Last news in Fakti

6 Март, 2012 08:05 1 362 2

Започва процесът срещу Боевски

  • гълъбин боевски-
  • бразилия-
  • наркотрафик

Олимпийският ни шампион Гълъбин Боевски застава днес пред съда в Бразилия. Процесът започва с разпит на свидетели. Делото е насрочено в районния съд в Гуарульос, в новооткритата сграда на федералното съдилище, където се гледат делата на лицата арестувани на международното летище "Кумбика" за трафик на наркотични вещества.

Леандро Перейра, бразилският адвокат на Боевски обясни пред БНТ, че делото ще се гледа при закрити врата. На заседанието ще присъства временно управляващият посолството ни в Бразилия.

"Дори не искам да допусна, че Боевски ще бъде осъден. Надявам се да бъде оправдан", заяви Перейра. По думите му е трудно да се определи кога съдията ще се произнесе. Без да се ангажира с прогноза, адвокатът предположи, че това може да стане след 10-15 дни.

Щангистът Гълъбин Боевски бе задържан на летището в Сао Пауло през месец октомври 2011 г. с 9 килограма кокаин в багажа и оттогава е в затвор в Бразилия. Наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара, докато Боевски и дъщеря му Сара се готвеха да отлетят през Мадрид за България от летището в Сао Пауло.

На 15 декември 2011 г. бе повдигнато обвинение на Боевски за наркотрафик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срещу наркотиците в БГ

    1 0 Отговор
    Абе хора стига сте ни занимавали с този нарко дилър. Немога да повярвам че не е знаел за наркотика в куфарите.
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    i az sam sreshtu drogata s koiato troviat decata ni no ako e nevinen i samu slojili narkotika dano da izlezne suh ot tia l..na