси с това, че в момента агенцията по вписванията е една добре работеща структура, в сравнение с времето, когато тя е поела поста на изпълнителен директор - на 1 октомври 2010 година.

По думите й, тя е превърнала агенцията в образец за административна структура. Преди нея агенцията била неработеща структура, опашки са се извивали на 3 улици, имало е 150 000 необработени годишни финансови отчети. Заварила е „страшно много нерешени проблеми", сред които и специалният регистър Булстат.

„Свършила съм си добре работата, отчетени са изключително добри резултати, които не са постигнати през последните 5 години от предходното ръководство и това е една приходоносна структура, която влива 70 милиона лева ежегодно в рамките на бюджета", заяви Николова.

Тя обясни, че 10 % от приходите на агенцията се разпределят за бонуси в Министерство на правосъдието. От юни месец 2011 година допълнителното материално стимулиране (ДМС) на Николова, което се разписва от министъра на правосъдието е спряно, което тя обясни с „политиката на министър Ковачева - да дойде със собствен екип“.

Николова каза още, че ДМС е имало във всички администрации и при управлението на БСП и НДСВ, а през 2005-2006 година в Агенцията по вписването изпълнителният директор е получавал ежемесечен бонус от 1700 лева.

Тя призова, когато се говори за изплатените бонуси да се избягват излишните емоции и да не се изпада в крайности. „Обществото е чувствително на тема корупция, а допълнителното материално стимулиране е средство за борба с корупцията", заяви Николова и разказа, че когато са били големите опашки на годишните финансови отчети, често служители са вземали определени суми за приемане на документи, за определени лица, за да не чакат.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СРАМ

    0 0 Отговор
    ЗАТЯГАЛИ КОЛАНИ, А ВСЪЩНОСТ ПРАХОСВАТ !!
    САМО ПРАХОСВАТ !

    ЕВРОПА ТРЯБВА ДА САНКЦИОНИРА!!!
    И ДА НИ ИЗХВЪРЛИ ОТ ЕВРО СЪЮЗА !!
  • 2 ууу

    0 0 Отговор
    Хората в провинцията живеят с 400 лв. на месец. А тя си саморазписала 50 бона бонус. Как ми се иска да ми падне някъде........................!
  • 3 ...

    0 0 Отговор
    защо в провинцията, в София хората също живеят с по 400-500 лв. .... Навсякаде е така.
    А тия наглеци .... трябва да ги нанижем на колове... не само сегашните управници, всички за последните 20г.
  • 4 КОМПАНИЯТА

    0 0 Отговор
    ТАЗИ КАТО Я ГЛЕДАМЕ ДОСТАТЪЧНО СЕ Е НАКЛАЛА/ОХРАНИЛА/ЗАЩО
    ЛИ СЪМ И ТЕЗИ БОНУСИ.ГОЛЯМА ГРЕШКА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО С
    ТЕЗИ ПУСТИ БОНУСИ.ТРЯБВАШЕ НЯКАКВА ДРУГА ФОРМА НА ВЗИМАНЕ НА ПАРИТЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ!........ДЯНКОВ ти май забрави,че срещу ВАС /опозиция/СТОЯТ КОМУНИСТИ,А НЕ БИЗНЕСА
    НА АМЕРИКАНЦИТЕ.А СЕГА ПРАВЕТЕ ИЗБОРИ,ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ НА П....КИН ДЕН!!!!!
  • 5 дудо

    1 0 Отговор
    Какво е това безочие да взимаш толкова много пари а ние хората обикновените живеем с по 450лв. на месец дайте и 500лв .на месец да видим как ще се оправят ама сития на гладния не вярва .
  • 6 ИЗРОД

    1 0 Отговор
    НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 joro

    1 0 Отговор
    ДОСТА ИМА ЗА РАЗСТРЕЛ В НАШАТА СКЪПА ТАТКОВИНА.....ДАНО СЕ ЗАДАВАТ ДОКАТО ПЛЮСКАТ С НА6ТЕ ПАРИ4КИ................