22 Юли, 2018 14:11 8 828 32

Станислав Иванов от ГЕРБ: Еднодневни винетки няма никъде в Европа

  • винетка-
  • винетки-
  • тол система

„Аз за цена не знам откъде сте разбрали, защото чакаме доклада на Световна банка, който ще каже какви са цените и какъв ще е обхватът на тол системата. Не мога да кажа със сигурност каква ще бъде цената. Това заяви в студиото на „Събуди се” Станислав Иванов, зам.-председател на комисията по транспорт, председател на комисията, създадена, за да провери сигналите на гладуващия Николай Колев – Босия. Той е и един от вносителите на промените свързани с винетките.

Политикът коментира и защо не са записали еднодневни винетки в закона.

„Еднодневни винетки няма никъде в Европа. Еднодневната винетка означава, че един човек ще отиде за един ден, ще си свърши работата и ще се върне. Тази еднодневна винетка ще бъде на цена, която е несъпоставима с едноседмичната, защото имаме разходи по създаването на винетката, обработката”, каза той.

„Пътищата, които ще обхване тол системата са предмет на доклада на Световната банка, но засега са автомагистралите, първи и втори клас пътища. За трети клас също могат да бъдат включени. В момента един транзитно преминаващ камион през България, плаща 12 евро. В Европа, в най-близките до нас страни плащат от 60 евро нагоре. Това означава, че ще се събират едни суми от 600-700 милиона нагоре, които ще спомагат за ремонта на пътищата, защото в момента се събират около 200 милиона – крайно недостатъчна сума за ремонта и поддръжката. Поради тази причина решихме да въведем тол системата, която ще засегне товарните камиони и автобусите.

По никакъв начин няма да засегне леките автомобили. Говорим за над три тона и половина – те ще бъдат засегнати. Ще плащат различна цена в зависимост от пробега. Останалите автомобили под 3,5 тона ще ползват електронна винетка. Много по-лесно ще бъде. Няма да имат право дори контролните органи да проверяват стикери и касовата бележка. Който има винетка спокойно може да пътува по пътищата”, обясни депутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    77 2 Отговор
    Тук да не е Европа бе ей бунак

    Коментиран от #6

  • 2 Аааа

    102 2 Отговор
    А заплати като в Бълхария , има ли
    някъде в Европа ?
  • 3 Skk

    52 4 Отговор
    Айде да ни светнеш, какви са ви разходите за създаване на една еднодневна ел. винетка? А знаеш ли, че на всякаде в европа няма и едноседмична, а са 10 дневни?
  • 4 ванката

    39 0 Отговор
    мога да го пратя веднага в румъния да провери дали няма едноднодневки за товарните ...цените са от 7-8€ в зависимост от големината на камиона

    Коментиран от #19

  • 5 Дончо

    20 3 Отговор
    Европа е парламента при дебилите
  • 6 Диоген Кретенов

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Европа е.... Нали сме в ЕС.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майор Костов

    33 0 Отговор
    Излиза че издаването на винетки затормозява системата за издаване на винетки!
    Крадци!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гого

    40 0 Отговор
    То винетки в европа няма и за пътища с дупки ама във България има такъв парадокс плащаш винетка а караш по дупки а после ти викат че това било магистрала.
  • 11 rio

    27 0 Отговор
    между Чирпан и Стара Загора ги доведи от световната банка....на Тракия
  • 12 аде

    20 0 Отговор
    До кога ще ни подвежждат с лъжлива информация тия долни твари?
  • 13 аде

    20 1 Отговор
    гроб обаче ,който гроб копае сам пада в него
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 MDV

    17 3 Отговор
    Относно еднодневната винетка - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! В Румъния И М А еднодневна винетка и е около 6лв. за лек автомобил - доста далеч от 60 евро ми се струва!

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ник.

    17 0 Отговор
    А къде в Европа плащат за пътищата вътре в страната.Само за магистралите.Къде плащат Екотакси.Кой ще провери.Хайде да ви видим.
  • 19 Недоволен

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    4€ е дневната за товарен до 7.5т
  • 20 прУстакоФ

    18 0 Отговор
    Станиславе,Иванов. От Герб ли си, не си ли,от къде си, що си-не е никак важно, нито никому интересно.По интересното в случаят е,че явно има някаква системна грешка в депутатските ви главици и най-вероятно в резултат на това,постоянно в ''ефир'' ЗВУЧАТ какви ли не,по отношение на какво ли не и от кого ли не всевъзможни небивалици. Прост пример: " Станислав Иванов от ГЕРБ: Еднодневни винетки няма никъде в Европа " Обаче:
    https://www.roviniete.ro/bu/Calculator-vinieta
    Не знам. Дано аз нещо да съм в грешка.И ако не съм,нямаш си на представа в този момент колко много ми се иска от тази ''висока трибуна'' да ти кажа на висок глас,защото явно не го знаеш,колко безгранична е наглостта ти депутатска,а защо не и тъпотията ти персонална !!!!!!!!!!! Но!!Поради разбираеми причини и аз по примера на един друг депутат-няма да го кажа.И ето на-не го казах.Нито пък някой го чу или разбра.Така че-споко.Твоята колежка Лиляна Павлова, когато реши да прави винетките 100 лева, милата тя много ни се накара по телевизията защо сме били против да го направи.И дори стигна по далече.Засумтя,че трябвало да сме и благодарни че цената щяла да е само 100 лева,защото ''разчетите'' показвали-160 !!Направо сте я ударили на уволнение.По едната случайност на времето ние викахме УВО-88,сега вие викате УВО-2018.Обаче нашето беше съвсем друго,не пречихме на никого!!!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЙПЛ

    21 0 Отговор
    ЕС ни казва, Световната банка ни казва . Ми тогава да се закрият един куп държавни службогонци, и да ни казват. От техното казване сме на това дередже като народ я, че и като държава.
  • 23 Иванов

    20 0 Отговор
    А да знаете случайно на друго място в Европа да управляват мутри? Ммм?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Роман дизел

    6 0 Отговор
    Европа каза ли да изуваме гащите или през тях ще го надевате.
  • 26 Ангел Ангелов

    2 0 Отговор
    Моля, и да не забравяме факта,че всяка година в началото на сезона седмичните винетки изчезват!Нямало доставка... Боклуците го правят нарочно за да дава народа повече Пари!
  • 27 Мартин

    9 0 Отговор
    Е, не, това вече е върха на наглостта. Не стига, че винетките из цял свят са само за магистралите, но само при нас не. Тол таксите по цял свят и те са само за магистралите. У нас пак НЕ! Винетки за първи и втори клас пътища, за черни пътища, за горски пътечки, туристически пътечки в планината, стълбището в блока, пред хладилника, в магазина за ГЕРБ-брандирани-дилдота. Аман вече от тези полу-идиоти! Тези боклуци в правителството са да хванеш да ги блъскаш с нещо тежко по простите кратуни и да не им казваш защо ги блъскаш. Защо ги търпим още?!?
  • 28 Ууууууу

    7 0 Отговор
    то и такива заплати няма никакви из Европа, идиотино!
  • 29 Хахаха

    4 0 Отговор
    То хубаво ще се събират пари, ама ремонтите дали ще се правят по европейски тертип, или ще са по нашия си - по Закона за обществените поръчки, където една фирма (нашия човек) печели, започва да работи, къде в срок, къде със забава, за качество да не говорим, че след 1-2 години ремонтирания, или новоизгарден път вече има нужда от ремонт. За гаранции от изпълнителя (онзи "нашия човек") не се сещам някой да ги търси.
  • 30 Viking

    2 0 Отговор
    Еднодневни винитки в Европа: Люксембург,Холандия,Дания,Швеция,Румъния.....даже и за камиони
  • 31 гост1

    4 0 Отговор
    В Европа има поддържани пътища, има маркировки, в тунелите е толкова светло, че и без фарове се вижда. Няма храсти, всичко се поддържа. За цените на Винетките или магистралните такси или цената и качеството на горивото и ДОХОДИТЕ, няма да коментираме.
    Тук, къде го има това? От време на време ремонтират някой участък, всичко останало е като от Джурасик Парк. Сигурно 90% от пътната мрежа е за ремонт.
  • 32 Driving pleasure

    1 0 Отговор
    Некъв престъпник от гербалъ плещи глупости да не кажа друго на кило... Ай мани всички останали простотии дето е изтърсил, ама кви разходи има по издаването на електронна винетка? Парите се зареждат образно казано в машинка и единствения разход е издаването на касов бон...
    Чесно до се га не съм видян лякой гербераст, който поне да се опитва да покаже наличие на сиво вещество - до един са умствено осакатени до степен на тотално ивалидизиране!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове