20 Септември, 2018 17:01 3 231 33

Отец Гелеменов: Бременни жени гинат на прокълнат път

  • бяла слатина-
  • попица

Само за няколко дни две жени, очакващи деца, загубиха живота си на отсечката между Бяла Слатина и врачанското село Попица.

"Над пътя тегне тежка прокоба, която трябва да бъде премахната. Това може да се случи, ако се съберат на едно място трима свещеници и направят просторен водосвет. С техните думи ще се изчисти проклятието, като задължително трябва да се отслужи и панихида за починалите, споменавайки имената им. И нещо важно - прокобата няма да падне с ръсенето на захар, както някои хора се опитват да го направят", коментира отец Гелеменов, пише в. "България днес".

Духовникът препоръча на всеки, който ще пътува по злополучното трасе, да мине преди това през църква и да запали свещ, за да се спаси от гибел.

Млада двойка загуби живота си между Бяла Слатина и Попица във вторник. 19-годишните младежи се удрят в дърво и загиват на място. Те очаквали първото си дете. В злополучния ден двамата се връщали от Попица, откъдето е момичето. Преди години именно там пламнала любовта им. Не след дълго младежът я открадва и двамата заживяват на семейни начела в съседното село Бъркачево. Във фаталния следобед съсед на бъдещите родители шофира зад тях. Щом вижда как колата им излиза от пътя, човекът веднага вика помощ. За жалост, дошлите на място лекари констатират само смъртта на двамата влюбени и тяхното неродено дете.

Само ден преди трагичния инцидент на същото място пътят взе още две жертви. Отново бременна жена, и то с близнаци, и нейното 2-годишно дете. Джигит без книжка се удари в дърво и опита да обвини починалата си приятелка за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    5 4 Отговор
    Кво сега и религиозни комуняги ли лансираме? След усвоената мутрокрация.

    Коментиран от #12

  • 2 Какво ще ги правим

    10 0 Отговор
    Тия ненормални шофьори -не знам. Имам чувството, че заради безотговорност и арогантност им и Господ няма да ги вразуми! Може ли ден да не мини и все жертви? Кошмар!
  • 3 екзорсист

    20 0 Отговор
    Войната по пътищата се толерира с липса на контрол, корупция, безнаказаност, лоши пътища, маркировка, купени дипломи и книжки, невежество, деморализация, дрога, чалга...
  • 4 Stefko 88

    9 0 Отговор
    Я! Бях го забравил тоя образ.
  • 5 Никой

    10 4 Отговор
    Най-много след тая панахида да умрът още повече хора!
  • 6 Валя

    10 6 Отговор
    Е за това ги ненавиждам тая паплач брадата , позволяват си да плашат хората , да им втълпяват страхове , що не хвана още двама колеги и не отидохте за водосвет а първо го казва по медиите защото спасяването на човешки животи не е безплатно , нали ? -безобразни двулични лицемери , ей такива са ...
  • 7 Koko

    7 1 Отговор
    Как може да наричате един разпопен и изгонен от църквата индивид отец и духовник? И защо му давате на този антихрист трибуна?
  • 8 Тоя па

    5 0 Отговор
    Откъде изпълзя?
  • 9 До писача от сайта

    2 0 Отговор
    Бременннна? С колко Н-та се пише?

    Коментиран от #11

  • 10 Дядо и е бремен

    2 0 Отговор
    Авторката Мария навярно е бременннна
  • 11 Цанко

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "До писача от сайта":

    С две н- та се пише! Бременна! Илитерати...
  • 12 Цанко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    Отчето е наци, лично го познавам! Заедно ходехме на събиранията на БНРП!

    Коментиран от #16

  • 13 среднощен

    6 1 Отговор
    Жалко за загиналите хора, Бог да ги прости! Пътят на страха не е правилния, когато търсим Бога..!? Този "свещеник" злоупотребява със сана си..! Насаждането на страх в хората от свещеника има за цел единствено и само материална изгода! Бог е Бог на Любовта! Свети апостол и евангелист Йоан Богослов казва- "... където има страх няма любов.."!

    Коментиран от #15

  • 14 Мършата

    1 1 Отговор
    Няма никакво проклятие, там просто цигани изхождат изпражнения на тях хлъзга, заради което колите катастрофират! Направете КЕНЕФИ да ходят, не да ходят на пътя да пускат "рибки"!
  • 15 Спец

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "среднощен":

    Ти шегуваш ли се? Страхът е в основата на труда. Може да е за добро и зло. Попа ви казва, ако искате вярвайте. Ами страхът от катастрофи, кара да шофираш внимателно. Ей, не го слушай тоя бог, този, който е диктувал стария завет на Мойсей е дявола, наричан още и Джаба, Джабол, йяхве. За някои неща е прав, за други не. Дявола е така, каже ти една остина, за да у повярваш и после десет лъжи, за да те закопае. Шопа е прав. Поисли, защо да не е прав?! Остави тия псалми, гледай Разума какво казва! Някой е правил проклятие? Защо? Да ср намери и да му се изгори патката, той е килър?! Поша да каже кой е тоя дявол и да му се отфеже патката с китайска нокторезачка от магазин за 1 лее! Черномагьосниците на кладата! Остави тая Библия там всеки го тълкува по кефа си! Гледай към Правдата, тя ще ти покаже какво трябва...! Ами намерете тфи попа и да го осветят!

    Коментиран от #17

  • 16 Ко рече

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Цанко":

    И аз го знам .Мъкнеше се с онзи Иван Иванов и зарибяваха селяните да се избиват помежду си на етническа основа
  • 17 среднощен

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Спец":

    Когато в Рая нашите прародители Адам и Ева имаха от всички блага, за да бъдат в пълнота "Божий образ и подобие" имаха най-вече нужда от свобода на волята! Бог им даде една заповет- "..от плода на дървото посред Рая не яжте, защото без това и ще умрете..." От любов към нас Той ни даде тази заповед, за да имаме свобода на избор... Когато нашите прародители изкушени от Сатаната съгрешиха, защото пожелаха да вкусят и вкусиха от "забранения плод", влезе смъртта в живота..! От смъртта ни освободи Христос със Своето Възкресение! Освободи ни и отново ни остави свободни да избираме между живота и смъртта, но този път знаейки, че има Вечен Живот..! В Този Негов акт на Любовта Му към нас хората се и крие и моралното ни задължение да откликнем и ние с любов..! Нашият живот не е нещо "празно" и "безцелно", той е дар от Бога и ние трябва да го изживеем достойно, за да имаме и надежда за най-великия дар, "Вечния Живот"! До Вечният Живот не може да се достигне със страх и омраза, а с постоянната жертва на християнската любов!!!

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 спец

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    Чудесно? А, сега ми го преведи на разбираем език! Ябълката на познанието е науката, а не просто ябълка. Човек се ражда, научава нещо и хуква по кефа си да прави нещо. А, Дявола непрестанно го изкушава. Вечен живот? Не вяреам в това. Тялото се ражда движи умаря старее умира. За всеки различно. Добри дела? Питай депутатиге паричколапци що е то?! Бай Добри бе светец. Не живя шовече от други, камо ли вечно. А в паметта на хората вижда се, не го почитат особенно. Библията? Ами тя е чисана от хора и е староеврейски исторически трактат но попроменен от Църквата по интереси. А в еврейския оригинал е като джихадистите, тотално презрение и терор над други народи. Ето и днес евреи са начело на Бългафия, ЕК.... да сме пл-добре други? На юдаисти не се предоверявай много! Даже и в Кабалла има много заблуда. Така, че не разбрах написаното в реалността. Да не учим? Те враговете ДС и други искат прост матрял да го манипулират. Евреи крадат технологиите от цял свят и блокират напредъка и на нас. А завета на прабългарите, далеч преди Йисус знаеш ли какъв е? -: - Убий бога змия в себе си! Остави само Пътя да те води и не се отклонявай от ндго,! Така каза ТангРа. И китайското ДаДао /Пътя/ и хиндуисткото Йога е подобно на това /игнорирай змията, 2-ката, бога, дявола в теб и върви по пътя самото то! А препоръчваш да не учим, да не познаваме, да сме прости ли? Те и поповете така проповядват, но поп автомобил не е направил, май и чешм

    Коментиран от #21

  • 19 Спец

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    Ето ти накратко моята религия: трепи Звяра, почитай Доброто! Виждаш ли,!? Цяла наука събрана в едно изречение. Няма клечене, няма псалми, ясно точно, за секунди се научава, а цял живот се опознава. А аз не я натрапвам, но според мен е правилната. Христос не е от този свят. Той е от идеалния свят. Тук зверовете са много и те мачкат. А Христос не те спасява.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 среднощен

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "спец":

    Не препоръчвам да не придобиваме знания..! "Ябълката" или "забранения" плод, всъщност това е придобитото опитно знание! Опит, означава сторено..!? В Рая имахме всичко!Единственото нещо, което "нямахме" беше опитното знание за смъртта..!? Бог ни остави свободни, именно като ни даде тази заповет, нека да поясня- "...не вкусвайте от този опит да сторите зло за да видите, че смъртта е зло! Доверете Ми се! Не забравяйте, че вие сте твари ако сторите зло то вие ще му дадете власт, то ще придобие "лице" и в крайна сметка и вас ще подчини...!" Това беше и предупреждението! Изкушението или лъжата на Сатаната беше- " няма да умрете, но ще станете като богове да знаете "добро и зло".."!? Трябваше да ни каже- няма да умрете веднага, но за вас ще започне да тече времето на преходното, за да добиете този "опит и знание" и на 70 - 80 години ще умрете. Това искам да кажа, че зло в Рая нямаше, то дойде, когато използвахме нашата свободна воля неправилно...! Завършекът на нашия "опит" и знание в този свят е и "вкусването" на смъртта, която нашите прародители избраха..! Нека този път да се доверим на Бога, Иисус Христос затова и победи смъртта със Своето Възкресение, за да ни даде отново свободата, въпреки смъртта да живеем с надеждата за Вечен Живот!!!
  • 22 среднощен

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Спец":

    Борбата ни със злото трябва да започне първо вътре в нас..! "... извади Първо гредата от окото си, за да видиш как да извадиш сламката от окото на брата си..."! А за псалмите и поклоните ще отговоря отново с думите на Христос- "... нищо добро не може да излезе от тоя род, освен чрез пост и молитва.."!? Вярващият човек е и най-голямата преграда пред "злото"..! Затова са и усилията на съвременния свят да подчини Православието!? Защото в Православието се пази ИСТИНАТА!!!
  • 23 Спец

    1 0 Отговор
    Да, това, което описа е така. Една буква, променя света. И аз се дразня, че коментирам с грешки, но е, защото клавитурата е малка, а пръста дебел. А смартфона е 5.5 инча и на теория е добър... Но нищо не е по-добро от 15 - 17 инчов лап топ. Сори. Правилно го описа. Но не можем да победим смъфтта, ако не убием Сатаната. А той е многолик и навред и в нас и навън. Така, че ако е до индивида, може да стане йога и да си живурка в рая, но няма как да се прояви в реалния, а не само ментален свят. Всичко започва с мисъл идея, после желание, после труд и ако стане виждаш реалното. Бог е дух, идея, а реалнодтта е проявеното. Затова, че тук или си йога и стоиш или не си и нещо правиш? Но и йога да си, ако лудите ти озпраскат една бомба като в Хирошима, пак няма да оцелееш. Смъртта на тялото и душата са различни неща. И духовните учители плямпат все за Бога, но все пари искат? Имаш право, относно изкушението, но без изкушение и Адам нямаше да зарадва Ева... Изкушението е желанието и ако го приемем правим реалността. Прав си, но не ме грее това. В тоя свят Сатаната е насред, дори в етера, под земята, в нас, другите. И трудно ще го победиш ако не се откажеш от всичко пари труд жена деца... Само йогите отшелници са сторили описаното, но те не правят нищо друго. И пак телата им един ден умират. Окислителни процеси и други.

    Коментиран от #24

  • 24 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Спец":

    За йогите не знам, знам само, че мощите на светците са нетленни..!? Свети крал Стефан Милутин и Свети Иван Рилски Чудотворец са най-близко до нас..! Не ви обеждавам да промените Вашите възгледи, просто излагам моите...!

    Коментиран от #25, #30, #33

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Спец.":

    Отново имаме свободен избор...!? Важно е да не забравяме, че ще даваме отговор за това как сме ползвали свободата си..! Бог не иска да страдаме, но Неговата любов към нас хората, Го "заставя" още да търпи нашите безумия, за да имаме свобода..! За жалост, все по-малко хора разбират Неговата милост и дълготърпение правилно!? Но и това ще свърши..!? За истински вярващите християни смъртта не е страшна, тя е "придобивка", както казва св. апостол Павел...!

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Спец

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "среднощен":

    Приятелю, защо мислиш, че има някой, като Йисус, седи в облаците и ни зяпа и дърпа конците? Това е утопия. Халюцинация. Има много същества в космоса и правят какво ли не. Ето и Дънов постоянно приказва за Бог, любов, ала май имат някакво центфално Слънце за Бог? И взе приказва да сме се слеели с тази светлина. Добре, но аз за какво се мъчих в тоя скапан свят? Ми да бях умрял хиляди пъти досега. И киселина съм пил и Стамболийски съм преплувал от край до край и с какво ли не съм нараняван, защо не умрях ами зедя сред тия лудижс техните казарми, ЕС, НАТО, Боко, Цецки, Цаци и битови крадци, имигранти....??? Защо човек да прави нещо изобщо? Ако ще търси дамре и да стане част от светлината на Бога, да бъфкам в контакта и да не се мъча да ходя на работа, тиквата да лапа пари и да ми вдига прага и осигуровките? И на мен не ми се живед с такъв свят, иде ми да го затрия, но не искам да умрат много добри хора, диви животинки, растения... А алчните добитъци човешки насищане нямат да паразитират и ти носят простлтии. Ти мислиш ли, че бих останал сред тия сбъркани паразити, дето ти носят само фобия? Аз свободен бях по-щастлив като нечоеек, само като видя мутрите на крадливи политици и битови рецидиви и ми иде да трепя. Как да живея в такъв свят и да съм щастлив?
  • 28 Спец

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "среднощен":

    Приятелю, защо мислиш, че има някой, като Йисус, седи в облаците и ни зяпа и дърпа конците? Това е утопия. Халюцинация. Има много същества в космоса и правят какво ли не. Ето и Дънов постоянно приказва за Бог, любов, ала май имат някакво центфално Слънце за Бог? И взе приказва да сме се слеели с тази светлина. Добре, но аз за какво се мъчих в тоя скапан свят? Ми да бях умрял хиляди пъти досега. И киселина съм пил и Стамболийски съм преплувал от край до край и с какво ли не съм нараняван, защо не умрях ами зедя сред тия лудижс техните казарми, ЕС, НАТО, Боко, Цецки, Цаци и битови крадци, имигранти....??? Защо човек да прави нещо изобщо? Ако ще търси дамре и да стане част от светлината на Бога, да бъфкам в контакта и да не се мъча да ходя на работа, тиквата да лапа пари и да ми вдига прага и осигуровките? И на мен не ми се живед с такъв свят, иде ми да го затрия, но не искам да умрат много добри хора, диви животинки, растения... А алчните добитъци човешки насищане нямат да паразитират и ти носят простлтии. Ти мислиш ли, че бих останал сред тия сбъркани паразити, дето ти носят само фобия? Аз свободен бях по-щастлив като нечоеек, само като видя мутрите на крадливи политици и битови рецидиви и ми иде да трепя. Как да живея в такъв свят и да съм щастлив?

    Коментиран от #29

  • 29 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Спец":

    Бягството не е решение..! Дали животът ни се е превърнал в бягство, обаче, това може да ни покаже само нашата съвест!
  • 30 Спец

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "среднощен":

    Не е до смъртта. Тя може да се случи изведнъж. Страшнотоже, че такива човечета, дето Бог жи е създал като Боко, Станишев, Ротшийлдови, Гоце, Живков, Адолф, Абу алБагдади, битови крадци, рецидиви, какви ли и къье ли не за да лапат като парсзити наготово, впрягат системата да им робува. И тоя същия Христос гледа като маллумна патица и вместо да раздаде справедливост ми шлямпа да съм го последвал? Ми последвах, давах, раздавах, правих добрини, забравих себе си и без нищо да искам и какво? Хайваните си купонасват, плащаш им слугуваш им, и напразно пилееш живота си. И затова ли съм учил 22 години, просто да робувам на скапани зверове и да умра? Ами сз миналата година само над 100 пъти щях да умра. И какъв е смисъла да търпя добитъци да ме крадат и експлоатират и да съм тук? Ами по-добре да ги затрия и да се махам. Тоя Христос не ме влече минал съм му през кръста и безсмислието. Ще ида далеч от звездите, там е чисто и спокойно. А ти за какво живееш? Да дочакаш пенсия от 300 лева и да слугуваш на ония получовеци Костов, Винету и хиляди като тях? По_добре да умра и да съм свободен. Тия само като помисля за тях и се сешам за напалм. Аз съм бил християнин, но повече не бих станал. Погрешно е. Правилното е: око за око, зъб за зъб!

    Коментиран от #31

  • 31 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Спец":

    Не съм съгласен да наричат Този, Който Се разпнат заради мен така! Той Се разпнат за всички ни, но не всички приемат жертвата Му..! Тук спирам, но за последно да Ви кажа нещо лично и съкровено! Аз също бях на ръба на човешкото безумие и нямах надежда, просто се помолих и всичко се преподреди. Но сега като си помисля, имах добрите обстоятелства да бъда до добри хора, които ми посочиха Истинният на Когото да се помоля...! Обстоятелствата също са във властта на Бога! Тоест отново проумях, че Той ме е спасил..!

    Коментиран от #32

  • 32 Спец

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "среднощен":

    Разпирам те, правилно. Проблема ми е, че не съм отчаян, нито депресиран, а невиждам смисъл да продължа такъв живот - своите те лъжат, предават, прецакват,. Може би трябва да замина нанякъде за година две по свдта. Когато отида в Полша и ми става по-леко. Тук в родината и ми мирише въздуха на корумпирана мафия и безсмислие. А фуражкитежне искат да я разчистят, нито Темида. Аз не хуля Христос, той е добър човек, нали такива уважавам. Не приемам възгледите му, пфоверил съм гк лищно. Не искам да се моля никому вече. Миналата година в най-важен за мен момент, шо-"значим ог всичко досега, Акура Мазда, Ордмузд ми обеща нещо и ме излъгга. От този миг не искам да вярвам мникому повече. Разбира се до определено ниво на някои хора да. И аз спирам. Искам също да кажа, че хората не е добре да присмиват попа, а да го послулат! Този човек знае какво говори. Колкото до религията, проверих и Дънов и Йисуси БПЦ, Дао, Конфуций, танжин, Дао дъ Дзин и други. Те обогатяват светогледа. И се убедих отново, че трябва да разчиташ само насебеси. Приказката за Неволята си чул, нали? Тя и огледалото са Истината Пътя и Живота. Йогите го прилагат също. Културистите и други. Доброто да е с теб!
  • 33 1234567

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "среднощен":

    Много точно казано! Само че се пише "убеждавам" ! 😋
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове