Last news in Fakti

16 Март, 2012 08:28 1 659 7

Делян Добрев наследява Трайчо Трайков

  • оставка-
  • белене-
  • делян добрев-
  • миет
Делян Добрев наследява Трайчо Трайков - 1
Снимка: БГНЕС

Делян Добрев наследява енергийния министър Трайчо Трайков, който снощи подаде оставка. Това заяви в ефира на БНТ премиерът Бойко Борисов. Той смята, че 33-годишният Добрев ще се справи.

Що за идиотско твърдение? Така Борисов коментира твърденията, че Трайков не бил искал да се строи АЕЦ „Белене” и затова бил уволнен. Премиерът благодари на Трайков за свършената работа и заяви, че Делян Добрев ще свърши по-добра работа.

Платили сме 2/3 от реактора за „Белене”. Ще си го доплатим, ще го вземем и ще направим 7.ми реактор в „Козлодуй”, съобщи Борисов и уточни, че поради тази причина е пратил финансовия министър Симеон Дянков в Москва

Чакаме най-добрия консултант HSBC за тяхното компетентно мнение относно АЕЦ „Белене”, съобщи още премиерът. Той уточни, че докладът им още не е готов и отрече да е скрит, както твърдеше вчера лидерът на СДС Мартин Димитров.

Вече три години само сме започнали нещата в енергийното министерство, обясни премиерът. По думите му ведомството било тромаво и не свършило достатъчно

Брилянтно организирано беше посещението в Катар от страна на Външно министерство, посочи Борисов. Той похвали Николай Младенов и посочи, че организираният от Трайков бизнес форум в Катар, на който не присъстваха местни бизнесмени, бил последната капка, която го накарала да поиска оставка на енергийният министър.

Кой ще накара арабите да станат толкова рано, попита премиерът. По думите му цял ден медиите в България „се упражняваха върху нас”. Забавихме се с Южен поток и с газовите връзки с Турция и Гърция. Темпото, с което работим, е такова, че за един мандат трябва да направим повече неща, отколкото другите са направили за два или три мандата, заяви Борисов.

Стефан Константинов успя да се скара с всички, само аз му останах фен. Така премиерът коментира другата оставка от снощи, тази на здравния министър. Борисов посочи, че има два варианта за здравен министър и до обяд ще ги обяви.

Делян Александров Добрев е роден на 14 май 1978 година в Хасково.
Той е бакалавър по икономика (Университет Уеслиан, САЩ).
Има специализация в Лондонското училище по икономика и политически науки.
Ръководител е на проекти в Районен съд - Хасково, Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес.
Има опит в управлението на проекти по Оперативни програми "Административен капацитет", "Регионално развитие", ФАР, Трансгранично сътрудничество, Конкурентноспособност, Развитие на човешките ресурси, Развитие на гражданското общество.
Добрев е бил изпълнителен директор на Дружество със специална инвестиционна цел за инвестиции в недвижими имоти.
От 2002 г. до 2004 г. е бил директор на дирекция в областна администрация -  Хасково (2002-2004).
Владее английски и руски.
Делян Добрев е бил депутат от ГЕРБ в 41-вото НС, където е бил и зам.-председател на икономическата комисия.
На 18 май 2011 година става заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма на мястото на подалия оставка Марий Косев.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BERIYA

    0 0 Отговор
    Ще строим ,няма да строим,ще строим ,няма да строим ... дее топчето (реактора) .
  • 2 Чичо Скрудж

    0 0 Отговор
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 40 +

    0 0 Отговор
    Мислех си, че аз страдам от политическо късогледство, но вече знам, че всичките ни правителства страдат от политическо перде. Имам чувството, че сме обречени. Докога ще обикаляме като просяци? Докога ще позволяваме да ни диктуват? Докога ще сме така жалки?
  • 5 Това са

    0 0 Отговор
    Тука има,тука нема.Между другото колегата 40+ е прав.
  • 6 BERIYA

    0 0 Отговор
    40+@ А де?
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    КАКТО СЕ ВИЖДА ВЕЧЕ СТАВА ЯСНО,ЧЕ РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ МУ ДИКТУВАТ НА БОКО НЕЩАТА.ЗАТОВА ШЕ Е СКЪП БЕНЗИНА И ГАЗТА ШЕ СЕ УВЕЛИЧАВА.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО С ПОМОЩТТ НА РУСНАЦИТЕ ЩЕ НИ ДОВЕДЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.....НАЗДРАВЕ ДА НИ Е!!!