9 Октомври, 2018 08:20 8 769 34

Безхаберие! Адска катастрофа на АМ „Тракия“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ам "тракия"-
  • магистрала-
  • ихтиман-
  • сметище-
  • катастрофа

Запалено край Ихтиман сметище и мъгла са предизвикали инцидента

Безхаберие! Адска катастрофа на АМ „Тракия“ (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: Венци Христов/Фейсбук

Седем са колите, пострадали във верижната катастрофа на магистрала "Тракия" край Ихтиман, предаде bTV.

Три от колите са тежкотоварни, 4 - леки автомобили. Ранени са четирима души. Няколко спешни екипа вече са на място. Един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, допълниха от БНТ.

Става въпрос за млади хора, до 40-годишна възраст, в това число и една жена.

Двама са пострадалите от катастрофата до Ихтиман. Те са приети в спешното отделение на столичната болница "Св. Анна"-София АД, съобщиха от здравното заведение. Това са жена на 40 г. и мъж на 30 г.. И двамата са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, а мъжът с фрактури на двата глезена, уточняват от болницата.

Един мъж е приет във Военна болница.

Безхаберие! Адска катастрофа на АМ „Тракия“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Венци Христов/Фейсбук

Обходният маршрут е покрай село Лозен.

Както и миналата година, така и тази причина за катастрофата е сметище, което е запалено. Имало е ниски мъгли и заедно с дима от горящия боклук видимостта е била намалена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукундур

    37 0 Отговор
    И нека деня започне пак със лпша новина,то хаберие ще доживеем ли да видим
  • 2 333

    18 3 Отговор
    Вдигай глобите!
  • 3 1234

    11 0 Отговор
    "Адска"!?!?
  • 4 Робот

    16 0 Отговор
    Дебилиада!
  • 5 мдам

    42 1 Отговор
    Всяка година едно и също. Мерки не се вземат. Усвояват се едни пари, а резултати никакви.
  • 6 Фъстък

    11 0 Отговор
    Събирай глобите!
  • 7 gsgsg

    26 7 Отговор
    Бас държа ако тези не са карали като идиоти. Най-накрая държавата да си влезе в ролята и като в Сърбия да ги съди, глобява, отнема коли и книжки та да миряса тая пасмина.
  • 8 Незнаещ

    12 0 Отговор
    Къде се намира село Лозен край Ихтиман?

    Коментиран от #10

  • 9 А БЕ

    14 2 Отговор
    Масова неграмотност и купени свидетелства за правоуправление на МПС !
  • 10 И ти си Правец

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Незнаещ":

    Ако няма такова село до Ихтиман до го има на 50км при влизането в София
  • 11 Миризлив Пор

    23 5 Отговор
    Предния път като се запали сметището сложиха знаци "при дим и мъгла намалете скоростта" и си измиха ръцете като Пилат Понтийски. А щом има такава заплаха за живота и здравето на хората как така никой не се усети да разкара това сметище да не се повтаря трагедията?
  • 12 Слаба Държава

    21 2 Отговор
    На кой е безхаберието ???????
    На запалилите сметището !
    На напусналите мъглата ?
    Или на тези които при намалена видимост шофират като ОБЕЗУМЕЛИ ??????
  • 13 ааааааааааа

    25 1 Отговор
    Карат като бесни. Ми като виждаш такава мъгла , веднага намаляваш и пускаш всички фарове дето ги имаш. Отпред и отзад.

    Коментиран от #15

  • 14 МЕНГЕМЕТО

    11 3 Отговор
    ОВЧИ НАРОД ОСТАНА САМО
  • 15 Миризлив Пор

    23 14 Отговор

    До коментар #13 от "ааааааааааа":

    Само се питам вий нормални ли сте?
    Ако не сте забелязали катастрофата е станала в тъмната част на денонощието така че дима и мъглата няма начин да се видят от далеко, виждаш кога си вече вътре а този зад теб няма как да те види само ще види че ти изчезват задните габарити, види ли ги вече е късно. Ако не сте забелязали това е МАГИСТРАЛА с прилична настилка и там ограничението е 140 така че не ми говорете '"карат като обезумели" - ако искате да сложим и по магистралите легнали полицаи на по 50 метра да не можем да вдигаме повече от 30 и "да пазим живота". И най-вече когато има ДИМ няма плавното влизане като в мъгла да се усетиш и отнемеш скоростта а директно си в нищото. Аман от "диванни специалисти".

    Коментиран от #20, #22, #33

  • 16 Щастливеца

    18 1 Отговор
    Бай Ганьо е жив ! Стани рано , напопържай , "ф-ф-фаталния " все едно че хващаш някого за гушата. Безхаберие !Адска катастрофа!Международното положение е виновно , джендърите са виновни , Борисов е виновен , Герб лично са запалили сметището и са докарали мъглата. Искаме смяна на системата , предсрочни избори , излизаме на палатков лагер по този случай , поставяме ултиматум до 3 дни мъглата да изчезне или преминаваме в безсрочна стачка .............. Ганьо-о-о-о някога ще поемеш ли лична отговорност за нещата ,които се случват около теб ,ще излезеш ли от личното си безхаберие и адската си простотия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #23, #26

  • 17 Ефтини сензации

    5 4 Отговор
    Сега вече знаем какви катастрофи стават в ада....
    Поради високата задименост в ада, все пак дяволите огньове кладат за да възвъряват грешниците в казана, им се задимяват пътищата и катастрофирват.
    Като се има в предвид какви обитават ада, то би трябвало да се предположи, че шофирането по адовите магистрали е почти като по българските. Пъха си главата в жабката, на педала на газта една тухла и после адска катастрофа.
    То си е вярно, че от как комунистическото простолюдие завзе властта с помоща на руското комунистическо простолюдие, в България все едно се отвориха портите адови и ада слезна на тази прекрасна земя....
    А колко по лесно би било да се кара разумно....
  • 18 xxxx

    4 0 Отговор
    И сега ако няма наказани сме наистина овчи народ !!!
  • 19 ДОКО

    4 9 Отговор
    ТАКА ИЗГЛЕЖДАТ МАГИСТРАЛИТЕ НА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО..СТРОЕНИ С ПООКРАДЕНИ ПАРИ И НЕДОМИСЛЕНИ..ГЛЕДАЙ БЪЛГАРИНО И СЕ УЧИ..И ДА НЕ ЗАБРАВЯШ ДА ГЛАСУВАШ ПАК..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 месара

    9 0 Отговор
    ако бсп_то беше на власт такива неща нямаше да се случват, даже и мъгла нямаше да пада,........ нали другаре
  • 22 КАТ

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив Пор":

    Порчо , ограничението не е 140 по време на мъгла ,сняг ,дъжд ,намалена видимост. Така ,че ако караш със 140 при тези условия си е направо лудо каране.Второ ,непрестанните катастрофи през последно време , ударените автомобили и хора показват абсолютен идиотизъм нa хората управляващи автомобили.

    Коментиран от #25

  • 23 Иво

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Щастливеца":

    Те даже няма да вдянат какво им написа.
    То "народа"си чака поредния Месия,да дойде отнякаде и да ги оправи!
    Ако не е месията,на братушки се надяват!
    С наджда за "оправяне"и псувня на уста "търчи" народа напред!

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Миризлив Пор

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "КАТ":

    Никога не съм казал че трябва да се натиска със 140 при намалена видимост, определено трябва да не си у ред с главата да натискаш с толкова особенно нощно време. Просто при пушека много рязко се ограничава видимостта, когато е тъмно просто нямаш възможност да видиш "стената" от далеко и да намалиш скоростта, времето ти за реакция е секунди и те е шубе някой отзад ако се забави със спирачката да те нацели отзад а ако ти се забавиш да не удариш предния, точно в началото стават катастрофите. При положение, че се знае проблема и това че задимява магистралата трябваше до сега да заринат сметището (което е затворено между другото) да не се пали повече и този проблем повече да не се появява. За многото убити и ранени по пътя съм съгласен с теб, спор няма НО ако я няма причината няма да се повтаря и проблема, в случая 2 знака не са решението.
  • 26 Ефтини сензации

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Щастливеца":

    След 1944г гените на Българина бяха подменени с най долната прослойка на простолюдието. Днес сме свидетели на манталитета, липсата на възпитание, липсата на всякакъв разсъдък у 99% от поселението на тая територия.
    Ще трябва да минат векове за да се оправи това което комунистическото простолюдие унищожи....
  • 27 боцмана

    13 0 Отговор
    Катастрофи са ставали стават и ще стават , че нашите "компетентни"органи не вършат нищо в превантивен характер това отдавна също е ясно като бял ден . Страшното става след катастрофата , започва се едно мотане около инцидента , оглежждане , разни коли на МВР „ пожарни линейки(Дори и ако няма нужда от тях) , и започват километричните задръствания. В нормалните страни наред с линейките , колите на МВР и пожарните Пристигат и от пътното , Махат секция от мантинелата преди и след инцидента , освобождават движението и "компетентните "органи си вършат работата на спокойствие. Също така ако има алтернативни пътища , застава кола на МВР и отбива движението по обиколни марщрути. Но при нас не е така и обикновенно около един пътен инцидент понякога стават още няколко. Ето на това аз казвам пълно безхаберие и непрофесионализъм. Смятам , че хиляди от нас са попадали в подобно положение и са висели с часове по пътищата.
  • 28 Шаран БГ

    3 3 Отговор
    "Незнаещ № 8 " В милата Българийка има 5 /ПЕТ/ населени места с име ЛОЗЕН . Покрай което и да минеш /без софийския Лозен/, все ще избегнеш мястото на тази катастрофа !! Те това е география по нашенски ! Господа управници, намалете максималната скорост на автомагистралите на 120 км/ч ! Стрикто съблюдавайте за спазването и !! Скоростта убива !!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    8 1 Отговор
    Преди две години, качвам се на Хемус и мъгла ама като мляко... Пуснах всички светлини, хванах един камион с много силни задни светлини и с 40км/час се "залепих" за него. Видях че нещо голямо с добри светлини направи също зад мен. Движихме се колона с 40.

    През лявата лента ме изпреварваха безсмъртни с над 120....
  • 31 pazenek

    2 0 Отговор
    Кара се внимателно, но не е гаранция, че няма да ви удари някой отзад. Намерете виновен: шеф на БКС, КМЕТ или някой бушон!!! О,Българио!!!
  • 32 КЪТ СА НАУЧИТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ ЖЕ ПЕ ТО

    1 1 Отговор
    ТОГАЗ ША СТЕ В БЕЗОПАСТНОСТ. СУЛЮ ПУЛЮ КАЧЕНИ ПО САМИ В КОЛИТЕ И ПЕРАТ ДЕНОНОЩНО НАСАМ НАТАМ..

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове