Last news in Fakti

7 Март, 2012 16:01 1 047 0

„Горубсо-Мадан“ с режим на тока заради неплатени сметки

  • горубсо-мадан-
  • ток

ЕVN България преустанови частично захранването с електрическа енергия за обекти на „Горубсо-Мадан“ АД, съобщават от дружеството като уточняват, че това е станало в 14:00 ч. днес. Причината е неплатени задължения за консумирана електроенергия от страна на минната компания, които към момента възлизат на шестцифрена сума.

За да бъде запазена сигурността на съоръженията на „Горубсо-Мадан“ АД и на работниците на минното дружество, ЕVN България не пристъпи към цялостно преустановяване на електрозахранването, а установи график, според който „Горубсо-Мадан“ е 3 часа без електрозахранване и 2 часа с електрозахранване. Графикът на изключването е съставен с оглед максималното запазване на сигурността на съоръженията.

За пристъпването към тази крайна мярка и за конкретния график на изключването EVN България информира ръководството на „Горубсо-Мадан“ АД и институциите на 6 март 2012 г. - ден преди въвеждане на ограничението. Това е направено както по електронна поща, така и директно по телефон.

Допълнително с цел безопасност сътрудници на EVN България координираха действията по ограничаване на електрозахранването с енергийните специалисти на „Горубсо-Мадан“ АД.

През февруари 2012 г. търсейки най-добрия и компромисен вариант за уреждане на хроничните задължения на „Горубсо-Мадан“ АД, EVN България удовлетвори молбата на ръководството на дружеството за отсрочка при изплащането на задълженията за консумирано електричество. За съжаление, въпреки това и към момента минното дружество продължава да не обслужва своите задължения, за размера на които е уведомено последно с писмо на 6арт 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА