Last news in Fakti

3 Март, 2012 13:53 970 0

Близки на Мирослава събират подписи за промяна в НК

  • мирослава николова-
  • подписка-
  • нк

Над пет хиляди подписа са събрали приятели и роднини на убитата Мирослава Николова от Перник в подкрепа на исканията им за промени в Наказателния  кодекс. Те настояват за доживотна присъда без право на замяна за предумишлено убийство и казват не на условните присъди и споразумението между прокуратурата и хората, отнели човешки живот.

Подписи се събират не само в Перник, но и в други градове - Самоков, Благоевград Варна, Бургас, а от днес и в София - на метростанция Сердика.

За да бъде внесена тази подписка в парламента, под нея трябва да се подпишат 300 хил. души.
Трупът на 17-годишната Мирослава Николова от Перник бе намерен на 12 януари 2012 г. Тя изчезна на 7 ноември 2011 г., вечерта след тренировка по таекуон-до в Перник.

Задържани бяха двама за нейното убийство, но единият от тях се самоуби. Впоследствие полицията установи, че убийците са имали намерения да убият момичето, независимо от това дали ще получат откуп или не.

Зверското убийство предизвика буря от негодувание в Перник, където бяха организирани няколко големи протеста под мотото: „Още едно невинно убито дете, още един престъпник ще бъде на свобода! Нека спрем това!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА