Last news in Fakti

30 Юли, 2018 10:11 1 328 2

Явор Нотев: Бой между Сидеров и Касабов не е имало, само повишен тон

  • волен сидеров-
  • бой-
  • касабов-
  • парламент

Късите съединения стават на ниво, което не засяга програмата ни, категоричен бе политикът

Бих припомнил безспорна истина, мероприятия от такива мащаб съдържат послания до най-малкия детайл, това натоварва с отговорности всички, които участват в него. Не знам кой е авторът на този проект на Бузлуджа. Не му е там мястото. Така коментира зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев в на Канал 3 във връзка с традиционния събор на БСП на Бузлуджа и продажбата на чаши с лика на лидера на левицата Корнелия Нинова.

Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев пък заяви, че се е зарекъл да не коментира събора на БСП, за да придава важност на такова събитие.

"Да защитаваш всичко българско, но да не караш български велосипед, при положение, че сме на трето място по производство на велосипеди. Когато правиш рожден ден, го правиш както си искаш. Иначе личи си грациозност в танците. Представете си да си празнувате рождения ден и да развивате негативни тези. В мероприятието нямаше нищо европейско, но защо нямаше нещо азиатско. Видяхте как изглеждаше поляната след него".

"Ако БСП защитава Босия, в това има перверзия. Той е човешко същество и трябва да се отнасяме човешки. Има съчетание между лявото и дясното. В БСП е човек, който е бил част от дясна партия и се е възползвал от приватизацията", добави Главчев.

За мен е странно председател на НС да ходи на гости на протестиращ. Най-вероятно Цвета Караянчева е отишла в лично качество, коментира той решението ѝ да посети дома на Босия.

Явор Нотев, каза че е на мнението на Главчев.

„Г-жа Караянчева се върна по-спешност от Варна, за да осъществи тази среща. Моето виждане е, че причините по които тя се реши да отиде са чисто медицински.”, заяви той. „Когато тя посети дома му с медицински екип, попитах я защо не са му пуснали система, но са срещнали категоричен отказ”, добави още Нотев. „Оправдавам решението й, тя беше притеснена за здравето му”, категоричен бе заместник - председателят на НС.

Той седи пред НС и има твърдения и трябва да се направи нещо, дали това е вярно или не. Не знам дали това е правилното място, а не пред Автомобилната администрация. Подкрепям колегите в решението си да направят такава комисия и да установят дали това е вярно, каза от своя страна Димитър Главчев. Той е избрал тази позиция, но след като имаше комисия, трябваше да омекоти гладуването.

Бяхме поставени в недостиг на време, в което трябваше да реагираме. Когато стои въпроса за този човек, който протестира и на следващия ден можеше да се каже той умря за каузата и си, а тези бездушни депутати не направиха нищо. Не можехме да го допуснем., каза пък Явор Нотев.

„Не може да работим ведро, като майките на децата с увреждания слагат чучела пред Народното събрание. Всеки би могъл да се поинтересува, че там има манекени, които изглеждат зловещо. Видяхме децата, те не изглеждат така. Те не бива да бъдат представяни по този начин”, каза той за протестът на майките на децата с увреждания, който продължава.

„Проблемите са много отдавна, но сега име е дошло до не знам до къде. Куклите са някакъв символ, на смъртта и по този начин насочват, но не са само те има много хора При министъра трябва да се решават проблемите. Сега имаме палатка и контрапалатка. Разликата между двете групи е, че едните са национално представени, а другите не. Трябва да се обединят и да се решат Правилният начин е на стъпки да се удовлетворят исканията. Ако има диалог по-лесно се решават проблемите.”, каза Главчев.

„Те настояха да остане, а сега отказват да се срещнат.”, подчерта Явор Нотев. „1,2 млрд е сумата, ако трябва да се реши проблемът изцяло. Бисер Петков е откровен с тях”, добави Главчев.

„Не бих могъл да говоря от името на Симеонов, но от името на една от партиите в малката коалиция. Късите съединения стават на ниво, което не засяга програмата ни. Не може да очаквате и не бива да очаквате, че тримата лидери ще заговарят на един тон. Шума в курортите ли е най.-важното? Хората, които не могат да заделят пари за почивка не могат да стъпят в Слънчев бряг, тя това не ги интересува, коментира още Явор Нотев”.

Бой не е имало. Имало е повишаване на тон, обясни Нотев относно скандала и физическото съприкосновение между Волен Сидеров и Валентин Касабов в Народното събрание. Според него повишен тон е привлякъл вниманието на журналистите в парламента. „Една стъклена врата ни дели от медиите. Нещо такова се е случило”, категоричен бе зам.- председателят на НС. „ Имаме управленско споразумение и работим по него. Спазва се това споразумение ”, заключи Димитър Главчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Касабов е

    2 2 Отговор
    почти същия идиот, като Валери Симеонов. Преди изборите обещаха по-високи доходи, а сега ще раздават шумерите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове