22 Февруари, 2012 08:39 795 1

Нешева нямала конфликт с уволнената зам.-министърка

  • нели нешева-
  • гергана павлова-
  • нзок
Нешева нямала конфликт с уволнената зам.-министърка - 1
Снимка: БГНЕС

Между мен и бившия зам.-министър на здравеопазването Гергана Павлова не е имало конфликт. Това заяви пред бТВ шефът на НЗОК в оставка д-р Нели Нешева.

Гергана Павлова е председател на Надзорния съвет на Касата и се разгледаха прогнозните бюджети. В понеделник беше направен график и говорихме, че ще се спазят правилата от предната година, каза Нешева.

Тя не отговори дали има някакъв натиск за цените на лекарствата, но каза, че я притеснява фактът, че Гергана Павлова, която е председател на надзорния съвет е освободена, тя е в оставка, а трябва да се разпределят средствата.

Нешева благодаря на ПП ГЕРБ, че е подкрепила решението и да подаде оставка. Тя обясни, че с това е целяла да намали общественото напрежение.

Вчера аз дарих моите средства, които съм получила от контролна дейност. Искам да подчертая, че те не са бонуси, а средства от контролна дейност, каза още Нешева.

„Още един път се извинявам, ако съм подразнила някой с моите изявления", заяви отново тя. За пореден път тя коментира реда, по който се раздават допълнителните финансови стимули, като подчерта, че всичко е правено по законов път.

„Не се утвърждава методиката от контролния съвет. Касата не е със статут на държавно дружество. Средствата са разпределяни, като е спазен законът“, каза Нешева.

И като говорим за законност – все още никой не знае как са разпределени 340 млн. лева, трансферирани от касата към Министерството на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даскала

    0 0 Отговор
    Как може да има конфликт между крадли?!!!