Last news in Fakti

12 Август, 2018 14:26 4 924 26

МОСВ ще глоби патриотично хоро в езерото „Бъбрека“

  • мосв-
  • бъбрека-
  • рила

Aдминистративни наказания и санкции за неспазване на режимите в защитената територия

МОСВ ще глоби патриотично хоро в езерото „Бъбрека“ - 1
Снимка: Асен Великов

Министерството на околната среда и водите ще наложи глоба на организаторите на националната инициатива "Нашият дом е България" , които в събота разпънаха хоро във водите на едно от най-красивите рилски езера - "Бъбрека".

Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на административни наказания и санкции за неспазване на режимите в защитената територия, се казва в съобщение на министерство на околната среда и водите.

Дирекцията е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка, съобщават от министерството.

На организаторите на събитието – Фондация „Нашият дом е България“ ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка.

При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро „Близнака“, също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност. По закон санкцията за юридически лица е 1000 до 10 000 лв., а на физически лица – глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    35 35 Отговор
    Всички прояви на национално самосъзнание и патриотизъм се наказват сурово!

    Коментиран от #6

  • 2 Тончо

    59 8 Отговор
    Това че са нарушили законите в Национален парк съвсем не е патриотизъм.
    Подкрепям инициативата и хорото.
    Не подкрепям къпането в Рилските езера.
  • 3 Пешо

    9 7 Отговор
    Браво!
  • 4 123

    28 6 Отговор
    Голям патриотизъм няма що.Щом не спазването на закона се смята за патриотично дело ЕГАТИ народа , държавата и патриотите. Прав е бил дядо ми ,че патриотизма у нас е на гол тумбак чифте пищови.Бе ЗАКОН няма народ,няма държава.
  • 5 Биде

    27 10 Отговор
    Леле колко сме строги!!! Ама иначе бракониерствайте и сечете гората колкото си искате- за това глоби няма!!!
  • 6 мразя политици

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    За да се оправим трябва гражданска и селска кютек война. Без война няма как да се накажат самозабравилите се на постове. Тук би имало няколко лагера. 1. Дезертьорите - много олигарси и юдаисти и Соросоиди ще поизбегнат бурята. 2. Чуждопоклонии подлоги жадуващи края ни и чужда управа тук. 3. Джендърите - тия ще пускат и на двата лагера за да правят хората щастливи. 4. Патриотите фанатик - тия ще гонят де що не е бълхар, но са лесно манипулируеми от мафията и няма да сгазят мафията на власт. 5. Мразещите доказани вредни властови персони - това са единственно полезните, за съжаление повечето от тях се карат по партии и всички губим. 6. Либерастите - тия ще го ударят на агитки и няма да сритат мафията. 7. Военните - тия ако не са емигрирали ще хукнат да спасават мафията, уж, че спасяват България. 8. Фашистите - тия ще гонят де що е ляво даже и джендърите, но няма да сритат мафията, защото обичат терора и са садомазо. 9. Наркомафиотите - тия ще търгуват с оръжие и с другите лагери. 10. Стачкуващите - тук ще са учители, лекари, полицаи и жепейците, които ще вдигнат стачки за повишени заплати. 11. Е, при толкова военни блокове, нито война, мир, държава, икономика, панаир, и каквото и да е може да стане като хората. Значи положението е безнадеждно умряло и баба Дона вместо кози трябва да гледа хамстери! Трудно ще е за Порожаров да докара чума по хамстерите, но ако от Брюксел отпуснат пари и чума по автомобилните ДВГ може
  • 7 onq s konq

    1 2 Отговор
    Хоро във водата...логично да е "Голо хоро".А тва става след ЯК ЗАПОЙ.И ДРУГИ РАБОТИ СТАВАТ по тия причини.Лошото на Закона в случая/а и изобщо/ е,че НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ОБЯСНЕНИЯ С "ПАТРИОТИЧЕН" ХАРАКТЕР .
  • 8 куку руку ку

    10 6 Отговор
    И кое му е патриотичното да разрушиш крехка екосистема, която радва хората само със самото си съществуване? Или ако някой с народна носия заколи друг, ще кажем, че е патриотично убийство?
  • 9 Фотомонтаж

    6 3 Отговор
    Във видиоклипът на Фондация „Нашият дом е България“ няма хоро в езерото.

    Снимката на хорото в езерото е фотомонтаж от соросоида Татяна Кристи ....https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212294051255629&set=p.10212294051255629&type=3.................https://www.facebook.com/tatiana.christy/posts/2088295514720562
  • 10 Фотомонтаж

    4 2 Отговор
    соросоида Татяна Кристи.........https://www.facebook.com/tatiana.christy/posts/2088295514720562
  • 11 hmhmhm

    9 7 Отговор
    Срамота ! Събудете го тоя български дух ! И какво са направили като са влезли в езерото - размътили са водата! Или по-лошо - размътили са мисълта на малкото останали истински българи! Вместо да закарат 100 каба гайди там , те ще глобяват ...
  • 12 Фотомонтаж

    2 1 Отговор
    https://www.facebook.com/tatiana.christy/posts/2088295514720562
  • 13 DBS

    10 3 Отговор
    Ако са патриоти,ще милеят за опазване на всичко българско и родно.В това число и природата. Ако утре яката дупара реши да се раздруса в езерото увита със знаме под предлог ,че е патриот и иска да рекламира България ....
    Това не е патриотизъм ,а показност.Обличаме се в носии Знамето и айде в езерото, хоро ще играем.Естествено ,че ще ги глобят.Я някой направи нещо подобно в Йелоустоун...глоба и ще чисти парка поне сто дена.Тук също е добре да има и обществено полезен труд.
    Не съм бил на събитието и не мога да твърдя със сигурност,но ми е интересно боклуците къде са.Под камъните може би.Ако са събрани се извинявам
  • 14 Де Гол

    14 1 Отговор
    Пичове, патриотизъм не е да играете хоро в защитено езеро или показно на гръцки плаж. Не е и да си татуирате Ботев и Левски. Патриотизъм е да се борите за идеалите на последните двама, да спазвате законите, да не допускате да грабят, мачкат и разрушават Родината ни. Патриотизъм е с действията си да допринасяте за благото на страната в която сте родени. Патриотизъм е да излезете пред парламента и да изгоните оная политическа измет след поредния скандал, корупционна схема, поредния откраднат милиард. Патриотизмът не е парадиране, той се чувства, той е начин на мислене, той е любов и гняв в едно. Та в тоя аспект, всички които с демонстрации като по-горе изброените се чувстват патриоти не са с нищо по различно от Алековия Бай Ганьо, който прави "бомба" във виенската баня и гордо вика "булгар, булгар". Имаме страхотни хора́ и танци, но когато се играят за удоволствие и забавление, а не с цел да се натрапят на околните и да се качат в инстаграм.
  • 15 ЗАЩИТЕНА ЛИ

    6 3 Отговор
    Ами дюните защитена зона ли е и защо кметовете на Герб ги раздадоха за строителство!?ЗАЩО!? За да могат да си построят същите тези управници хотелите! Голяма работа влезли в студените води Българско хоро да играят, а не да застрояват хотели! Егати Държавата!
  • 16 Патриотизъм

    6 0 Отговор
    е да се хванеш да изчистиш боклуците около езерата и да ги извозиш.
  • 17 Ефтини сензации

    6 3 Отговор
    Много солени глоби и затвор трябва за простолюдието накиснало си немитите от месец задници с непраните от години въшкарници. Нормално е простолюдието да на признава никакви закони и регламенти, за това също е нормално да му бъдат налагани силово, така, че поне малко да заприлича на хората!!!
  • 18 българин

    3 2 Отговор
    наистина заслужават максимална глоба. Утре всеки с носия ще може да си прави каквото иска, да замърсява, да настоява да стане на неговото ... такава нагла спекулация с национални символи
  • 19 Минка Чаушева

    9 4 Отговор
    Езерото е естествен водосбор и не се оттича, сиреч, няма свойството да си подменя водата. Поради тази причина е под закрилата на Държавата. Високопланинското му разположение не позволява да се превърне в блато и в това му се крие красотата в кристално-чистите му водѝ. А тези пикльовци са се навряли в него и практически го замърсяват. Малко им е глобата. Аз предлагам и по 100 пръчки на голо по патриотичните им задници!

    Коментиран от #20

  • 20 ДРЪН ДРЪН ДРЪН

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Минка Чаушева":

    ОТКОЛЕШНАТА БЕЗДЪРЖАВНОСТ АБСЪЛЮТНО НАВСЯСЭДЕ СЕ СЪБУЖДА САМО ЗА ДА МАЧКА НАРОДНИЯ ОВЧАР СВИНАР ИЛИ ПАТРИОТ РАЗВЯЛ ЗНАМЕТО ТА ДОРИ И РИЛСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ПАРК
  • 21 Тумба лумба!!

    4 1 Отговор
    Аман от простащина и гайди!!!!!!!
  • 22 Усмивката

    0 0 Отговор
    И ако некой от орото докато друса задника си в езерото вземе та се изтърве.Кой ще му вади л...та .За неспазващите закона ,няма Патриоти,Националисти,Комунисти,родолюбци.
  • 23 ДОКО

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИНО СТИГА СИ СПРЯТАЛ ХОРО АМИ НАПРАВИ МАЙДАН..ТОЧНО ЗА ТОВА МОСВ ТЕ ГЛОБЯВАТ,ПРАВИЛНО ГЛОБА И ТО КОРАВА ДА ДЪРЖИ ВЛАГА ДЪЛГИ ТОДИНИ В ДЖОБА
  • 24 Антони Лазаров

    0 0 Отговор
    ....хахахах....аз знам че хоро може да се изиграе навсякъде Води ,гори,ниви,поля ....не вярвам да са искали по три пъти в седмицата да има танци или да става кръчма.Въпроса е че все някой го организира и всякви такива патриотични събирачки -бизнес патриотизъм.Ако се бяха събрали ей тъй просто и цял ден да играят да видя кой точно ще глобят.
  • 25 Пук

    0 0 Отговор
    Не е проблем, стига да са били с цървули от естествена кожа!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове