18 Август, 2018 11:11 2 292 23

Клиенти на "Олимпик” обсадиха парламента

  • олимпик-
  • застраховки

Десетки шофьори, предимно от Перник, се събраха в полунощ на протест пред парламента.

Поводът за протеста: срокът на полиците им с фалиралата застрахователна компания "Олимпик" изтече в 00 ч., пише offnews.bg

Демонстрантите пристигнаха на протеста с автомобилите си и ги паркираха пред сградата на Народното събрание.

Части на жандармерията охраняваха сградата.

Недоволните клиенти са категорични, че са си платили това, което трябва да бъде платено, и настояват полиците им да продължат да действат, а не да си купуват нова „Гражданска отговорност”. Заканиха се да дойдат пред парламента в София и в 00:01 ч., когато вече стикерите са невалидни, да оставят колите си.

След едноседмично мълчание от Комисията за финансов надзор обявиха, че засегнатите ще трябва да потърсят парите си от компанията, след като съдът в Кипър започне ликвидация. От КФН признаха за проблем с контрола на застрахователите, които работят като клонове у нас.

"У нас действа и Обезпечителен фонд, той е към Гаранционния фонд – за да бъдат обезщетени клиенти на застрахователи, които са изпаднали в несъстоятелност. Този фонд покрива отговорността на застрахователите, които имат лиценз в България”, каза Ралица Агайн, заместник-председател на КФН.

Българският клон на застрахователна компания "Олимпик" дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи за прекратени предсрочно полици по "Гражданска отговорност", съобщи още Агайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Ромео

    51 3 Отговор
    На Бойко аверчетата ни ограбиха за пореден път със негова помощ....

    Коментиран от #4, #21

  • 2 ПЕЕВ

    7 17 Отговор
    ВИНКЕЛИ СПОКОЙНО ЩЕ ВИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ .
  • 3 Гост

    33 0 Отговор
    Гаранционния фонд трябва да покрие щети при настъпили захстрахователни събития. Това е по закон, а дали тук има закони .......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ефтини сензации

    3 38 Отговор
    Пет шест видни представители на простолюдието недоволни от глупостта си вместо да се напият и набият жените си отишли да крякат пред пазачите на парламента с тайната идея на живущите наоколо да им писне от врявата и да им платят за глупостите.
  • 6 ПНСД

    7 33 Отговор
    Евтиното винаги излиза скъпо!
    Батките от снимката, тези с дамските чантички, уж са много "големи" и гледат лошо, а за стотина лева протест ще правят. Не започвайте да ми обеснявате, че си търсели правата... Търсят си парите защото са финансово "насрани", а са такива защото ги мързи в червата и гледат само далаверки да има. Затова ни е такава скапана държавата, защото народа е прост и го мързи!
  • 7 до пеев

    34 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    А тебе искаш ли да те изчукаме гнидо герберастка ?
  • 8 гробар

    22 0 Отговор
    Жалко за държавата от мишлинца,браво на хората дори и малко.
  • 9 Иванов

    34 1 Отговор
    Поздравявам будните граждани от великия трудов миньорски Перник! Може и да са малко, но тези юначаги могат да обърнат предателска герберастка София с краката нагоре! За Бога братя, не правете двойни застраховки, а протестиройте! Оставете таралясниците на жълтите павета, властта няма толкова паяци да извози 270 000 коли, камо ли пък място, където да ги остави. Протести до дупка!

    Коментиран от #10

  • 10 Ефтини сензации

    1 22 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Най смешното нещо е човек, то това простолюдие трудно минава за човеци, ама айде от мен да мине човеци ще ги наричам е да протестира срещу собствената си глупост!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ефтини сензации

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "ба ги другарко":

    Ще те разочаровам, комуняги умрели за свободата на България няма. Те мряха за да може да се наложи в България сталинистка диктатура и най вече защото си бяха престъпници!!!

    Коментиран от #18

  • 13 Пеевица

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    По добре майкати.
  • 14 Mafia

    6 0 Отговор
    MAFIA
    MAFIA
    MAFIA
    MAFIA
    MAFIA
  • 15 Без обяснения

    13 0 Отговор
    Държавата веднага да плати на хората застраховките...после да ги съди тея мутри и да се оправя... А тия от КФН в затвора... Тогава ше видя че тук има държава
  • 16 Усмивката

    14 1 Отговор
    Бате Бойко гледа лошо .Кой е Бате Бойко.Когато Той говори всички журналя мълчат.И да искат да говорят,Той леко повишава тон,изнася леко брадичка и говори пак Той,Той.Около него има дузина охранители,и там въпросите отпадът
  • 17 Чичо

    1 13 Отговор
    Мнооого са се обЪркалИ протестиращите! Никой не им е крив, че сами са се набутали при застраховател със съмнително ниски цени. Но при капитализма е така-дори и в най-развитите демокрации. Да ви припомням ли Лемън Брадърс!!!! Ха сега- по една студена водица за "печелившите"!
  • 18 Йок

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ефтини сензации":

    Не съм бил комунист, но времената за които говориш , такова животно като рекет , и задължителна гр. отговорност нямаше, имаше само данък , а кражбите на МПС- екзотика. Сега всички разбойници - застрахователи. Пазят те от самите тях. После премазаха хората физически и психически за да ги накарат да застраховат. Но от мен ще получат един "топъл" минимума който мога да им дам за да не ме преследват , и малки колониални биологични индивидчета ,няма да им създам , да са оправят , да видим от кого ще крадат за в бъдеще.
  • 19 иван

    3 0 Отговор
    Преди две години един застрахован в Олимпик уби баща ми заведохме дело и аз майка и сестра ми платихме 12 000лв държавна такса в съда и 15 000лв на адвокат,а още няма дата за делото и сега адвоката каза,че ще спечелим делото но пари може и да не видим,защо никой не казва как да постъпим и какво ще стане,а и гаранционния фонд си изми ръцете при все че в материалите по делото има талонче от него,значи е събрал пари от Олимпик и трябва да ни обезщети, а сега ни пращат в Кипър,с две думи на майната си.Татко имаше ипотека и сега майка не може да я плаща и от сряда заплашва да се самоубие,ако това стане.....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 аааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Ромео":

    е, има и за него.
  • 22 Nemo

    1 0 Отговор
    БГ - ЧИНОВНИЦИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА…!!!...
    Комисията за финансов надзор (КФН) и Гаранционният фонд (ГФ) здраво бягат от отговорност.
    КФН е допуснала този застраховател на пазара, като очевидно не е упражнила нужния своевременен надзор върху финансовото му състояние. Допуснато е събиране на застрахователни премии в полза на „Олимпик” в период, когато КФН е ограничила дейността му – след 10.05.2018 г., с което вместо да изпълни задължението си да защити застрахованите, е спомогнала за увреждането им.
    Щом от 18 август 2018 г. застрахователните договори с „Олимпик” се прекратяват, Гаранционният фонд следва да уведоми всеки застрахован с действаща полица ГО за законното основание за прекратяване на застрахователния договор и за размера на подлежащата на връщане премия по него . Именно ГФ чрез Обезпечителния фонд е длъжен да гарантира, т.е. да върне, тези суми на застрахованите лица. Така е по закон, съгласно Кодекса за застраховането (КЗ) в България…!!!
    За какво всички застраховани плащаме вноски в този Гаранционен фонд!?... За да се гарантират вземанията ни точно при несъстоягелността на застрахователя.
    А хитрите мушмороци от КФН и ГФ обясняват чрез медиите, че „клиентите на дружеството ще търсят обезщетения след ликвидацията в Кипър”… ГФ плаща на хората, а след това си търси платеното „след ликвидацията в Кипър”! … Такъв е редът.
    КФН е длъжна да уведоми съгласно закона клиентите на „Олимпик” за фактическото правно състояни
  • 23 Колю

    0 0 Отговор
    Преди да направи такова нещо ,Иване , няма ли да е по-добре да изпрати там няколко от КФН или от някои други държавни мултимилионери. Е верно -имат охрана ,но кой ще обърне внимание на една женица . Ето така се радикализира население което не може повече да търпи гадовете богаташи изедници без значение на вяра и партии. По-скоро рано ,отколкото късно тук на тази територия ,която вече не е държава а мелница за пари на мафията от всякакъв вид , ще стане мазало и то жестоко защото бедняците работещи ще превъртят окончателно. Дано да не съм жив да го доживея ,но това е начина. Преди края изпрати да видят как е там колкото може повече. Един да е -все е файда. По малко тормозени и обрани ще има.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове