1 Март, 2012 10:55 1 387 0

Металурзите в Кърджали протестират за заплати

  • металурзи-
  • кърджали-
  • оцк
Металурзите в Кърджали протестират за заплати - 1
Снимка: Архив

Над 200 металурзи поставиха под обсада административната сграда на Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали още в 8.00 часа тази сутрин, предаде БГНЕС. Протестът е заради забавените от ноември месец 2011 година заплати.

Администрацията пък не е получавала пари от октомври миналата година. На някои от тях са дадени по един аванс от 100 лева и една заплата от 200 лева. Служителите на охраната пък не са виждали пари от 12 месеца, въпреки това продължават да работят.

„Заводът е мъртъв, има концентрат за не повече от 2-3 дни, а много от нас вече очакват съдия-изпълнител заради борчове към банките“, недоволстват работниците.

Изпълнителният директор Славея Стоянова все още не е слязла при протестиращите, въпреки настояванията им. Тя и синдикалните лидери отказаха да разговарят с журналистите, не им разрешиха достъп отвъд бариерата. Няма ясното дали собственикът на ОЦК Валентин Захариев ще пристигне от София за среща с металурзите.

По неофициална информация ОЦК е приключил 2011 година със загуби от 15 милиона лева. Работници разкриха, че и парите от взаимоспомагателната каса са изгребани до стотинка. В момента металурзи попълват масово заявления за напускане на работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА