3 Август, 2018 06:29 22 891 65

КАТ цака шофьори за негодни аптечки

  • kat-
  • кат-
  • шофьори-
  • шофьор-
  • аптечка

Пътни полицаи цакат шофьори и ги глобяват за аптечки и пожарогасители с изтекъл срок на годност. Това
разкриват потърпевши пред в. "Телеграф".
От КАТ потвърждават, че наличието на задължителните помощни средства за всеки автомобил не е гаранция, че няма собствениците им да отнасят глоби, ако са негодни за употреба. Санкцията за нарушението е 20 лева, уверяват униформени от София.

От 10 години насам има изисквания от Министерството на здравеопазването за това какво точно да съдържа аптечката в колата. Сред 15 артикула са посочени различни видове бинтове, превръзки, кърпи, игли, ножици, пластир за рани и разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и рани. "Кислородната вода е със срок на годност една година и трябва да се подменя, но почти няма водачи, които да са наясно с това и смятат, че само наличието на аптечка е достатъчно, за да не бъдат наказани", категорични са от "Пътна полиция".
Катаджии от столицата споделят, че актове за аптечки с изтекъл срок на годност пишат само колегите им, които искат да се заядат с шофьор.

Униформените следят и дали пожарогасителите в автомобилите са годни за употреба. Те трябва да минат преглед веднъж годишно и да им се постави стикер, доказващ че са изправни. Това се случва в пунктовете за технически прегледи, които водачите задължително трябва да посещават всяка година", уточняват от "Пътна полиция". По тази причина катаджиите почти не засичат водачи с негодни пожарогасители, казват униформени. Спипат ли такъв, той няма и преглед на колата и тя директно се спира от движение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    216 4 Отговор
    Явно някой е внесъл два контейнера с аптечки, и сега им се търси пазар

    Коментиран от #37

  • 2 Да бе

    229 0 Отговор
    Всяка година си минавам ГТП. Стикер на пожарогасител - йок
  • 3 Тях червеното знаме роди ги

    147 8 Отговор
    БГ- грабеж,корупция,наглост..............

    Коментиран от #10

  • 4 гост

    91 2 Отговор
    Глааааааддддддд ....
  • 5 Казвали

    109 6 Отговор
    са ми че и да видиш ранен, ако не ти е близък да не ходиш. Умира ти в ръцетете и после гладните роднини могат да те съдят до дупка. Кви аптечки, кви води? Да не съм линейка?
  • 6 Сссерем

    9 150 Отговор
    Абе ква е тая глоба 20 лв.,трябва да е минимум 500 и взимане на книжката,та да може въшкарите да се научат на ред.

    Коментиран от #8, #11, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абе Пеп..нчо

    88 5 Отговор

    До коментар #6 от "Сссерем":

    Ако те пипнем и аптечката няма да ти помогне...
  • 9 1234

    113 7 Отговор
    Грабежът по пътищата у нас продължава.Питам се само до кога?Преди година ме спират от КАТ и ми проверяват пожарогаситела,той е с манометър и се вижда ,че налягането е добре не е в червения сектор,но на стикера датата е просрочена,естествено получавам глоба.Отивам в пункта където ги зареждат ,и началника на пункта казва ,тия от КАТ не виждат ли,че е зареден,защо да ти вземам пари за нов стикер ,на манометъра се вижда,че има налягане,аз трябва да ти взема пари без да ти правя нещо? Че питам се и аз стикера ли е по важен или показанието на манометъра,или едни пари трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат взети от мене,пък дали ще са от КАТ или от тия от пожарната.....?

    Коментиран от #13, #59, #63

  • 10 Диоген

    64 7 Отговор

    До коментар #3 от "Тях червеното знаме роди ги":

    Няма оправия. Догодина бракувам колата и мисля да не куоувам друга. Когато полицаите арестуват Боко Тиквата за норупция и глобят строитдлните фирми за некачествени пъгища на хълмчета, може и да шомисля за пек автомобил. Но дпкато тая държава е в тамъв скапан монополно мутренско паразитен модеш, не мисля повече да ми дреме за нея. Така както я карат и политици и чднгета, я издържи още 30 години мя не? Осврн да искате пари, не водяхме пол, а от системата от министри надолу. Даже Митьо Очите стд пуснали да се изниже навън, а театъра, че се търси си върви. Колкото братя Галеви и Маджо наказахте... Но пък ако не платиш Гражданска рекет веднага хуквате да тормозите човека? А тя е държавен рекет пълнещ чадтни дружества още едно от престъпленията на ДЪРЖАВАТА, и на институциите и. Ченгета, ние намаляме, кой емигрирал кой в гробищата. Ще останете само вие, политици и ще дойдат африканци и араби, за да ви оправят скапаната държава. Щото сега слушате евреите, но те ни цакат от векове. Вид ченгегата ще миквидирате България, заявявсм го с тъга, зото сие грябваше да опазите хората от злото.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чанков

    5 58 Отговор
    Абе кво ревете ве! Да ви пишат актове! Вие българите не разбрахте, че с пари се върви напред, а не с мърморене! Ще ви дойде акъла, ама ще е късно!
  • 13 JEEP

    20 43 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Или пишеш глупости или тези в пункта където си отишъл са още по-големи идиоти. Повечето пожарогасители за леки коли са прахови. Манометъра показва налягането на газа (азот)и дали може да изхвърли веществото. Самия прах е основно амониев фосфат или натриев бикарбонат. Обикновенно с времето се сбива и става на бучки. Ето защо всяка година се носи пожарогасителя на профилактика.....зареждане с азот и пресяване на праха. Струва 10лв. и не виждам причина да се оревава орталъка за нещо, което е заложено в ЗДвП от сума ти време.
    Искате ред и закон, а ревете като трябва да го спазите!

    Коментиран от #47

  • 14 ПТП

    18 85 Отговор

    До коментар #6 от "Сссерем":

    Не не, не само глоба 500 лв. и и взимане на книжката, трябва и още - Забрана на вноса на автомобили над 7 или 10 години, забрана за движение на автомобили над 12 или 15 год., забрана за внос и движение на автомобили с десни волани, с всяка година данъка да расте с по 50-60 лв., Гражданската също. Абсолютна забрана за движението на ПС с животинска тяга, иначе казано - каруци по Реп. пътна мрежа и градовете с над 10 000 души население, да могат да се движат само в селата и из нивите и горите. Санкцията - коня в кланицата, каруцата - в огъня. На 12 годишна кола данъка да е 1000 лв, ГО също толкова !
    Винетката за нова кола - 50 лв., за 12 годишна - поне 300-400.
    На 12-тата година държавата задължително да прибира автомобила за скрап.

    Така от пътищата ще изчезнат ограничените финансово аграни мамули, които си купуват коли за по 1000-1500 лв. и трепат народа с тях. Защото точно те са главните селски джигити, които правят най-много ПТП-та !

    Коментиран от #32, #34, #44, #45, #46, #49

  • 15 гост

    37 1 Отговор
    това, че пожарогасителя ми не е заверен не означава, че не съм минал на преглед. Не всеки пункт за ГТП извършва проверка на пожарогасител.
  • 16 Гост

    20 2 Отговор
    Това че нямам стикер на пожарогасителя не означава че не съм минал преглед. не всеки пункт за ГТП извършва проверка на пожарогасители.
  • 17 Пук

    6 40 Отговор
    Ей тарикати! Влизайте в час и си оправяйте нещата. Какво само ми ревете тук! Като не проверяват за пожарогасители в пунктовете, отиваш на място където проверяват!
  • 18 Morgoth

    30 0 Отговор
    Всяка година ходя на преглед и НИТО ЕДИН ПЪТ до сега не са ми проверявали пожарогасителите, които по стечение на обстоятелствата са два броя.
  • 19 ЛХМЕ

    45 3 Отговор
    Няма край Гражданска, винетка, гуми, светлини, аптечка, пожарогасител .... - глоби и пак глоби, заяждане. За да си зареждам пожарогасителя всяка година трябва специално да пропътувам 80 км. също и за аптечката.За да ида в града и винетка - т.е сметка 100лв. , и пенсията я няма и за лекарствата също няма. Бравос на полицията.
  • 20 ЛХМЕ

    17 4 Отговор
    Няма край Гражданска, винетка, гуми, светлини, аптечка, пожарогасител .... - глоби и пак глоби, заяждане. За да си зареждам пожарогасителя всяка година трябва специално да пропътувам 80 км. също и за аптечката.За да ида в града и винетка - т.е сметка 100лв. , и пенсията я няма и за лекарствата също няма. Бравос на полицията.
  • 21 Миризлив Пор

    36 1 Отговор
    Някой вкара 1 контейнер аптечки и чрез връзките си "където требе" им осигури търсенето. Какво да правиш пазарна икономика.
  • 22 Иван

    38 0 Отговор
    В Германия пожарогасителя не е задължителен.
  • 23 WERK

    21 3 Отговор
    НАЙ ВАЖНО Е ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НА ТАКИВА ПАРИ НЕ СЕ ДАВАТ ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ВИ ИЗКАРАТ ПРЕСТЪПНИЦИ.
    ТОЙ Е НАЙ ОБИКНОВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ И ДРАСКАЧ НА КВИТАНЦИИ.
    ПАРИ СЕ ДАВАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО НА АДВОКОТИТЕ. ЗАПОМНЕТЕ НА АДВОКОТИТЕ Е ЗАКОНО ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ТАМ НЕ Е РУШВЕТ НЕ Е ПОДКУП .
    ТЕ ЗНАЯТ ОТ ТАМ НА НАМ НА КОГО КОЛКО И КАК ДА Е ЗАКОНО И ВСИЧКО ПАДА В СЪДА А ДРАСКАЧА ДА СИ ДРАСКА ХАРТИЙКИ КОЛКОТО ЩЕ.ВИЕ МУ СЕ УСМИХВАЙТЕ И СИ ПОДСВИРКВАЙТЕ С КЕФ.
  • 24 Шаран БГ

    20 1 Отговор
    Аптечката е за мен и хората , които са с мен в колата ми- аз така го разбирам. С нея не можеш да спасиш света.Прав е колегата - видиш ли ПТП - стой настрани - само неприятности очаквай. И от Полицията и от участниците в катастрофата !!! Разрових се веднъж из "Червения кръст"-половината неща с "изтекла" годност. Тръгвам от аптека на аптека - не ми се купува нова аптечка./ Често те "изнасилват" да си купиш с нея и пожарогасител ,и триъгълник / Трудно намерих съставните елементи! Всички ме засилваха само към една аптека ,където имало" ВСИЧКО".... Ясно.....
    Поради "патила" по пътищата на РБ имам два вида теглително въже - едно за" КАТ" /!?/ и едно/ здраво, яко/ за мен /- както трябва да бъде !!
    Случай: Спира ме властника- аз съм пети автомобил в колоната. Казва:- Дай си въжето! Викам му - То туй, че не е живот- не е ! Ама не се беси бе старши. ...Човекът сериозен ,на работа- Давай теглителното въже! Скачам - давам го - няма къде да ходя. Отпред шумотевица, глъч -трактор бръмчи - теглят се, дърпат се.... След 30 минути идва властника и ми носи въжето закъсано, оръфано - за нищо не става . Иска и да ме глобява, било негодно - как ли не.. Всички пред мен въобще нямат въжета, но са СН, а пък аз СС!? Оттървах се ! Извадих другото въже и му рекох, че съм сгрешил - това въже дето ми го носи, просто ми е било резервно...........Ако си с" бензинова" тенекия, че и със газово - по-вече от наложително е ,пожарогасителя ти да е изправен. Изгаряш жив / и ти, и хората
  • 25 Borislav Popov

    42 1 Отговор
    Някой пробвал ли е за загаси автомобил с пожарогасителя си ? Няма шанс да стане тоя номер !

    Коментиран от #27, #33

  • 26 Шаран БГ

    8 1 Отговор
    .., които са с теб! Може да си атеист - тръгнеш ли по пътищата на родната Република - прекръсти се ! Ако не те "нацепи" колега, катаджия ще те "прецака". Ама майтапа настрани - ПРАВИЛНИЦИ И ЗАКОНИ СА ЗА НАШЕ ДОБРО - ТРЯБВА ДА ГИ СПАЗВАМЕ !!!
  • 27 Адолф

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Получава се, ако работиш бързо, спокойно и правилно. Аз съм горял, запали се мотора заради протекъл върху изпускателния колектор маркуч за бензина. Дкато ми замириса на бензин - и пламна! Спрях, взех пожарогасителя, отворих капака ( хвърли 1-2 м. пламък като влезе въздух ) и я изгасих, общо 40 - 50 секунди секунди.
  • 28 ок де

    8 0 Отговор
    къде в София се прави преглед на пожарогасител ?
  • 29 комунист идиот

    34 3 Отговор
    Купихме остров,купихме къща,издържаме мацката....стига толкова!
  • 30 Driving pleasure

    31 0 Отговор
    По глупаво от катаджия няма! В пунктовете за ГТП в които съм минавал не заверяват пожародасители, а ако някоя кука си мисли, че с тоя пожарогасител може са загасиш нещо повече от свещ е даже още по-глъмав!!!
    Същото е и с аптечките - недай боже да потрябва ама 99% от хората не знаят как и какво да правят - звъниш на бърза помощ и не се правиш на доктор щот може да направиш по-зле...
  • 31 ЪРП

    41 1 Отговор
    АЙДЕ, НЕКА ОТ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ" ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ ВЪОБЩЕ В ТЕХНИТЕ ПАТРУЛКИ ИМАТ АПТЕЧКИ И ПОЖАРОГАСИТЕЛИ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СРОКОВЕ НА ГОДНОСТ НА КИСЛОРОДНАТА ВОДА???????????
    И АЙДЕ, ОТ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ДА НЕ ГО РАЗДАВАТ НЕКВИ НАГЛИ МАРОДЕРИ ИЗПЪЛНЯВАЩИ МЕСЕЧНАТА КВОТА ОТ ГЛОБИ ЗАДАДЕНА ИМ ОТ ГИНКОПИТЕЦИТЕ, А ДА ИМАТ ЕЛЕМЕНТАРНА ЧОВЕЧНОСТ С РЕДОВИТЕ ГРАЖДАНИ, АКО ИСКАТ ДА ИМАТ И УВАЖЕНИЕТО ИМ!!!!!!!
  • 32 Stoich

    43 0 Отговор

    До коментар #14 от "ПТП":

    Възрастта на автомобила няма нищо общо с техническото състояние и уменията на водача. Но както е казал народа: Пази Боже сляпо да прогледне!
  • 33 уякиш

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Е пробвал съм и тия пожарогасители дето са масово по колите не стават за тая цел. Запали ми се служебната кола от изпускащ газов клапан. Е, като отворих капака и пръснах веднъж пожарогасителя свърши. Добре, че излязоха хора от магазините наоколо и ми донесоха голям пожарогасител.
  • 34 Коментара

    23 0 Отговор

    До коментар #14 от "ПТП":

    Остави за малко опитите за мислене и кажи ..... как успяваш да пишеш с усмирителната риза???
  • 35 Гоуст

    15 1 Отговор
    Цакайте, цакайте докато можете. Ромите по Хасково и другаде ще отмъстят за всичките ви своеволия... поне някаква полза да има от тях
  • 36 ТъпСъм

    8 1 Отговор
    Прегледи на пожарогасители от некомпетентни лица може да завърши с нищо....
  • 37 Ivko

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Точно така пак далавера
  • 38 Арни

    17 1 Отговор
    Това отнася ли се за автомобилите на МВР. Искам да кажат колко собственици на скъпи возила и"любители на бодибилдинга" са санкционирали по темата с аптечките и пожарогасителите. Просто се чудят как да изпълнят норматива от актове, който началниците им със заплата и пенсия са им наложили.
  • 39 999

    23 1 Отговор
    Гади ми се като се сетя какви боклуци издържаме с нашите данъци, все нещо искат, а насреща - Нищо! Има ли нещо в тая държава да е наред?! Пари нема - глоби актове и данъци ще ми събират, нови коли ще си купуват, на почивки ще ходят и т.н. Да ви Е М и на бб и на цц и на кн и на полицаи и на мамини синчета и на други дребни и едри рибета! Ще ми вземете дедовия като си събера багажа утре и не се върна повече тука!
  • 40 ОКХАН

    16 0 Отговор
    Е май наистина нема такава друга държава.От кого по напред да се пазиш от мутрите или крадците, от полицаите или от НАП , от застрахователи или пътната с винетките / и на застрахователи и на пътната парите все не стигат / от пътеките на здравната каса или вноските за пенсия в НОИ и за втората пенсия в частен фонд. Навсякъде крадене от дръгливият вече гръб на народа , рекета отделно.
  • 41 1234

    11 0 Отговор
    във никоя аптечка няма ножици акта подлежи на обжалване макър и за 20лв, ,ОСОБЕДНОпри полужение че се изисква нещо нямащого като комплект на пазара
    Само една маска за дишане е по специалното в комплекта която е пълен ташак

    Коментиран от #43

  • 42 Райчо циганина

    16 0 Отговор
    живеем в тъпа и просташка държава ,,Бягайте младежи от тази пресъпна , бандитска държава
  • 43 ПЛАМЕН

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "1234":

    В България от полицията само глоби можеш да очакваш. Днес бях свидетел как за едно нарушение може да отнесеш две глоби,а именно: на разстояние от 100 м.бяха разположени две стационарни камери.(гр.Русе бул. България в района на ЛУКОЙЛ и ЕКО)
  • 44 Honda

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "ПТП":

    всичи искаме да караме нови коли но не всички можем да крадем и да правим пари на гърба на другите..за мамените синчета няма да говорим.за комплексарите,ня ма да коментирам НО СЪМ ТВЪРДО ЗА ВИСОКИТЕ ГЛОБИ И ЗА ЗАТВОРИ ДОРИ
  • 45 Диоген

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "ПТП":

    Много големи налазания и глупави искаш? Ако спрем колите повечето хора, ще останеш ти да плащаш и като тебе. И понеже ще сте малко щв плащаш по 20000 винетка, по 50000 Гражданска, щото застрахователите ще искат от политиците да им снасяш и те ще гласуват, понеже наготово харчат пари и не им пука за нас. Това ли искаш? Ченгетата ще те спират теб щото няма да ги съкратят, ти ще плащаш каго си толкова отворко.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 JEEP

    0 7 Отговор

    До коментар #13 от "JEEP":

    27 минуса без обосновка. Бравос! Поне един да беше казал с какво не е съгласен. За десет лева се тръшкате все едно ви е седмичната надница.

    Коментиран от #62

  • 48 pazenek

    6 0 Отговор
    Съдържанието на аптечката е описано в наредба. Имам три в колата иза нищо не стават. Пожарогасителите ги проверяват на много места в София и човек трябва да си го проверява преди преглед. От зимния сезон ще искат и вериги, а аз имам текстилни, но не зная дали ще важат? Жалкото е ,че за всичко ни го слагат, а ние си траем! Кара ми се нов автомобил, та дори и ЛАДА Веста, но съм цървул, а изминавам не повече от 10000км. годишно. Да го ду....е БЕДНИТЕ!!!
  • 49 Илчева

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "ПТП":

    И какво като колата ми е 15 годишна? Абсолютно изправна е. Аз имам 20 годишен стаж, без нито и едно и птп.... И да, имам и аптечка и пожарогасител, с тая разлика че в оункта за гтп никога, ама никога не са ми го искали за проверка.... Ай стига... Масово се карат стари коли, ни това е до стандарт, а не до желания и умения зад волана.
  • 50 Смотан ЯК

    9 1 Отговор
    Колата си е моя и ако искам ще си я гася , ако искам - НЕ !!! Пожарогасители , колани , аптечка , вериги, данъци , винетки , застраховки , прегледи, течност за чистачките , зимни гуми , столче за детето / за тъщата искат ли / ....тинтири минтири. !Бе да не карам самолет ? Аман !!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бум

    3 1 Отговор
    Следващото ще е пак с жилетките - всичко ново е добре заварено старо. После па грайфера на гумите, гражданска, винетки, АГУ и т. н. И като погледнеш на улицата - всичко си е пак същото. Какво стана с димящите нафтови печки - нали щяха да ги спират от движение на улицата. Продължава да е пълно с идиоти, които димят запалена гума във Факултето и Столипиново.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 878

    2 8 Отговор
    Мантрата на цървула : Годините нямали значение, важно било състоянието. Айде бе ! Същото е като по цял ден да висиш с празни джобове на празните маси в празното квартално или селско кафене, и да обсъждаш с другите цървули как тоя бил изкарал 5 млн., а другия - 10 ! ................................................................
    За коли над 10 години : ГО - 1000 лв., ГТП - 500 лв., данък - 1000 лв., над 15 год. - за скрап !

    Коментиран от #55, #60

  • 55 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #54 от "878":

    Хапчетата да не забравиш !

    Коментиран от #57

  • 56 Халос

    3 0 Отговор
    Гладни
    Не навлиза се
    Корумпирани полицаи
    Трябва за море да збират
    После за зимнина
    Абе боклуци
    Незнам до кога ще ги търпим
  • 57 878

    1 6 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Разпозна се, нали ? Ще добавя още малко към образа ти : Нямаш образование, нямаш и работа, и не търсиш, защото : "Да не си луд да им работиш за ХХХ лева". .......................................... Ядеш от пенсиите или заплатите на баби, дядовци, на мама и тате, или на жена си. И разбира се, ти си специалист по всичко, имаш мнение по всички въпроси, нищо, че по принцип си тъп като листна въшка. Караш някаква колица/кошница за 1000-1200 лв., жена ти сипва нафтата, а ти гледаш спорта по ТВ. Жулиш шльокавица, ако ти изпадне некой лев, слушаш чалга и гледаш Биг Брадър и други тъпотии. Това е живота ти, това е бъдещето ти.

    Коментиран от #58

  • 58 Прокопий

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "878":

    Някои много се депресират че далаверите и разбойничествата им спират. Хората си отиват в чужбина и оставят помиярника на управляващите да го издържат с данъците от разни пъртеи-лапачи. Накрая ще се пръснат от злоба, че няма кой да скубят и мимят или ще се самоизядат.
  • 59 пустиняк

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    и на мен така ми викат- бе тия катаджий не виждат ли , че колата е наред- защо да минаваш всяка година на преглед?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Димов

    2 0 Отговор
    До коментар #14 от ПТП: ...и на хора с месечна заплата под 1500лв да им се забрани да дишат, че да останете само вие, олигарховите синчета. Проучи пак, какви коли причиняват повечето ПТП-та и не пиши глупости, от необуздан нарцисизъм. Човекът с трошката за 1000лв не кара с 200. Не дръзва да изпреварва колона от МПС-та, при насрещно идващ ТИР. И определено не прави дрифт шоу по кръстовищата.
    Ако не греша, мисля че КАТ нямат право да проверяват изправността на аптечка и пожарогасител, защото от десетилетия нямат вече лиценз за преглед изправността на МПС и оборудването му. Той отдавна се извършва от регистрирани, правоспособни фирми, а КАТ могат само да проверят заверката от тях - талон и стикер за преминал ГТП. Но е проява на гражданска съвест и задължение на всеки водач, оборудването му да е в изправност, пък който ще да го проверява.
  • 62 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "JEEP":

    Съгласен съм с теб. Но коя кифла с паркетно возило знае какво да прави с аптечката. За пожарогасителя няма да питам дори. Щом трябва да имаш това оборудване в колата, значи трябва да си минал кратък курс как да боравиш с него. А такова изискване няма. И невежият лесно, макар и от желание да помогне, може да те умори с илачите от аптечката си. Е, няма как всеки шофьор да бъде и фелдшер, че и огнеборец.
  • 63 Сервизен техник

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Колега,да ти поясня малко за пожарогасителите.Сервизен техник съм в такава фирма.Пожарогасителя се проверява всяка година,прахът се изкарва,пресява и се връща обратно.Това че има налягане,не означава че е в ред.Много пъти имат налягане,прахът вътре е станал на бетон,и когато се наложи да го използваш,излиза само налягане без прах,тогава пожарогасителя е негоден
  • 64 Сервизен техник

    0 0 Отговор
    Колега,да ти поясня малко за пожарогасителите.Сервизен техник съм в такава фирма.Пожарогасителя се проверява всяка година,прахът се изкарва,пресява и се връща обратно.Това че има налягане,не означава че е в ред.Много пъти имат налягане,прахът вътре е станал на бетон,и когато се наложи да го използваш,излиза само налягане без прах,тогава пожарогасителя е негоден
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове