Last news in Fakti

3 Март, 2012 13:24 1 798 0

Хиляди се събраха на Шипка

  • шипка-
  • 3 март-
  • освобождение

Въпреки студеното време и снега хиляди българи се качиха днес на легендарния връх Шипка за честването на 134-ата годишнина от Освобождението на България, предаде БНТ. Да се поклонят пред паметта на героите дойдоха вицепрезидентът Маргарита Попова и вицепремиерът Цветан Цветанов.

Тържествата на върха започнаха със света литургия в шипченския храм "Рождество Христово", отслужена от старозагорския митрополит Галактион и свещеници от епархията.

В 12.00 часа на площада в подножието на връх Шипка се проведе тържествен митинг по повод Националния празник. В 12.30 часа пред Паметника на свободата бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България български и чужди воини, участвали в Руско-турската освободителна война.

Огромно задръстване се образува километри преди паметника на Шипка. Полицията спира  шофьорите, желаещи да се доберат до монумента 4 км преди него.

Стотици българи, измежду които малки деца и възрастни хора, вървят пеша, въпреки обилния снеговалеж.
Пътят към Шипка е почти непроходим  за леки автомобили. Въпреки многото свободни места за паркиране отстрани на пътя, хората са принудени да вървят пеша.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА