Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 16:44 1 664 6

ГЕРБ прие оставката на Нешева, препоръчва я за друг пост

  • нели нешева-
  • оставка
ГЕРБ прие оставката на Нешева, препоръчва я за друг пост - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група за ГЕРБ взе единодушно решение да приеме оставката на д-р Нели Нешева като управител на НЗОК. Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. В срок до един месец ще бъде назначен нов председател на НЗОК.

Като мотиви депутатите са изтъкнали волята на самата Нешева с акта на подаване на оставката си и създалото се напрежение в обществото. Заедно с това народните представители от ГЕРБ са дали висока оценка на работата на Нешева като управител на здравната каса, защото тя е способствала за стабилизиране на структурата, която е ръководила.

Заради тези нейни качества народните представители препоръчват на премиера Бойко Борисов Нели Нешева да й бъде предоставена възможност да се развива в управлението на държавата, и по-специално в сферата на здравеопазването

Шефката на Здравната каса Нели Нешева подаде оставка в петък заради скандал с раздадени бонуси. През 2011 г. тя е получила 12 500 лв. допълнително възнаграждение.

В мотивите си д-р Нешева посочва, че напуска по собствено желание директорския пост на касата заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации във връзка с раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служители и членове на НЗОК.

Тя заявява още, че е работила напълно прозрачно и законосъобразно в НЗОК. "В условията на тежко финансово положение аз и екипът ми съумяхме да осигурим редовни плащания към изпълнителите на медицинска помощ и не допуснахме дестабилизация на системата. През следващите години на управление изпълнявахме стриктно закона за бюджета на НЗОК, осигурихме спокойствие на системата и последователно работихме за разширяване на обема дейности, покривани от касата в интерес на пациентите. Всички действия бяха съобразявани със законовите норми. Работихме в диалог с Министерството на здравеопазването, БЛС, БЗС, БФС, Асоциацията на професионалистите по здравни грижи и пациентските организации.

Както обеща, Нели Нешева дари за благотворителност получената сума за допълнително възнаграждение. Договорът за дарението е подписан между нея и Мариана Писарска, представител на Сдружение "Деца и юноши", в присъствието на двама юристи.
 
Волята на дарителя е да подкрепи дейностите в Центъра за работа с деца на улицата, като дарените средства да бъдат използвани за храна и облекло от първа необходимост, медицински услуги, образователна и спортна дейност на децата и юношите, които живеят на улицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Златка

    0 0 Отговор
    Бившата шефка на Здравната каса може и да е работила добре, но се "издъни" като си отпусна тези "бонуси" (не са големи, но са скандални в кризата, когато касата няма пари и не поемат редица дейности). Така, че сама си е виновна и ГЕРБ правилно приема оставката й.
  • 2 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Браво!за това ще те подкрепя народа БОЙКО!,ТАЗИ СЕ САМОЗАБРАВИ И ПОСЛЕ СЕ УСЕТИ НО БЕШЕ КЪСНО!
  • 3 кики

    1 0 Отговор
    еха то при лумпена е супер бе и да те махнат от 1 пост те слагат на друга хранилка..
  • 4 joro

    1 0 Отговор
    ЗА ЗАТВОРА Е НЕ ЗА ДРУГ ПОСТ КРАДЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА............
  • 5 ЗълЗъл

    1 0 Отговор
    БОЙКО ЩЕ И НАМЕРИ ДРУГА РАБОТА С ПО-ВИСОКИ БОНУСИ
  • 6 БАХУРА

    1 0 Отговор
    12-13000 ЛЕВА ЗА ГОДИНА Е ВЗИМАЛА САМО ПО ДОКУМЕНТИ,А ДРУГИТЕ ПАРИ КЪДЕТО ГИ ВЗИМА ОТДЕЛНО,МОЖЕ И ДА СА ПОВЕЧЕ ОТ 30 000ЛВ.БОНОСИ, ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД,ДОПЪЛНИТЕЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ВСЕ ТАЯ.ДА ОТИВА НА БОРСАТА АРОГАНТНАТА С...Я