Last news in Fakti

30 Септември, 2018 20:55 2 467 27

Радев опитва да спаси единството в БСП

  • румен радев-
  • бсп-
  • бзнс

БЗНС със специално изявление

"С призива си за единение, Радев прави опит да спаси единствено БСП от разцепление и другарката Нинова от изгонване". Така започва декларация от партия БЗНС, цитирани от News.bg, по повод словото на президента Румен Радев на 28 септември по повод Владайското въстание.

"Как ще единява нацията с бивши ДС агенти, работейки срещу националната памет на българите", питат от партията на бившия военен министър Николай Ненчев.

Те определят речта на президента по повод Войнишкото въстание като рекламен ход, който скрепява единството в партията, от която е издигнат за президент.

Според декларацията на земеделската партия на вчерашния форум на БСП Нинова е спасила лидерството си въпреки разлепените листовки за нейната оставка.

"Стратегията в ляво, дирижирана от Кремъл, включва нов проект около Румен Радев, който да партнира в бъдеще на БСП, с цел овладяване на властта в държавата. Така начертаният път не включва разкол в редиците на БСП и Радев се погрижи да го потуши", пишат земеделците.

Според БЗНС президентът се подготвя да оглави политическо движение през октомври.

"По уж спонтанния призив на бивши агенти от ДС за единение е поредната му злоупотреба с дадената му публична власт. Президентът не е избран за да обслужва партията, която го е издигнала, а още по-малко личните си политически амбиции", пишат от партията на Ненчев.

"БЗНС припомня на Радев, че българската нация носи демократично самосъзнание и чувство за национален суверенитет. Ние не се кланяме пред Кремъл и пазим свободата и независимостта на държавата си", пишат от БЗНС.

От партията припомнят отсъствието на държавния глава по време на отдаването на почит към жертвите на комунизма - на 1 февруари.

Припомняме, миналата година той написа закъснял пост във Фейсбук, тази година също отсъстваше от официалните възпоменания.

Днес на България е нужно национално единство, а не единение на Радев с БСП в политически проект с компрометирани фигури от силовите структури на комунистическия режим, завършва декларацията на БЗНС.

Малко по-рано от ДСБ излязоха с декларация, че приемат призива на президента Румен Радев за единение на нацията, но поставиха пет условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерт

    30 33 Отговор
    Тия пак нищо не са разбрали, ама коментират.

    Радев не е длъжен да присъства никъде. РАДЕВ РЕШАВА къде да отиде и какво да говори.

    А колкото до БСП - тя 100 години не се е разцепила, седерастите все разцепена я виждат.

    Коментиран от #7, #12, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 vvvvv

    22 4 Отговор
    А кои бяха тези? Това е важно, а не какво са декларирали.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    20 13 Отговор
    Към господинчото от бзнс-от какво е независима България в момента -само от теб защото не си имал възможност да я яхнеш
  • 7 Бългрски гражданин

    34 27 Отговор

    До коментар #1 от "експерт":

    БСП е престъпна организация и е крайно време да бъде забранена със закон за национални предателства , подривна дейност срещу държавата и геноцид спрямо българския народ. Импийчмънт за Радев ако той се опитва даучаства в подривната конспираторскА ДЕЙНОСТ НА ТАЗИ ПАРТИЯ и ако се опитва използвайки поста си на държавен глава да се вкл в политиески проекти.

    Коментиран от #25

  • 8 Пенчо

    21 29 Отговор
    Радев е единствената алтернатива на българския народ. Всичко друго е дрънканица опитваща се да подрони авторитета на президента. За щастие народа вече се опари не един или два пъти и натрупа опит. Така, че такива дрънканици и простотии не струват вече пукната пара. Платените мекерета и те да си пишат не е проблем

    Коментиран от #10

  • 9 Антисоциалист

    18 8 Отговор
    Господа, нито Президентът Радев, нито БСП имат нещо общо с Владайското въстание. Те спекулират с въстанието за да крадат от уважението към героите му. Нищо общо не могат да имат полит-ортаците на монарха Симеион Кобурггоски със загиналите фротоваци републиканци - убивани по царската заповед на дядо му Фердинанд, та и с артилерия на германския кайзер. Нищо общо не могат да имат БСП и ставленика й нито с републиката ни, нито с народа ни, нито с въстанията му. Не единение искат спекулантите с кръвта на народа ни, а власт над него и покорството му на тях. И така, г-да републиканци, да кажем на крадците на чужда смърт, чест и достойнство: "Няма да минете! Ще преминем!". "No passaran! Passaremos!"
  • 10 Конституционалист

    24 8 Отговор

    До коментар #8 от "Пенчо":

    Никакъв опит не е натрупал народа , видно е от това което пишеш. Този МИСТЪР БИЙН противаоконституционно се вмъкна в Президенството . Като военен той е безпартиен и докато е на служба приема номинация за кандидатиране за президентот една партия зад гърба на своите началници ' министър Председателя и президента без да ги информира. Това си е жив ПУЧ.Ако желаеше да се кандидатира той трябваше първо да напусне редовете на въоръжените сили и тогава да се впуска в изборна надпревара.
  • 11 Ооооооооо

    4 1 Отговор
    Е дреме ни за БШБ и останалите паразити
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ефтини сензации

    20 13 Отговор

    До коментар #1 от "експерт":

    Бсп трябваше да бъде забранена още на 10 ноември 1989г!

    Коментиран от #16

  • 14 Ефтини сензации

    17 13 Отговор
    Комунистическото простолюдие продължава с пълна сила....

    Коментиран от #18

  • 15 955

    16 7 Отговор
    Знае ли някой какво щеше да остане от София, ако школниците от ШЗО /тогава позиционирано в София - долни Лозенец /, юнкерите от военното училище , 4 германски роди и артилериска батарея не бяха заели позиции на линията: склоновете на Витоша при с. Княжево и района на кв. Захарна фабрика? Подбудените от комунистите и водени от комуниста-земеделец Райко Даскалов въоръжени мъже, след упорити боеве, са разбити буквално пред София. Равносметката е около 400 убити възстанници и около 40 защитници на София. Просто държавата не е имала друг полезен ход, след многократните опити да се постигне разбирателство. Така, че тоя комунистически генерал да си ходи на Позитано и там да си хортува за единение.
  • 16 Боко

    7 12 Отговор

    До коментар #13 от "Ефтини сензации":

    Ако я бяха забранили сега кой щеше да управлява.Герб са автентичното БКП.

    Коментиран от #17

  • 17 Плешив военен тъпанар

    14 8 Отговор

    До коментар #16 от "Боко":

    Този тиквеник на снимката е прост като гъдулка! И прилича на бай Тошо от 60-те о 70-те години на миналия век.

    Коментиран от #19

  • 18 Граматиков

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ефтини сензации":

    Съгласен съм с тебе,но се пише евтини,а не евтини.
  • 19 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Плешив военен тъпанар":

    Ника,точно говори за теб какъв си.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пешо

    8 12 Отговор
    Президента има предостатъчно електорат - за справка - разгрома на Цачева.
  • 22 гост

    5 3 Отговор
    Тоя е ходеща карикатура - един от тримата глупаци на ченгето Доньо Донев ...
  • 23 Либерал

    5 1 Отговор
    Една елементарна грешка през 1990 г. до какви пагубни последствия доведе държавата. Ако бяхме направили това което направиха другите соц. страни от Европа да забраним със закон участие във власта на хора принадлежащи към бившата ДС, до сега да сме забравили какво е било комунизъм, щяхме да бъдем 10 пъти по-добре и най важното единна и силна нация насочена в една посока във времето за 50г. напред. Различията в програмите на партиите щяха да са незначителни, което води до стабилни мнозинства и просперитет.
  • 24 ПЕЕВ

    5 3 Отговор
    ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ И ЗА ДЪСКА ЗА КОЧИНА НЕ СТАВА.
  • 25 Русенец

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бългрски гражданин":

    Нещо си се объркал - престъпната организация е ГЕРБ - наследник на ВИС и СИК!

    Коментиран от #26

  • 26 Еленко

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Русенец":

    Сега вече излъга яко .Вис и Сик са хора на БКП-БСП . Справка , какво каза ченгето от ДС Цвятко Цветков за тях , маргините и др. мутри : Не може така ,това са наши момчета . Ваши са си и ще си останат вечно ваши , не само товва ,но и всички консултанти на мутрите бяха ченгета от ДС.
  • 27 ГаГаНима

    3 1 Отговор
    Ал Бънди противоконституционно се вмъкна в Президенството . Като военен той е безпартиен и докато е на служба не може да приема номинация за кандидатиране за президент от една партия зад гърба на своите началници : министър Председателя и Президента без да ги информира. Това си е жив ПУЧ.Ако желаеше да се кандидатира той трябваше първо да напусне редовете на въоръжените сили и тогава да се впуска в изборна надпревара.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове