Last news in Fakti

25 Юли, 2018 11:48 1 881 18

Психолог: Обществото ни е без ценности

  • стрелба-
  • подлез

Става нещо в обществото ни, ценностната ни система е рухнала, смята психологът Христо Монов. Коментарът му е по повод стрелбата посред бял в подлез на централно кръстовище в София, при която един човек е опасност за живота.

По думите му е немислимо заради това, че куче е маркирало територия да се извади пистолет.

Оказа се, че стрелецът от подлеза има криминална регистрация за побой.

"Нашият закон за придобиване на оръжие е един от най-рестриктивните. Когато действително един човек, който има оръжие, има криминална регистрация, би трябвало незабавно да му се отнема оръжието", коментира пред bTV Монов.

Според него може да се помисли за по-прецизна система за подбор на хората, които да притежават оръжие.

"Една по-точна диагностична система ще ни предпази от подобни ситуации", смята психологът.

Според него когато насреща човек извади оръжие, няма как да реагираме по друг начин освен агресивно.

"Надявам се поне свидетелите на инцидента вчера да са реагирали адекватно", коментира Монов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Teo

    20 1 Отговор
    Не е проблем ценностната ни система, а това, че МВР знае кой какъв е, но понеже е човек на някоя мутра или им плаща не го закачат. те знаят, че някой е луд, престъпник и какво смята да прави, но си седят и симулират дейност. После как да се живее нормално. България винаги и била държава на мафията и винаги ще бъде така, отиват си едните, идват децата им.
  • 2 гост

    8 15 Отговор
    Напротив , болшинството от обществото ни изповядва про-руски пост комунистически ценности , затова и сме на това дередже ...

    Коментиран от #9

  • 3 Наблюдател

    15 1 Отговор
    Той ли ще ми говори за ценности?! Бивш депутат от бсп. Да си припомни миналото.
  • 4 хахахах

    7 0 Отговор
    Слагайте стоп патрон бе ахмаци те за това са измислени
  • 5 гост

    14 0 Отговор
    Когато цялата държава се управлява от простаци и криминални типове, които поставят на всички основни постове свои послушници - за каква ценностна система говорим? Обградени от несправедливост няма как да вярваш в справедливостта? Медиите възхваляват идиоти и фолкаджии, а умните деца, талантливите и интелигентните мероприятия никой не ги отразява. Как да се поддържат ценностите? Христяни - да бе: попове и митрополити в луксозни лимузини и охолен живот приканват миряните да даряват за църква стотици хиляди левове, които се връщат при митрополита през фирма изпълнител на негов човек. В какво да вярваш? Даже свещите не са български и всяка трета такава е брак и не пали, това ли е ценното?
  • 6 Брав на ПСИХО..лога

    9 1 Отговор
    Много интееелегентно решение от ПСИХО..лог! Военен застрелва семейството и себе си защото взел заем от 200000 хиляди ЕВРО и изненадааа, не можел да ги връща защото му била малка заплатата !? Полицаи се стрелят за жена !? Бивша барета убива с камък !? Цигани убиват, с колове и камъни, колят с нижове и много други примери!? Ако имаш огнестрелно оръжие и се опиташ да се защитиш при нападение си свършени, съд, затвор, конфискации! Нека всеки да бъде задължен да НИСИ ОРЪЖИЕ и тогава да видим кой ще посмее да се заканва, дори и със среден пръст !! Пример: в САЩ, за кмет на окръжен град избират бивш "ТЮЛЕН" и кмета издава заповед, всички задължително, под страх от санкции да носят оръжие открито и резултата е, 15 години няма сбиване в кръчма, всички са усмихнати и приветливи (докумантален филм) преди около двадесет години излъчен преди приемането на България в НАТО! Старите комунистически правила: оръжието в "НАС" а другите бачкат, вече не струват! Пълно е с психари, трениращи боини искуства, грабнали бухалка, щанга или нож и нападат безугледно ! Обче виждат дулото на КНО от голям калибър и изведнъж се напикават, и решава, че било грешка, били им вадили зъб, тъщата починала та били нервни !! Дали ще стрелям е друг въпрос но засега си имам щанга, як бастун и напикани панталони в плик !!!!! Бъдете усмихнати !

    Коментиран от #8

  • 7 Иванов

    7 0 Отговор
    Тук кно имат само престъпниците, било сутеньори и нарко дилъри, било бизнесмени със сив бизнес или държавни чиновници. Обикновените хора имат право само да мълчат или да умрат.
  • 8 Гоуст

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Брав на ПСИХО..лога":

    Абсолютни глупости. То за това през ден има луди, които влизат в училища и детски градини и почват да стрелят на месо. Едните да си ходят в урановите мини, а други като теб в Дивия запад да си стрелят на воля

    Коментиран от #13

  • 9 5544332211

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    На баба ти фърчилото. Къде пък определи про-руски, че и пост комунистически ценности. То малко са американските филми, в които труповете падат като гнили круши. Не съм проруски настроен, даже напротив, но това твоето е замазване на проблема.
    Липсват християнски ценности. Много хора ходят на църква само да ги види някой или пък с надеждата да измолят нещо, ако случайно има господ, а в останалото време са овълчени и ожесточени. Така е когато ежедневието на по-голямата част от народа е борба за насъщния, а в същото време се вижда безнаказаност на всяко ниво, особено на по-високите. А пък трябва и по-твърда ръка, било тя капиталистическа или каквато и да е друга.
  • 10 сори сорос

    7 3 Отговор
    Не е вярно, обществото ни е с ценности - ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ !!
  • 11 красавицата

    4 1 Отговор
    Че няма ценности - няма .. но тук въпросът е друг - за режима на контрол на издадените разрешителни за носене на оръжие. Не може на криминално проявени, психично болни и т.н . да им се разрешава да притежават оръжие.
  • 12 червенков

    4 1 Отговор
    имаме един полицейски ЗАКОН ЗА ОО-РЪЖИЕ.ДОКАТО ВЪВ КОНСТИТУЦИЯТА НЕ СЕ ЗАПИШЕ ЧЕ БЪЛГАРИНА ИМА ПРАВО ДА ПРИТЕЖАВА ИНОСИ ОО-РЪЖИЕ ЩЕ ЕТАКА.
  • 13 Брав на Психо..лог

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гоуст":

    До някъде си прав приятелю, само с една разлика,че аз карах много години такси и погребах 7(седем) колеги за две години 1992-1994 г. ЗАКЛАНИ ЗА ПО НЯКОЛКО ЛЕВА! ЕДИНИЯТ БЕШЕ С ДВЕ МЪНИЧКИ ДЕЧИЦА, и по стечение на обстоятелствата аз трябваше да съобщя страшната вест на съпругата му....... И сега се будя нощем с този "сън". И още не съм стрелял !!! Просто когато идиота който се мисли за недосегаем разбира, че неговото "величие" е химера и извднъж преосмисля ситуацията! И идиота втори път много ще мисли преди да посегне да удря! Психари има по целия свят но в България са повечко защото няма адекватни наказания за всички. За стреляне си има специализирни места приятелю и ако имаш повечко парички можеш да стреляш на воля и в България! Носенето на оръжие е едно, стрлянето друго, адекватната самоотбрана трето, очевидно не си запознат с законодателство, оръжия, право, пишеш емоционално, това е твое право. За да носиш Оръжие си минал десетки процедури и носиш огромна отговорност, а кретена грабнал тояга, джобно ножче чупи глави и коли?! Защо заклаха момчето с джобно ножче за три-3 лева?! ВСИЧКО Е ПОД ПРИЧЕСКАТА, ГЛДАМ ДОСТА ГЛАДКИ ГЛАВИ СЕ МОТАТ БЕЗ ЕДНА ГЪНКА! Дано имаш време да се усминеш докато свеждаш главица пред един или друг дъбил решил, че му се пречкаш!
  • 14 MT Гонтан

    2 0 Отговор
    Прецизни оценки и ограничения ...докога бе тюфлеци с ваште ограничения ? Относно оръжието трябва да стане както в Америка , и онзи дето стреля по хората няма да смее да извади оръжие защото ще му напълнят аспуха с олово , дори и от минувачите . Защото истината е такава , че МВР-то са с втрзани ръчички и хич ама хич ги нема , заети да обслужват други интереси - феси
  • 15 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ОРЪЖИЕТО НЕ УБИВА!!!Убива ,,човекът,,,който го държи...А ЗАЩО,това вече е друг въпрос....НО пак го избягват и пробутват ментето, ментето,,системата ни убива,,....СИСТЕМАТА,а?????
  • 16 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    НЕ Е ВЯРНО...обществото ни,...по-точно СИСТЕМАТА, има ценности---ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ....и те водят до това...Всичко е ..точно!!!!А като ни натресат и ,,истанбулската,, хептем ще се шашардисаме....което е и целта.
  • 17 Селйо

    0 0 Отговор
    Е па нали вече сме евро.. ейци кви ценности.

    Коментиран от #18

  • 18 Брав на психо...лога

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Селйо":

    ХАХАХА.... браво точка и селйо, какво общо имат евроценностите през 1992-1994 г. Гладки мозъци, на вас дори и не ви плащат да пишете нещо! Чатете бе "хора" писал съм съвсем по различна тема! Мразите нещо което не разбирате, не сте и чували, не четете и не мислите! вие сте заплаха за националната сигурност, защото насаждате омраза и разделение към нещо от което зависи и вашия живот. И през социализма се случваха същите неща, нпример Жоро-павето, беше изправил на нокти цяла София и милиция! За какво се борите!?
    Не знам какво да кажа още? Господи те не са виновни !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове