Last news in Fakti

25 Август, 2018 20:28 2 539 21

Прокуратурата не знае за инцидент с бащата на президента

  • румен радев-
  • георги радев-
  • харманли

За този инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев, за това пътнотранспортно произшествие, в прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация. За инцидента прокуратурата получава информация едва днес и то само от медиите. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По-рано днес стана ясно, че бащата на Румен Радев - Георги, е бутнал с кола мъж с увреждания в Харманли. От полицията заявиха, че ще разследват дали е имало опит за прикриване на инцидента.

По думите на Арнаудова нито е сигнализирано за пътно транспортно произшествие, нито са докладвани материали за подобен инцидент. „След като се публикуваха различни материали в електронни медии, главният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна проверка“, посочи тя пред "Фокус".

Тази проверка ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две направления. „От една страна ще се установи дали е на лице престъпление по транспорта, дали в резултат от нарушаване на правила за движение по пътищата е причинено пътнотранспортно произшествие, при което е причинена средна или тежка телесна повреда, защото само в тези случаи е на лице престъпление от общ характер“, уточни тя.

Ако е лека телесната повреда, е на лице само административно нарушение. „Но ние трябва да установим тези факти“, коментира Арнаудова. Говорителят на главния прокурор обясни, че това ще се подсигури от наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково, чрез незабавно преглеждане на пострадалия човек от лекар, за да се установи вида и характера на телесната повреда.

„Второ направление ще има тази проверка, която ще се осъществява от прокурор, и тя ще бъде дали е на лице извършено престъпление по служба от служители на МВР“, съобщи тя. Ще се определи това до колко и до какви обстоятелства са изпълнени служебните си задължения по констатиране на пътнотранспортно произшествие, установяване на определена вина и спазване на законовите изисквания за санкциониране на виновен водач.

„Още днес ще отидат на място колегите от Хасково и ще изземат цялата документация, която съществува в районното управление в Харманли, защото нищо от това, което научваме днес в медиите, не е докладвано в прокуратурата“, каза още тя. От МВР пък съобщиха, че ресорният министър Валентин Радев е разпоредил проверка по случая.

Тя се извършва от екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Дирекция "Инспекторат" на МВР. В хода й са разпитани служителите, обслужили местопроизшествието, както и пострадалият при инцидента, иззети са записи от видеокамери и друг доказателствен материал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    15 7 Отговор
    Тя прокуратурата незнае и за ботисов крадеца, аа верно беее то цацаров беше главен прокурор. Цацаров е най... Ай сетете се кво най е.
  • 2 АЛ КУРОПАТКИН

    13 6 Отговор
    е какво ще разследват?то се видя на видеото че мерцедеса бутна човека

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Кво туй

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "АЛ КУРОПАТКИН":

    То ясно щом и цацата се намеси чак, значи работата е много дебела
  • 4 ТАКА

    10 12 Отговор
    УПРАВЛЯВА БСП СЪС ЗАПЛАХИ И ТЕРОР !
    МАФИОТИТЕ ИМ СА В ДЕЙСТВИЕ, АКО ЛИ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА.......
  • 5 Обективен

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "АЛ КУРОПАТКИН":

    То на видеото се видя че триколката се удря в шофьорската врата на мерцедеса.
  • 6 Истината

    11 4 Отговор
    Полицаите от Харманли съставили първоначално акт за нарушение на инвалида Стефчо Тодоров, блъснат на 17 август от мерцедеса на бащата на президента Румен Радев – Георги. Явно униформените са поличила такава заповед от началник или просто са се престарали, погазвайки закона в интерес на бъщата на държавния глава. Именно заради това Тодоров е решил да се жалва, но на следващия ден се отказал. Информацията бе потвърдена и от Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, съобщи „24 часа”. Самият Тодоров път показа акта по Нова ТВ и обясни, че не се чувства виновен, но на него му е съставен акт. Той потвърди, че няма намерение да подава жалба срещу виновния Радев, защото се били разбрали.

    Анализът и проверката, която експерти правят по разпространения видео клип обаче категорично показват, че инвалидът с триколката е навлязъл в кръговото движение и пред него има знак, че е на главна улица, а мерцедесът на Георги Радев идва от странична улица, на която има знак - "Внимание, излизане на главна улица". Тепърва проверяващите от Инспектората на МВР ще трябва да установят, защо униформените са набедили инвалида.
    Източници на Faktor.bg твърдят, че на Георги Радев е направена с дрегер проба за алкохол. От общината в Харманли пък разказват, ден след инцидента президентът посетил баща си в Славяново, а на 20 август неочаквано променил програмата си и гостувал на кмета на града

    Коментиран от #10

  • 7 Прометей

    10 13 Отговор
    ХАХАХАААА.......ЕЙЙЙ НАЙ-ПОСЛЕ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ ИМА....ПРОКУРАТУРА..........ЗА.....81 ГОД. БАЩА НА......ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧИТАВ ДЪРЖАВНИК.......ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ..........

    Боклуциии......скоро ще разберете какви точно червии...ви чакат след разстрела......
  • 8 1122

    13 2 Отговор
    Нямаме прокуратура. Тя е поръчка.
  • 9 висок

    9 6 Отговор
    Паткооо, на човека с инвалидната триколка са му написали акт!!!!! Но протокол за ПТП няма!!!!
  • 10 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Интересно е, ако наистина има съставен акт на инвалида, какво пише в него. Ако триколката няма право да се движи по платното, а трябва да е по тротоара, може за това да има акт, а не, че е предизвикал катастрофа. Ако има право да се движи по платното, тогава не виждам как ще му пишат акт, след като е с предимство. Не дава знак за излизане от кръговото, което е негова вина, но не мисля, че играе роля в случая.
    Спокойно може да не го е видял заради слънцето, катастрофата не е нищо особено, чак пък МВР да си сложи главата в торбата за такава дреболия при управление на ГЕРБ особено....
  • 11 факт

    6 4 Отговор
    Е как ще знае, 2ма общински съветници са се погрижили.
  • 12 Минчо циганина

    9 1 Отговор
    Брейййй , какво ли знае тази прокуратура в България ,,знаят да взимат заплати и да крадат ,Божеее , до гуша са престъпни тези политици в България
  • 13 Пешо

    9 1 Отговор
    Я, че то за всяко пътно произшествие ли знае прокуратурата? Тази прокурорка или е адски тъпа или е завършила право във Аграрния университет. И двамата водачи са извършили нарушения по ЗДП и ППЗДП, но носят единствено и само административно - наказателна отговорност. Дребен инцидент, ама търсят под вола теле.
  • 14 Bahti

    4 0 Отговор
    Какво е ПроКуратурим?
  • 15 факт

    7 4 Отговор
    на видеото се вижда как триколката се забива в колата
  • 16 Олеле

    6 0 Отговор
    Това което се случва с проверките е прекалено.Най много да уморят някого ама тогава ще ми бъде интересно какво ще говорят.С крилата ракета трепят хлебарки
  • 17 CUKOVSKI

    4 1 Отговор
    PROKURATURATA VINAGI RAZBIRA POSLEDNA,KOGATO KOMUNIST IZVARSHI PRESTAPLENIE.
  • 18 цоле

    6 0 Отговор
    ПОЛИТПРОКУРАТУРА
  • 19 Антисоциалист

    1 1 Отговор
    Господа, виждаме тъповата провокация. Свързването на Президента Радев в публикациите с произшествие, в което участник е не той, а баща му, е нередно. Публикувания филм от инцидента е очевидно редактиран и недоказателствен, а публикуваните снимки са неинформативни. Тук публикуваната снимка показва положението на "триколката" от лявата страна на автомобила - наяпълно възможно е тя да е ударила автомобила и актът за нарушение да е правомерен. Възможно е и друго - това произшествие да е организирано, което се доказва от факта на редактиране на филма.
    Като Противник на Президента Радев считам, че е най-вероятно списувателите и тв-показвачите да използват случая в слугинство на Президента Радев и подкрепящата го - ще използвам израза на г-жа Корнела:"шайка", за да му дадат възможност да обвинява властите във враждебни му действия. Каквото и да е произшествието - използва се за злонамерена провокация.
  • 20 ПЕЕВ

    4 0 Отговор
    ЕЙ МРЪСНИ КОМУНИСТИ БЕ.КЪДЕ СИ БЕ РАДЕВ ИЗКАЖИ СЕ ,ЗАЩО СЕ КРИЕШ.
  • 21 Гост

    0 0 Отговор
    Президента и червената клика пак прикриха истината за себе си и така я показаха ясно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове