Last news in Fakti

8 Март, 2012 15:12 1 229 0

В ареста остават двама от Катуница

  • катуница-
  • съд-
  • спас христов-
  • георги йорданов

Пловдивският апелативен съд отказа да пусне от ареста двата от задържаните от с. Катуница. Съдът отказа да измени мерките за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Спас Христов, 39 години, и 31-годишния Георги Йорданов в по – леки.

Те са обвинени в това, че на 23 септември 2011 г. в с. Катуница при управление на лек автомобил „Mercedes” за обвиняемия Йорданов и товарен автомобил „VW” за обвиняемия Христов са нарушили правилата за движение и умишлено са причинили средна телесна повреда на повече от едно лице - Венцислав Гeоргиев, Валентин Костов, Атанас Васев и Петър Георгиев.

Съдът прие, че не са налице новопостъпили обстоятелства, които да разколебават както обоснованото предположение, че именно двамата обвиняеми са извършили умишлено престъпленията, за които се предвижда наказанието от 3 до 12 години лишаване от свобода, така и реалната опасност да извършат престъпление.

По делото има събрани достатъчно доказателства в тази насока. Съдът прецени, че е налице висока степен на обществена опасност, като взе предвид както 9 – те досегашни осъждания на Йорданов, така и лошите характеристични данни по отношение на Христов. Именно високата обществена опасност мотивира съда да приеме наличие на реална опасност от извършване на престъпление в случай на определяне на по – лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА