Last news in Fakti

7 Март, 2012 13:10 1 461 0

Борисов прати Тотю Младенов при стачкуващите миньори и металурзи

  • тотю младенов-
  • мадан-
  • кърджали-
  • оцк-
  • горубсо-мадан-
  • миньори
Борисов прати Тотю Младенов при стачкуващите миньори и металурзи - 1
Снимка: БГНЕС

Социалният министър Тотю Младенов ще се срещне днес със стачкуващите в Мадан миньори и с металурзите в Кърджали. Визитата е разпоредена лично от премиера Борисов на днешното заседание на кабинета, на което присъстваха и областните управители на Смолян и Кърджали.

В 15 ч. Младенов ще бъде при протестиращите вече пети ден около 700 миньори в Мадан. Те не са получавали заплати от месец май миналата година, работят в примитивни условия. Общата сума, която собственикът на дружеството "Горубсо-Мадан" Валентин Захариев им дължи за заплати е 1 110 000 лева без осигуровките.

Вероятно привечер социалният министър ще посети Оловно-цинковия комбинат и ще се срещне със синдикатите. Металурзите стачкуват от 1 март също заради неизплатени от миналия октомври насам възнаграждения, а вчера стана известно, че са изчезнали личните средства на работниците от взаимоспомагателната каса и синдикалните членски вносове.

В 13 ч. в голямата зала на Бизнесинкубатора в Кърджали започва среща на всички заинтересовани страни по казуса в металургичния завод.

ОЦК - Кърджали е натрупал огромни задължения към работниците и служителите, в администрацията не са получавали заплати от септември 2011, спомагателните цехове очакват още 40% за октомври, останалите – от ноември. Охраната не е вземала пари от февруари миналата година. Около 120 души внесоха заявления за напускане на работа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА