Last news in Fakti

31 Юли, 2018 11:48 11 000 24

Кадри от инцидента, при който синът на Моряка прегази момиченце

  • челопеч-
  • прегазено дете

Камери в град Челопеч са уловили момента, в който скандалният Станислав Велчев е блъснал момиченце на 10 години, пише Блиц.

Джигитът блъсна жертвата си на пешеходна пътека с БМВ-то си и то на червен светофар, а момичето е в болница с множество тежки травми.

Велчев е син на небезизвестния Вельо Велчев-Моряка, който е считам за близък до бившия премиер Иван Костов.

Това е и една от причините местните жители да смятат, че Велчев може и да се измъкне с някое условно наказание и да не търка наровете. Бащата на Станислав - Вельо, най-големият бракониер до ден днешен в Средногорието.

Прякорът си Моряка, получава още през комунистическия период, защото отивал в началото на лятото на море с 2 лева в джоба и с товарен влак, но след около месец се прибирал във вагон ресторант, с пълни джобове левове и валута, а по радиокасетофоните, които донасял въздишал целия район.

Хилейки се разказвал как с "кораба" бил направил десетки курсове до ФРГ, Швеция, Финландия, но поради близостта му с милиционерско величие от София, което имало вила в село Чавдар, и който Моряка редовно зареждал прясно застреляни сърни, никой от местните криминалисти не смеел да се занимава с него. Като дошла демокрацията още при първия си "курс" Вельо Моряка бил напипан в автомобила на гаджето на известна бургаска мутра, след което изкарал близо месец в бургаска травматология.

Върнал се в родния си край и започнал да се прехранва с "посещения" по вилите на софиянци. Не подминал дори и вилата на бившия си благодетел от МВР, вече пенсионер. До 1994 въпросният "герой" се занимавал с кражби на кабели, нафта от детските градини и така, докато натрупал няколко висящи дела.

Тогава, обаче при едно случайно запознанство, пред него блеснала друга "бизнес възможност" - износ на ловни кучета за Гърция и Турция. За всяко осигурено куче Моряка получавал 200-300 щатски долара, при минимална заплата, тогава около 10 $ това си е било цяло състояние.

От района на Средногорието започнали да изчезват повече от 20 ловни кучета на месец. Ловците буквално пропищели. Били готови да линчуват крадците, ако ги хванат, но ловкият и хитър Моряк бил неуловим. Всичко му вървяло гладко, докато един ден, докато гостувал на сестра си в град Златица, забелязал в двора на съседната къща красиво и здраво лудогорско гонче. Въпреки, че много добре знаел на кой е въпросната къща, още същата нощ я посетил и "прибрал" кучето, а къщата била на родителите на Цветелин Кънчев. За този супер породист екземляр Моряка, обаче се полакомил и решил, че трябва да вземе двойна цена и започнал да води няколко дневни преговори с "дистрибутора". Това, обаче, дало време на хората на Цветелин Кънчев да стигнат до него буквално в момента на сключване на "сделката".

В село Поибрене в микробус не открили само кучето на шефа си, а и още пет ловни кучета приготвени за "износ". Още на първите два шамара "дистрибутора" от Ардино изпял цялата "схема" и се разминал само бутнат в реката микробус и с обещанието, че като си го изтегли, ще забрави завинаги за Средногорието.

Вельо Моряка обаче, цяла нощ ял бой от ловци, чиито кучета изчезнали. Пет години по-късно Цветелин Кънчев, който вече е депутат, е със свален имунитет и арестуван, а най-тежкото обвинение срещу него е за... грабеж на куче по чл.199. Основен свидетел срещу него е Вельо Велчев - Моряка, чиито висящи дела вече са прекратени, а в Средногорието навсякъде се хвали, че служителите на НСБОП са му направили личен контакт с премиера Иван Костов, който му гарантирал, че вече му е зад гърба, щом е свидетел срещу Кънчев.

В момента публична тайна е, че Вельо Моряка снабдява два елитни софийски ресторанта с прясно сърнешко месо, и никой от представителите на компетентните органи не смее да вземе мерки. Точно затова жителите на община Челопеч се съмняват, че потърпевшото 10-годишно момиче ще получи справедливост и са готови на гражданско неподчинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 арни дъмбела

    82 4 Отговор
    Още в миналият си коментар, писах, че КМЕТА ЗАЩИТАВА престъпника!!!!!!!
    Оправдава го!
    Бащата да взима нещата в свои ръце, на тоя нищо няма да му направят, да му счупи караката поне!
  • 2 Гост

    79 1 Отговор
    най големите престъпници и крадци влизат в политиката...
  • 3 човешки ресурси

    45 2 Отговор
    "Демократичен" ""елит"".
    Само остава да информирате дали и тоя е от етноса на цветелин кънчев и ив. костов.
  • 4 хахахах

    53 2 Отговор
    Моряк,матрос или лоцман все тая ако на някой му причернее а на българите все повече им се смръчава и ще дойде видов ден както се казва

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    33 1 Отговор

    До коментар #4 от "хахахах":

    Да може би някой ден ще напишат САМОУБИЛ СЕ !!!
  • 6 циганина

    23 1 Отговор
    otrepki za6to ne se saberem da gi izbiiem do koga 6te gi tarpim teq mijiturki
  • 7 Гост 2

    12 11 Отговор
    Иван Костов е виновен? Ехо...........осъзнайте се бе писачи и коментиращи.На мен ми пречи дори луната-ха,ха.
  • 8 pazenek

    5 21 Отговор
    Аз го познавам!Харизматична личност,тарикат на дребно.Господ,здраве да му дава!!!
  • 9 Бойкооо

    8 2 Отговор
    Нали си велик- нареди и заповядай смърт за този изрод! Нали ти каза , че няма правосъдие!
  • 10 666666

    12 11 Отговор
    Не виждам, какво общо има миналото на баща му със случката ?!?!?Но,българина е гаден по рождение и търси начини дори и малкото човешко в съгрешилия да унищожи чрез някаква сензация .А,журналистите са първи тази класация на морал.Всички виждат ,че младежа спира и помага на пострадалото дете,не се опитва да избяга като много други.Ясно е ,че има вина и той не я оспорва.Но, българина не обича да гради а ,обича да плюе и да руши дори и положителните човешки ценности в някой виновен .Сигурен съм ,че половината от тук пишещите са прелитали с колите си през пешеходни пътеки или легнали полицаи с мисълта ,че точно на тях няма да се случи.Но,понякога късмета изневерява. И от най-праведния в миг ставаш най-големия престъпник защото обществото и журналистите са жадни за кръв и медийни сензации.
  • 11 волен сидеров

    12 5 Отговор
    10 години в затвора-незабавно
  • 12 Баща

    7 4 Отговор
    Трепаго

    Коментиран от #18

  • 13 Байкето

    8 1 Отговор
    Ей от тая Златица само измамници и боклуци излизат!
  • 14 Мунчо

    10 1 Отговор
    От блуждаещите тука, някой виждал ли е изобщо видеото, на което ясно се вижда, че детенцето пресича като линейка без буркан и звук по пешеходната пътека, и всеки, който беше на този в момента там, щеше да го удари!

    На този път, скоростта е 50 километра, и се вижда, че колата не се движи с повече, по простата причина, че малко по-надолу има кръстовище със светофари.
  • 15 пуяк

    7 1 Отговор
    ТОЯ ИЗРОД НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ОЧИСТИ БЕ !?
  • 16 Анонимен

    5 2 Отговор
    Ако е моето дете полицията ще пише самоубийство с много прободни рани и кол забит в задника.
    Ще е по-здравословно да подлежи някоя друга годинка.
  • 17 Бедни Души

    10 3 Отговор
    Детето започва да бяга по пешеходната пътека, когато е ЧЕРВЕНО ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ! Изкача веднага след друг автомобил, който е заел 80% от пешеходната пътека. И аз да бях отсреща, също щях да го блъсна, колкото и да не бих искал и след това да ми се ще да върна времето назад! Шофьора за мен в тази ситуация няма НИКАКВА вина. Погледнете видеото и след това започвайте да съдите...омразата и завистта ви нямат граница явно.
  • 18 ЖенаМу

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Баща":

    Направи го и после ще правиш компания на раците в блюдото ми!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДДРОнег

    1 1 Отговор
    Съдията Линч не прощава, при него няма шест-пет, няма корупция, има само тежка и строга СПРАВЕДЛИВОСТ !!!
  • 21 скобар

    2 1 Отговор
    Кмета на Челопеч е мутра спонсорирана от златната мина на Американците.Прокурори няма ли в тая спяща държава бре?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове