Last news in Fakti

25 Февруари, 2012 10:02 646 0

Благоевград срещу ACTA

  • αcta-
  • благоевград
Благоевград срещу ACTA - 1
Снимка: БГНЕС

Благоевград се включва във втория световен протест срещу АСТА. Събитието ще се проведе в събота, 25 Февруари, като този път и Благоевград ще е сред градовете, взели страна срещу ратифицирането на търговското споразумение.

Протестът е под формата на мирно шествие. Както първия протест, и този не е свързан с никакви политически партии или организации в страната. Това е гражданска инициатива. В Благоевград протестът е организиран от студенти на Американския и Северозападния Университет.

Шествието ще започне в 12 часа пред БИЛА. Ще продължи по ул. Тодор Александров и ул. Димитър Талев до крайната си точка – пл. Георги Измирлиев. Участващите могат да донесат свои плакати, както и типичните за първия протест – маски Anonymous.

Много от хората, чули за протеста, смятат, че няма нужда от втори протест. За жалост, това не е истина! Втори протест ще има! Причините за това са, че отказът на ратификацията не е в сила. Самия процес на ратификация е замразен, но не е прекратен. Това се случи преди седмица в България, а вече и в Брюксел е наложена проверка на документа, която ще продължи една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА