Last news in Fakti

8 Март, 2012 08:28 1 002 2

Ананиев не искал бонуси, но му ги дали

  • кирил ананиев-
  • бонуси

Бившият зам.-министър на финансите Кирил Ананиев обяви, че не искал да взима бонуси. Въпреки това, той е получил рекордната сума в размер на 540 хил. лв. Дори бил наречен емоционален заради отказа си от премии, призна самият той пред бТВ.

Бонусите не са морални, заяви бившият зам.-министър, който е един от малкото зам.-министри, който е бил в правителството на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Ананиев обясни, че точно, защото смята бонусите за неморални, той ги е дарявал за болни хора. Той обаче не може да докаже даренията си, тъй като няма документи за всички финансови акции.

Бившият зам.-министър поясни, че изплащането на допълнителните суми е напълно законно, тъй като е предвидено в нормативната уредба. „Многократно съм настоявал системата да бъде променена и да се премахне изплащането на бонусите", заяви той. „По-добре енергията на политиците да се насочи към изчистване на този механизъм", каза Ананиев.

Кирил Ананиев одобри поетата политка от правителството за връщане на бонусите от политически назначените държавни служители. Той дори призова бившите си колеги от кабинета на Тройната коалиция, ако не са дарили парите, да ги върнат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    0 0 Отговор
    Нагли престъпници са тези червени ...........
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.