Last news in Fakti

2 Март, 2012 09:23 1 076 0

Катуница под видео наблюдение

  • катуница-
  • симеон йосифов-
  • ангел
Катуница под видео наблюдение - 1
Снимка: БГНЕС

До края на март в Катуница ще бъдат монтирани камери. 80 % от нужните средства са осигурени. Това заяви пред БНТ кметът на селото Красимир Юруков, като допълни, че пред дома на Рашкови задължително ще има камери. Целта на видеонаблюдението е да се осигури спокойствието на хората и живота и здравето на децата на Катуница.

По думите на Юруков ситуацията в момента е спокойна. „С общи усилия на МВР, прокуратурата и местните власти, в Катуница има добър обществен ред, спокойно е. Поне засега нямам притеснения“, посочи кметът, като допълни, че няма опасност от нови размирици.

От своя страна, Веселин Христо – вуйчо на убития през септември 19-годишен Ангел, също заяви, че ситуацията в Катуница е относително спокойна. Той определи като стъпка в правилната посока осъдителната присъда, която вчера Пловдивският окръжен съд постанови на Симеон Йосифов, който уби племенника му.

„Абсолютната справедливост би се постигнала при разследване на поръчителство“, подчерта Христов. По думите му, е крайно време тези хора да бъдат осъдени за това лъжесвидетелстване. „В съда се говори истината. Съдът не е махалата в Столипиново”, добави той.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА